PC

ένας τέλειος συμβιβασμός μεταξύ ελαφρότητας και μεγάλης οθόνης

Το Acer Swift Edge 16 είναι ένας φορητός υπολογιστής που στοχεύει να σαγηνεύει με την ελαφρότητά του, αλλά και χάρη στη μεγάλη οθόνη OLED 16 ιντσών. Επιτυχημένο στοίχημα για τον Ταϊβανέζο κατασκευαστή; Αυτό θα δούμε αμέσως.

Στον κόσμο των φορητών υπολογιστών, η μορφή 16 ιντσών αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συμβιβασμό μεταξύ φορητότητας και άνεσης εργασίας. Ωστόσο, αυτό το μέγεθος καταλαμβάνει αναγκαστικά περισσότερο χώρο από ένα κλασικό υπερφορητό, ειδικά όσον αφορά το βάρος. Με το Swift Edge 16, Η Acer προσπαθεί να συνδυάσει το καλύτερο και των δύο κόσμων με ένα προϊόν που είναι τόσο μεγάλο όσο και ελαφρύ.

Αυτός ο φορητός υπολογιστής θέλει να σαγηνεύσει με τρία πλεονεκτήματα. Η δύναμή του, ήδη, αφού είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 7. Μετά με την οθόνη του, ένα πανέμορφο πάνελ OLED 16 ιντσών. Και τέλος από την ελαφρότητά του, αφού ζυγίζει μόνο 1,23 κιλά στη ζυγαριάπου είναι όσο ένα PC 13 ιντσών!

Acer Swift Edge 16

Στα χαρτιά, το Swift Edge 16 έχει κάτι να ζηλέψει. Τσεκάρει όλα τα κουτιά του ονειρεμένου φορητού υπολογιστή ένα προς ένα. Αλλά Αυτό μεταφράζεται σε χρήση; Απάντησε αμέσως.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Acer Swift Edge 16 είναι ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο του κατασκευαστή και σε συνεργαζόμενους μεταπωλητές. Διατίθεται στην τιμή των 1499 ευρώ.

Acer Swift Edge 16

Σημειώστε ότι αυτό είναι της τιμής του μοντέλου δοκιμής μας (με Ryzen 7840U). Υπάρχουν και άλλες εκδόσεις, κυρίως με CPU Ryzen 5 6600U (τόσο νωρίτερα) με λιγότερο από 1000 ευρώ, αλλά με το ίδιο πλαίσιο και την ίδια οθόνη.

Υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά

Στα χαρτιά, το Acer Swift Edge 16 τα έχει όλα. Αυτό που τραβάει τα βλέμματα είναι φυσικά Η μεγάλη οθόνη OLED 16 ιντσών του, ένα πραγματικό περιουσιακό στοιχείο. Σημειώνουμε επίσης ότι ο κατασκευαστής έχει επιλέξει έναν επεξεργαστή Ryzen για αυτό το μοντέλο, φθηνότερο και πιο αποδοτικό από τον κλασικό Intel Core. Για τα υπόλοιπα, έχουμε 16 GB μνήμης RAM καθώς και 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Acer Swift Edge 16
Οθόνη 16 ίντσες
OLED
3200 x 2000 pixel
120 Hz
Διαστάσεις 356 x 242 x 13 mm
Βάρος 1,23 κιλά
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ AMD Ryzen 5 6600U ή AMD Ryzen 7 7735U
GPU AMD Radeon Graphics
ΕΜΒΟΛΟ 16 GB
Αποθήκευση 512 GB ή 1 TB
Συνδέσεις – 2 Thunderbolt 4
– 2 USB 3 Type-A
– 1 HDMI 2.1
– Αναγνώστης καρτών microSD
-Θύρα jack 3,5mm

Εν ολίγοις, ένας πολύ συμπαγής υπολογιστής όταν κοιτάς το τεχνικό του φύλλο, αλλά τι είναι στην πράξη; Τωρα ειναι η ωρα για να μπω στην ουσία του θέματος.

Ένα σχέδιο που εστιάζει περισσότερο στην εργονομία παρά στην οπτική

Η Acer είχε πάντα μια φιλοσοφία επικεντρωθείτε στο συνηθισμένο παρά στο οπτικό. Το Swift Edge 16 δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Δεν έχουμε έναν ιδιαίτερα κομψό υπολογιστή, αλλά είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση του σε καθημερινή βάση.

Acer Swift Edge 16

Ο υπολογιστής έχει ένα πολύ νηφάλιο πλαίσιο από μπλε μαγνήσιο (διατίθεται σε ασημί χρώμα για τις εκδόσεις Ryzen 5). Αυτό το υλικό δεν δίνει την premium αίσθηση που μπορεί να προσφέρει το αλουμίνιο, ειδικά στην αφή που θα το έκανε σχεδόν να περάσει για πλαστικό, αλλά έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο ελαφρύ. Γεγονός, Το Swift Edge 16 ζυγίζει μόνο 1.242 κιλά. Αυτό είναι το βάρος ενός εξαιρετικά φορητού 13 ιντσών! Προσθέστε σε αυτό μια λεπτότητα 13 mm και έχουμε έναν εξαιρετικά φορητό υπολογιστή που μεταφέρεται εύκολα σε καθημερινή βάση.

Acer Swift Edge 16

Το λέμε με κάθε δοκιμή, αλλά λυπούμαστε που δεν παρέχεται προστατευτική τσάντα από προεπιλογή στο κουτί. Με το μαγνήσιό του, το Swift Edge 16 είναι πολύ ακατάστατο, με τον παραμικρό χειρισμό να αποκαλύπτει άσχημα δακτυλικά αποτυπώματα. Εξάλλου, υπόκειται εύκολα σε μικρο-γρατσουνιές. Επομένως, η αγορά ενός καλύμματος θα είναι σχεδόν υποχρεωτική, διαφορετικά ο υπολογιστής σας θα γεράσει πρόωρα. Βλάβη !

Acer Swift Edge 16

Το PC μπορεί να είναι λεπτό, αλλά προσφέρει πλήρης συνδεσιμότητα για φορητό υπολογιστή. Υπάρχουν δύο θύρες Thunderbolt 4, δύο θύρες USB 3.0 Type A, μια θύρα HDMI 2.1, μια θύρα microSD καθώς και μια θύρα jack 3,5 mm. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ένα εξωτερικό HUB για να συνδέσετε ένα ποντίκι ή μια δευτερεύουσα οθόνη. Εξαιρετικό σημείο.

Acer Swift Edge 16

Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι ακριβείας, μπορείτε να ανοίξετε την πλάκα μαγνησίου που προστατεύει το κάτω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε πρόσβαση στα εξαρτήματα. Παρατηρούμε ότι ο NVMe SSD σε μορφή M2 δεν είναι προσβάσιμος (ή δύσκολος), γιατί προστατεύεται από κορδέλα.

Acer Swift Edge 16

Ευτυχώς, υπάρχει άλλη μια κενή υποδοχή στη διάθεσή μας. Μπορούμε επομένως να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα αποθήκευσης εάν είναι απαραίτητο, κάτι καλό.

Acer Swift Edge 16

Στο κομμάτι του πληκτρολογίου, η Acer για άλλη μια φορά δεν εστίασε στα οπτικά. Αρκεί να πούμε ότι μετά τη δοκιμή του Dell XPS 13 Plus, η ανακάλυψη αυτού του Swift Edge 16 μας προκάλεσε σοκ! Αλλά μην κάνετε λάθος: ο κατασκευαστής προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση, με πλήκτρα με κοντή διαδρομή, αλλά με καλή αντίσταση. Δακτυλογραφούμε αυτό το παρόν τεστ με αυτό και είναι πραγματική απόλαυση! Μας αρέσει επίσης η παρουσία ενός αριθμητικού πληκτρολογίου, καθώς και ο λευκός οπίσθιος φωτισμός σε τρία επίπεδα. Με λίγα λόγια, όλα είναι ευχάριστα, τετράγωνα, καλά μελετημένα. Κάτι επιπλέον, το πλήκτρο λειτουργίας λειτουργεί και ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Acer Swift Edge 16

Η παρατήρηση είναι επίσης θετική για το trackpad, που ανταποκρίνεται στα αιτήματα του χρήστη με το δάχτυλο και το μάτι. Ακόμη περισσότερο, είναι τέλεια τοποθετημένο, ελαφρώς προς τα αριστερά, αλλά όχι αρκετά για να παρεμβαίνει κατά την πληκτρολόγηση. Καταπληκτική δουλειά.

Acer Swift Edge 16

Τέλος, ας μιλήσουμε για το κομμάτι της οθόνης. Σημειώνουμε αναλογία οθόνης/πρόσοψης 85%, κάτι που είναι αξιοσημείωτο, αλλά χαμηλότερο από ορισμένους ανταγωνιστές, όπως η Asus ή η Dell. Μια κάμερα web (1440p) βρίσκεται στο επάνω άκρο, αλλά δυστυχώς, δεν διαθέτει φυσικό κάλυμμα για ασφάλεια. Βλάβη !

Acer Swift Edge 16

Η πρώτη επαφή με το Acer Swift Edge 16 είναι τραχιά, λόγω του κάπως θαμπού σχεδιασμού του. Αλλά μόλις στα χέρια του, ο υπολογιστής αποκαλύπτει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία. Λεπτό, ελαφρύ, εξαιρετικά φορητό και προσφέρει ένα άνετο πληκτρολόγιο, είναι πολύ ευχάριστο στη χρήση σε καθημερινή βάση. Η Acer ξέρει πώς να το κάνει από πλευράς εργονομίας και εξακολουθεί να το δείχνει, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θυσιάζει το οπτικό κομμάτι.

Όμορφη οθόνη OLED, αλλά ατημέλητη βαθμονόμηση

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Swift Edge 16 είναι καλό Το μεγάλο πάνελ OLED 16 ιντσών του. Προσφέρει ορισμό 3200 x 200 pixel (μορφή 16:10) καθώς και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό περνώντας από τις ρυθμίσεις των Windows. Η Acer υπόσχεται μια οθόνη που υπόσχεται βέλτιστη άνεση στην εργασία.

Acer Swift Edge 16

Το κύριο πλεονέκτημα της OLED είναι φυσικά η άπειρη αντίθεσή της. Στην πραγματικότητα, έχουμε φωτεινά λευκά και βαθιά μαύρα, ιδανικά για να παρακολουθείτε ταινίες, σειρές ή ακόμα και να παίζετε κάποια ελαφρώς σκοτεινά παιχνίδια. Αφού αναλύσουμε την οθόνη χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα μας, μετρήσαμε μια φωτεινότητα 450 cd/m², που είναι καλό για φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, η θεραπεία ενάντια στις αντανακλάσεις αφήνει κάτι το επιθυμητό, ​​καθιστώντας δύσκολη την εργασία σε εξωτερικούς χώρους. Βλάβη.

Acer Swift Edge 16

Η θερμοκρασία χρώματος είναι τέλεια, στα 6500K (το πρότυπο βίντεο). Αυτό σημαίνει ότι σε μια λευκή οθόνη, η οθόνη δεν τείνει προς το κόκκινο ή το μπλε. Αγαπάμε ! Η βαθμονόμηση, από την πλευρά της, είναι απογοητευτική. Στην πρώτη χρήση, τα χρώματα «πηδούν» στο πρόσωπό μας επειδή είναι πολύ νέον. Αυτό επαληθεύεται με τον ανιχνευτή μας, καθώς ο μέσος όρος Delta E κορυφώνεται στο 4,6 (κάτω από το 3 είναι καλό). Η Acer επέλεξε να υπερβάλει τη χρωματομετρία για να δώσετε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οθόνη. Στην πραγματικότητα, το Swift Edge 16 δεν είναι πολύ κατάλληλο για επεξεργασία φωτογραφιών. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχία, η Acer δεν προσφέρει καν την επιλογή μεταξύ πολλών χρωματικών προφίλ στις ρυθμίσεις. Όσοι θέλουν μια φυσική εμφάνιση θα πρέπει να το κατεβάσουν από το Διαδίκτυο. Συνοπτικά, το Swift μας προσφέρει ένα όμορφο πάνελ, το οποίο όμως θα άξιζε περισσότερη φροντίδα.

Acer Swift Edge 16

Τώρα ας μιλήσουμε για τον ήχο: Αυτό είναι απλά καταστροφικό! Απουσία στερεοφωνικού, έλλειψη χαμηλών μεσαίων και μεσαίων, παραμόρφωση που σπάει τα αυτιά στη μισή ένταση και έντονη έλλειψη ισχύος, τα ηχεία δεν αποδίδουν καλή αντιγραφή, είναι ακόμη και πολύ μακριά από αυτό. Έχουμε το ισοδύναμο ενός κουρασμένου ραδιοφώνου από τη δεκαετία του 1980, αρκεί να πούμε ότι δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις μια ταινία ή ακόμα και ένα βίντεο YouTube στο Swift. Ένα μέτριο αποτέλεσμα, ακόμα και για ένα τόσο λεπτό PC.

Ένας ισχυρός υπολογιστής… αλλά λίγο θορυβώδης

Το Acer Swift Edge 16 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7840U, που υποστηρίζεται από 16 GB μνήμης RAM καθώς και από AMD Radeon Graphic 780M eGPU. Μετά τη συνηθισμένη μας περίοδο αναφοράς, βλέπουμε έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή, ικανό να εκτελεί κάπως περίπλοκες εργασίες χωρίς να πτοείται. Μάλιστα, θα είναι κατάλληλο για πιο προχωρημένες εργασίες γραφείου όπως το μοντάζ.

Acer Swift Edge 16

Το Acer PC δεν είναι ένα μηχάνημα σχεδιασμένο για παιχνίδια. η eGPU δίνει μια μικρή ώθηση και σας επιτρέπει ακόμη και να τρέχετε λιγότερο απαιτητικούς τίτλους. Στα 1080p με γραφικά ρυθμισμένα στο μεσαίο, το Fortnite ξεπερνά τα 40 καρέ ανά δευτερόλεπτο ενώ το Diablo 2 Resurrected φτάνει τα 35 fps. Δεν αρκεί για να σας ανατινάξει το μυαλό, αλλά είναι ακόμα ωραίο να γνωρίζετε ότι μπορείτε να παίξετε ένα μικρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο συνεδρίες εργασίας.

Acer Swift Edge 16

Όταν ο υπολογιστής υποβάλλεται σε δοκιμή, παρατηρούμε υψηλή ηχορύπανση για ένα προϊόν αυτής της κατηγορίας: σκαρφαλώνει έως και 49 ντεσιμπέλ! Αυτό είναι σχεδόν όσο ένα gaming PC. Φυσικά, αυτό συμβαίνει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, μόνο όταν το Swift έχει φτάσει στα όριά του. Το 95% των περιπτώσεων παραμένει στα 38 ντεσιμπέλ και επομένως είναι εντελώς αθόρυβο. Μια επιλογή που έγινε για να κρατήσει το σασί δροσερό. το τμήμα μεταξύ του πληκτρολογίου και της οθόνης δεν υπερβαίνει τις 40 μοίρες. Στο εσωτερικό, η CPU ανεβαίνει στις 57 μοίρες ενώ η eGPU φτάνει τις 70 μοίρες στην εργασία, γεγονός που δείχνει καλό έλεγχο της κυκλοφορίας του αέρα.

Acer Swift Edge 16
Ο ζεστός αέρας αποβάλλεται από τον μεντεσέ

Τέλος, ας μιλήσουμε για την αυτονομία αυτού του Swift Edge 16. Κατά την αναπαραγωγή βίντεο ροής (οθόνη ρυθμισμένη στα 200 nits), ο υπολογιστής περνά μετά βίας επτά ώρες πριν κλείσει. Κάνοντας απλώς απλές και φθηνές εργασίες γραφείου (όπως ο σχεδιασμός αυτού του τεστ), έχουμε δύο επιπλέον ώρες. Αυτό είναι αρκετό για να αφήσετε τον φορτιστή σας στο σπίτι για μια μέρα στο γραφείο, αλλά έχουμε δει πολύ καλύτερα. Μιλώντας για τον φορτιστή, έχει την ποιότητα να είναι μικρός και ελαφρύς (186 γραμμάρια), μόλις μεγαλύτερος από αυτό ενός smartphone. Θα βρει λοιπόν εύκολα τη θέση του στην τσάντα σας.

Acer Swift Edge 16

Λοιπόν, πρέπει να αγοράσουμε;

Τώρα ήρθε η ώρα να θέσουμε τη δολοφονική ερώτηση: Λοιπόν, πρέπει να αγοράσουμε αυτό το μικρό Acer Swift Edge 16; Η αγορά των υπολογιστών 16 ιντσών σας αφήνει μια επιλογή. Asus, Huawei, Dell ακόμα και Razer. Γιατί λοιπόν να στραφούμε στο συγκεκριμένο μοντέλο;

Acer Swift Edge 16

Η μεγάλη δύναμη αυτού του υπολογιστή σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές του, έτσι είναιn πούπουλο. Μετά από μια εβδομάδα χρήσης, παρασυρθήκαμε από την ελαφρότητά του που του επιτρέπει να μεταφέρεται εύκολα οπουδήποτε, σαν να ήταν μόλις 13 ίντσες. Εκτός από αυτό το ελάχιστο αποτύπωμα, μας έπεισε η εργονομία του, ειδικά το ευχάριστο πληκτρολόγιο και η πλήρης συνδεσιμότητα του. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ένα εξωτερικό HUB για να συνδέσετε μια οθόνη στο γραφείο ή στην αίθουσα συσκέψεων! Τελευταίο ενδιαφέρον σημείο: η πολύ αξιόλογη δύναμή του για πολύπλοκες εργασίες. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην απογοητευτούμε από την οθόνη. Εάν η οθόνη OLED είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα, η χρωματομετρική βαθμονόμησή της είναι μια ασυγχώρητη αδυναμία και καθιστά δύσκολη την επεξεργασία φωτογραφιών.

Acer Swift Edge 16

Συνοψίζοντας, ο Swift Edge 16 είναι ένας υπολογιστής για όσους θέλουν να εργάζονται παντού, όλη την ώρα, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να διατηρούν μια μεγάλη οθόνη. Ίσως όχι το καλύτερο στην κατηγορία των 16 ιντσών, αλλά σίγουρα αυτό που πλησιάζει περισσότερο στην εξαιρετικά φορητή εμπειρία. Καταπληκτική δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *