αυτός ο ανύπαντρος χρησιμοποίησε το ChatGPT για να βρει τη μελλοντική του γυναίκα

Ο Aleksandr Zhadan, ένας νεαρός ελεύθερος που ζει στη Μόσχα, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα με το ChatGPT για να φιλτράρει και να συνομιλεί με χιλιάδες γυναίκες στο Tinder. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, το έργο του κατέληξε να καρποφορήσει αφού τελικά βρήκε τη γυναίκα της ζωής του.

Tinder chat GPT ia
Πιστώσεις: 123RF

Από την εμφάνιση του ChatGPT, έχουμε παρατηρήσει α ολοένα και πιο τακτική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας σε εφαρμογές γνωριμιών. Τον Μάρτιο του 2023, αναφέραμε συγκεκριμένα αυτό το έργο που αναπτύχθηκε από πρώην υπαλλήλους του Tinder: CupidBot. Αυτή η υπηρεσία που βασίζεται σε AI προσφέρει “για να λάβετε ραντεβού χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε καμία αίτηση». Για απλότητα, αυτό το chatbot φροντίζει για το swiping και τη συνομιλία για τους χρήστες σε διαφορετικές εφαρμογές γνωριμιών.

Αλεξάντερ Ζαντάν, ένας άγαμος που ζει στη Μόσχα, μπορεί να εμπνεύστηκε αυτό το έργο. Μετά τον τερματισμό της τελευταίας του σχέσης το 2021, ο νεαρός άνδρας φυσικά κατευθύνθηκε στο Tinder για να γνωρίσει νέους ανθρώπους. Έτσι περνούσε ώρες στέλνοντας likes, μηνύματα και βγαίνοντας ραντεβού που ποτέ δεν κατέληξαν σε πραγματική σχέση.

Μετατρέπει το ChatGPT σε βοηθό γνωριμιών

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, Ο Zhadan αποφάσισε να κλέψει το ChatGTP-2 για να το μετατρέψει σε εικονικό βοηθό γνωριμιών. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή του Cupidbot: ο βοηθός είναι υπεύθυνος για το φιλτράρισμα των προφίλ χρηστών για αυτόν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, πριν επικοινωνήσει μαζί τους και δημιουργήσει μια συνάντηση IRL (σημείωση συντάκτη: In Real Life) . Επίσης ενσωματωμένα μερικά φίλτρα να αποφύγετε να έρθετε σε επαφή με άτομα που τους αρέσει να βγαίνουν έξω και να πίνουν αλκοόλ μεταξύ άλλων προτιμήσεων.

Η πρώτη έκδοση του προγράμματός του μπορούσε να στέλνει μηνύματα και να κάνει μια συνομιλία, αλλά η εμπειρία δεν ήταν πραγματικά πειστική, φταίνε πολλά σφάλματα. Σε μια περίπτωση, το ChatGPT ζήτησε από έναν χρήστη να “κάντε μια μεγάλη βόλτα στο δάσος», μια δραστηριότητα που δεν είναι απαραίτητα καθησυχαστική με έναν άγνωστο. Σε μια άλλη ανταλλαγή, το ChatGPT προγραμμάτισε μια συνάντηση για τον Zhadan, υποσχόμενος ότι θα ερχόταν με λουλούδια και σοκολάτες. Δυστυχώς, αυτή η λεπτομέρεια ξέφυγε από τον νεαρό, γεγονός που του χάρισε μια μάλλον ψυχρή υποδοχή από τη νέα του κατάκτηση.

tinder chat GPT ia tinder chat GPT ia
Συντελεστές: Aleksandr Zhadan με τη γυναίκα του

Διαβάστε επίσης: Tinder – προσέξτε το LoveGPT, το AI που προσποιείται ότι είναι το ταίρι των ονείρων σας

Μετά από συζητήσεις με περισσότερες από 5.000 γυναίκες, συνάντησε την κατάλληλη

Με την κυκλοφορία των νέων εκδόσεων του ChatGPT (3, 3.5 και 4), ο Zhadan βελτίωσε το πρόγραμμά του. Συνολικά, η βοηθός γνωριμιών του ξεκίνησε τη συζήτηση με περισσότερα από 5.239 γυναίκες στο Tinder και οργάνωσε περίπου εκατό συναντήσεις γι’ αυτόν στη Μόσχα. Και μετά τον Δεκέμβριο του 2022, ένα χρόνο μετά την έναρξη αυτού του τρελού έργου, η βοηθός του του επέτρεψε να γνωρίσει την Karina Vyalshakaeva.

Η γυναίκα που είναι τώρα σύζυγός του εξηγεί ότι κατά τους πρώτους μήνες ανταλλαγής στο Tinder, είχε κρατήσει αποκλειστικά με το Chat-GPT. Με τον καιρό, ο Zhadan εργάστηκε για να μειώσει τις παρεμβάσεις ChatGPT και να συνομιλήσει προσωπικά. Η γυναίκα του το έμαθε λίγους μήνες μετά την έναρξη της σχέσης τους. Αν δεν ήταν θυμωμένη, είπε ότι ήταν μάλλον σοκαρισμένη από τη φυσικότητα του AI. Σύμφωνα με αυτήν, το πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Zhadan θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για άλλους χρήστες:Νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να κατανοήσεις τους στόχους σου. Ο Aleksandr ήθελε να βρει μια φίλη και προγραμμάτισε το ChatGPT με πολύ εξατομικευμένες πληροφορίες. Εάν το ChatGPT και η πραγματική ομιλία σας λένε διαφορετικά πράγματα, θα υπάρξουν προβλήματα. τονίζει η ίδια.

Το ζήτημα της αυθεντικότητας της σχέσης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Zhadan δεν είναι ο πρώτος που έχει πειρατεύσει το ChatGPT για να το μετατρέψει σε βοηθό γνωριμιών. Η Heather Tal Murphy, δημοσιογράφος του Slate, δοκίμασε επίσης το πείραμα για να βγάλει ραντεβού την καλύτερή της φίλη. Από ό,τι προκύπτει από την εμπειρία του, Το ChatGPT μπορεί πραγματικά να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο να δημιουργήσει επαφή με ένα άτομο, αλλά και να φιλτράρει τους υποψηφίους σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια. Ωστόσο, μείνε για εκείνη»το ουσιαστικό ερώτημα για την αυθεντικότητα των σχέσεων που χτίζουμε διαδικτυακά».

Η ίδια συνεχίζει: «Όλα είναι τελικά θέμα προσδοκιών και προσωπικών αναγκών. Για όσους θεωρούν ότι η πιο κουραστική πτυχή των διαδικτυακών γνωριμιών είναι τα ατελείωτα μηνύματα που συχνά δεν οδηγούν πουθενά, η δυνατότητα ανάθεσης μέρους αυτής της διαδικασίας στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φαίνεται ελκυστική. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όσο προηγμένη κι αν είναι, δεν μπορεί ακόμα να κατανοήσει πραγματικά τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις των ανθρώπινων σχέσεων. Και εσείς, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT σε έναν ιστότοπο γνωριμιών; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή: Gizmodo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *