έχουν αποτέλεσμα οι απειλές κατά της πειρατείας; Αυτή η μελέτη δείχνει εκπληκτικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με μια μελέτη, η απειλή των χάκερ με κυρώσεις, μεταξύ άλλων, θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Για μία από τις δύο κατηγορίες, θα ήταν το αντίθετο του επιθυμητού στόχου.

IPTV
Πιστώσεις: 123RF

Πως καταπολέμηση της πειρατείας ? Αυθόρμητα, σκεφτόμαστε τα πολυάριθμα βήματα που έγιναν από τους κατόχους δικαιωμάτων. Μπορούν να ζητήσουν από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να αποκλείσουν ορισμένους ιστότοπους, για παράδειγμα. Ενώ παραθέτει τακτικά τη λίστα με τις διευθύνσεις ιστού που πρέπει να αφαιρεθούν, είναι τόσο εύκολο για μια υπηρεσία πειρατών να σηκωθεί από τις στάχτες της. Αλλά αυτό αντιμετωπίζει μόνο ένα μέρος του προβλήματος. Για παράνομη λήψη ή ροή περιεχομένουχρειάζεστε φυσικά μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό, αλλά και άνθρωποι να το χρησιμοποιήσουν.

Αυτός είναι ο λόγος που το εκστρατείες κατά της πειρατείας που απευθύνονται σε ιδιώτες είναι λεγεώνα για δεκαετίες και η κυριαρχία των Κασέτες VHS. Ανάλογα με το πότε λανσάρονται, δίνουν έμφαση σε διαφορετικά σημεία. Ο κίνδυνος να συναντήσετε έναν ιστότοπο που θα μας κλέψουν τα λεφτάπου εμείς θα μολύνει πολλούς ιούςή ακόμα και ποιος θα κλέψει την πραγματική μας ταυτότητα.

Τόσες πολλές συνέπειες που είναι σίγουρα πραγματικές, αλλά ενισχύονται πολύ με στόχο τρομοκρατήσει τους πιθανούς παραβάτες. Λογικά, η μέθοδος πρέπει να αποφέρει καρπούς. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να καταλάβουμε γιατί χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Η επιτυχία των εκστρατειών κατά της πειρατείας είναι πάντα σχετική

Η εκκίνηση μηνυμάτων για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην χακάρουν δεν είναι δωρεάν. Πρέπει να βρεις τις ιδέες, να δημιουργήσεις τα υλικά, να τις διαδώσεις… Αυτό το απλό γεγονός ωθεί τους χορηγούς και τους συντελεστές της καμπάνιας να ισχυριστείτε ότι είναι επιτυχίαειδικά απόείναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί ο πραγματικός αντίκτυπός του. Και αν οι αριθμοί αργότερα δείχνουν ότι η πειρατεία αυξάνεται, είναι εύκολο να κατηγορήσουμε έναν άλλο λόγο. Μια ομάδα ερευνητών ήθελε να προχωρήσει περισσότερο από αυτές τις υποθέσεις σε μια μελέτη που ονομάζεται «Ψυχολογική αντίδραση σε μηνύματα κατά της πειρατείας που εξηγούνται με βάση το φύλο και τις στάσεις».

Διαβάστε επίσης – Αυτό το κινηματογραφικό φεστιβάλ βρήκε μια εκπληκτική λύση για την καταπολέμηση της πειρατείας

Η εν λόγω αντίδραση είναι α ψυχολογικός αμυντικός μηχανισμός. Ενεργοποιείται όταν ένα άτομο προσπαθεί να διατηρήσει την ελευθερία δράσης του ακόμα κι αν πιστεύει ότι καταστέλλεται ή απειλείται. Εδώ, η εκστρατεία κατά της πειρατείας απειλεί την ελευθερία του πειρατή. Οι συγγραφείς εξηγούν ότι η μελέτη «χρησιμοποιεί την εξελικτική ψυχολογία ως θεωρητικό πλαίσιο για να εξετάσει εάν τα μηνύματα που βασίζονται σε πραγματικές εκστρατείες κατά της πειρατείας προκαλούν αντιδράσεις και αν αυτό το αποτέλεσμα εξηγείται από το φύλο και τις προϋπάρχουσες συμπεριφορές».

Σαφώς, οι συμμετέχοντες εκτίθενται σε μηνύματα που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ελέγχουμε αν έχουν α αντίκτυπο στις προθέσεις τους για χακάρισμαόλα ανάλογα με το αν είναι άνδρες ή γυναίκεςΚαι σύμφωνα με την προηγούμενη στάση τους απέναντι στην πράξη της πειρατείας (ευνοϊκή ή όχι).

Λειτουργούν οι εκστρατείες κατά της πειρατείας; Ναι και όχι σύμφωνα με μελέτη

Παρουσιάζονται τρεις τύποι μηνυμάτων. Τα πρώτα είναι βγαλμένα από την ύπαιθρο Κάντο σωστά και πληκτρολογήστε φιλόξενοςδηλαδή εθελοντική και κατευθυνόμενη προς τους άλλους ώστε να ωφεληθούν από αυτό. Παράδειγμα: “Μην χακάρετε, περάστε από έναν νόμιμο ιστότοπο.” Τα δεύτερα προέρχονται από Crimestoppers και τονίζουν το κινδύνους μόλυνσης από ιό. Τέλος, οι τρίτες είναι τύπου βαθμολογημένες απαντήσειςόπως αυτό που έκανε ο νόμος Χαντόπη Στη Γαλλία. Μια ομάδα ελέγχου δεν εκτίθεται σε μηνύματα.

Διαβάστε επίσης – IPTV: Η αστυνομία λέει ότι μπορεί να εντοπίσει χρήστες παράνομης υπηρεσίας

Τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά. Ένα προκοινωνικό μήνυμα δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, ούτε στην αντίδραση, ούτε στη μείωση της επιθυμίας για χακάρισμα, ανεξαρτήτως φύλου και προηγούμενης στάσης. Από την άλλη πλευρά, «απειλητικά μηνύματα, ιδιαίτερα Crimestoppers, […] είχε πολωτική επίδραση στην ομάδα με ευνοϊκή στάση απέναντι στην πειρατεία. Άνδρες με ευνοϊκή στάση απέναντι στο hacking ανέφεραν αύξησηΚαι γυναίκες με ευνοϊκή στάση απέναντι στο hacking ανέφεραν μειωμένες προθέσεις hacking“.

Όσον αφορά τους αριθμούς, οι άνθρωποι της βάσης είναι υπέρ της πειρατείας 30% περισσότερα κίνητρα για χακάρισμα μετά από απειλές. Αντίστροφως, Οι γυναίκες είναι δεκτικές στο αποτέλεσμα που επιδιώκει αυτό το είδος εκστρατείας. Είναι ανάμεσα 15 και 20% λιγότερες πιθανότητες να χακάρουν έπειτα. Αυτή είναι φυσικά μόνο μια μελέτη, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη, πιο εις βάθος έρευνα. Για το αν θα το χρησιμοποιήσουν οι δημιουργοί μηνυμάτων κατά της πειρατείας, ο χρόνος θα δείξει.

Πηγή: TorrentFeak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *