Έχεις τη συνήθεια να κλείνεις τις αιτήσεις σου; Αυτό μπορεί να μην είναι καλή ιδέα!

Μπορεί να πιστεύετε ότι το κλείσιμο των εφαρμογών σας θα εξοικονομήσει μπαταρία ή ενέργεια στο smartphone σας, αλλά αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσετε. Θα σας το εξηγήσουμε.

Εφαρμογές
Πίστωση: 123RF

Πολλοί χρήστες iPhone έχουν τη συνήθεια να κλείνουν τις εφαρμογές τους στο παρασκήνιο σύροντάς τις προς τα πάνω από την οθόνη πολλαπλών εργασιών. Αν αυτό σας φαίνεται, πιθανότατα πιστεύετε ότι αυτό θα το επιτρέψει για να εξοικονομήσετε μπαταρία, να κάνετε το τηλέφωνό σας πιο γρήγορο ή να προστατέψετε το απόρρητό σας.

Ωστόσο, Αυτός είναι ένας μύθος που έχει ήδη καταρριφθεί από την Apple και τους ειδικούς. Το κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου δεν βοηθά το iPhone σας και μπορεί ακόμη και να το βλάψει. Τα smartphone δεν λειτουργούν ακριβώς όπως οι υπολογιστές. Αν και συνιστάται να κλείσετε τυχόν περιττά προγράμματα σε έναν υπολογιστή για να ελευθερώσετε τη μνήμη RAM ή να μειώσετε το φορτίο στον επεξεργαστή, δεν συμβαίνει το ίδιο σε ένα τηλέφωνο. Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν πρόσφατα μια πολύ πρακτική δυνατότητα για την αντιμετώπιση αυτών των εφαρμογών που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Κλείνοντας τις εφαρμογές σας, λάθος ιδέα

Ο μύθος του κλεισίματος εφαρμογών στο παρασκήνιο χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του iPhone, όταν οι χρήστες είχαν μπερδευτεί σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το iOS χειριζόταν το multitasking. Μερικοί χρήστες πίστευαν ότι το κλείσιμο εφαρμογών θα εξοικονομούσε μπαταρία ή θα βελτίωνε την απόδοση και Αυτή η παρανόηση έχει εξαπλωθεί στα διαδικτυακά φόρουμ και από στόμα σε στόμα. Ωστόσο, η Apple δεν ενέκρινε ποτέ αυτή την πρακτική και την έχει πάντα συμβούλευε τους χρήστες να αφήνουν το iOS να διαχειρίζεται τις εφαρμογές τους αυτόματα.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από Οι εφαρμογές παρασκηνίου σας δεν εκτελούνται στην πραγματικότητα, αλλά “παγώνουν” σε κατάσταση αναστολής. Το iPhone σας εμφανίζει ένα στιγμιότυπο οθόνης αυτών των εφαρμογών μόνο όταν μεταβείτε στην οθόνη πολλαπλών εργασιών. Το κλείσιμό τους δεν απελευθερώνει μνήμη ή πόρους, επειδή το iOS τα χειρίζεται ήδη αποτελεσματικά από προεπιλογή. Στην πραγματικότητα, το κλείσιμό τους μπορεί ακόμη και να καταναλώσει περισσότερη μπαταρία από το να τα αφήσετε ανοιχτά, γιατί η επαναλειτουργία τους απαιτεί περισσότερη ενέργεια από την επανέναρξη τους από την παγωμένη τους κατάσταση.

Apple iphone 15 pro max κριτικήApple iphone 15 pro max κριτική

Το κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου δεν βελτιώνει επίσης την απόδοση του τηλεφώνου σας, επειδή το iOS δίνει αυτόματα προτεραιότητα στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σε σχέση με εκείνες που περιμένουν στο παρασκήνιο. Το κλείσιμο αυτών δεν αλλάζει τίποτα, γιατί Το iOS συνεχίζει να κατανέμει τους απαραίτητους πόρους σε εφαρμογές στο προσκήνιο. Η μόνη φορά που θα πρέπει να σκεφτείτε να κλείσετε μια εφαρμογή είναι όταν σταματήσει να ανταποκρίνεται ή δεν λειτουργεί ως συνήθως.

Τα δεδομένα σας συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, ακόμη και όταν είναι κλειστά

Επί πλέον, Το κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου δεν τους εμποδίζει να σας παρακολουθούν ή να συλλέγουν τα δεδομένα σας, όπως έδειξε μια μελέτη της Washington Post. Οι εφαρμογές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία, τις επαφές, την κάμερα, το μικρόφωνο και άλλες άδειες ακόμα και όταν είναι κλειστές.

Ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσετε είναι να απενεργοποιήσετε τα άδειά τους στις ρυθμίσεις σας ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο”, η οποία ελέγχει πόσο συχνά οι εφαρμογές μπορούν να ενημερώνουν το περιεχόμενό τους στο παρασκήνιο.

Το κλείσιμο εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι τελικά μια περιττή συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε. Ξέρουμε, είναι περίπλοκο. Τώρα όμως ξέρετε ότι δεν ωφελεί το iPhone σας και μπορεί ακόμη και να βλάψει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την απόδοση και δεν προστατεύει το απόρρητό σας. Από το Android 13, η Google επέλεξε επίσης ένα νέο σύστημα που δεν κλείνει πλέον αυτόματα τις εφαρμογές σας στο παρασκήνιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *