PC

γνωρίζουμε πότε η Microsoft θα λανσάρει τους νέους φορητούς υπολογιστές με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέες συσκευές Surface Pro και Surface Laptop αργότερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Windows Central. Το νέο υλικό θα διαθέτει επεξεργαστές επόμενης γενιάς από την Intel και την Qualcomm, καθώς και οθόνες OLED και άλλες βελτιώσεις.

Surface Pro 9

Το Windows Central αναφέρει ότι το νέο Surface Pro 10 και το Surface Laptop 6 θα αποκαλυφθούν στις 21 Μαρτίου. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι υπολογιστές Surface που θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Core Ultra και μια τροποποιημένη έκδοση του Qualcomm Snapdragon X Elite, που διαθέτουν μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) αφιερωμένες σε εργασίες τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως, οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις Intel και ARM, για πρώτη φορά στη σειρά φορητών υπολογιστών Surface.

Οι νέοι επεξεργαστές θα προσφέρουν σημαντικά κέρδη απόδοσης και αποδοτικότητας σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, σύμφωνα με πηγές του Windows Central. Οι συσκευές θα ωφεληθούν διάρκεια ζωής της μπαταρίας που σας επιτρέπει να διαρκέσετε μια ολόκληρη μέρα με μία μόνο φόρτιση, και θα επωφεληθεί και από άλλες βελτιώσεις, όπως νέες οθόνες, θύρες κ.λπ.

Τι γνωρίζουμε για τους επερχόμενους υπολογιστές Surface της Microsoft;

Σύμφωνα με το Windows Central, το Surface Pro 10 θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το Surface Pro 9, αλλά με μια αντιθαμβωτική οθόνη OLED, πιο φωτεινή και υποστηρίζει περιεχόμενο HDR. Η συσκευή θα διαθέτει επίσης ένα νέο Υπερευρυγώνια μπροστινή κάμερα web ενισχυμένη με AI Studio Εφέ, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν φίλτρα και εφέ σε βιντεοκλήσεις και εγγραφές. Η συσκευή θα διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο αναγνώστη NFC, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανέπαφες πληρωμές και άλλες λειτουργίες.

Από την πλευρά του, το Surface Laptop 6 θα επωφεληθεί από μια πιο αισθητή σχεδιαστική ενημέρωση, με λεπτότερες άκρες οθόνης και στρογγυλεμένες γωνίες. Η συσκευή θα διαθέτει επίσης ένα νέο απτικό touchpad, ικανό να παρέχει απτική ανάδραση και χειρονομίες. Η συσκευή θα έχει επίσης το νέο αποκλειστικό κουμπί Copilot, το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Copilot στη συσκευή. Ο υπολογιστής θα έχει επίσης μια ενημερωμένη επιλογή θυρών, συμπεριλαμβανομένων δύο USB-C και ενός USB-A στην αριστερή πλευρά και του μαγνητικού φορτιστή Surface Connect στη δεξιά πλευρά.

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα Microsoft Surfaces;

Το νέο Surface Pro 10 και το Surface Laptop 6 θα κυκλοφορήσουν δύο κύματα, ξεκινώντας με τα μοντέλα της Intel τον Απρίλιο, ακολουθούμενα από τα μοντέλα ARM τον Ιούνιο. Το Windows Central υποθέτει ότι τα μοντέλα ARM θα χρησιμοποιούν μια προσαρμοσμένη έκδοση του Snapdragon X Elite, παρόμοια με αυτή που έκανε η Microsoft με τον Snapdragon 8cx Gen3 στο Surface Pro 9.

Surface Pro 9Surface Pro 9

Το νέο Surface Pro και το Surface Laptop θα είναι από τις πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το επόμενο κύμα εμπειριών τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς των Windows 11, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Αυτές οι δυνατότητες περιλαμβάνουν τη λειτουργία Copilot στη συσκευή, η οποία μπορεί να παρέχει βοήθεια και προτάσεις με βάση το περιβάλλον και τις προτιμήσεις του χρήστη. Περιλαμβάνουν επίσης μια νέα λειτουργία υποτιτλισμού και μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, που σας επιτρέπει να μεταγράψετε και να μεταφράσετε λέξεις και ήχους σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται επίσης η αναβάθμιση των βιντεοπαιχνιδιών και η εξομάλυνση του ρυθμού καρέ, για τη βελτίωση των γραφικών του παιχνιδιού και της απόδοσης σε υλικό χαμηλής ποιότητας.

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα πρέπει να είναι μια νέα λειτουργία που ονομάζεται εσωτερικά “AI Explorer”. Σύμφωνα με πηγές του Windows Central, η AI Explorer είναι η εμπειρία AI που θα ξεχωρίσει τους υπολογιστές AI από τους υπόλοιπους. Περιγράφεται ως «προχωρημένος συγκυβερνήτης» με μια ενσωματωμένη λειτουργία ιστορικού και χρονολογίου που μετατρέπει όλα όσα κάνει ο χρήστης στον υπολογιστή του σε μια στιγμή με δυνατότητα αναζήτησης σε φυσική γλώσσα. Λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές και επιτρέπει στους χρήστες να αναζήτηση για συνομιλίες, έγγραφα, ιστοσελίδες και εικόνες που έχουν ανοίξει προηγουμένως.

Η εφαρμογή AI Explorer μπορεί επίσης να κατανοήσει το πλαίσιο, να βοηθήσει στην εκκίνηση έργων ή ροών εργασιών και ακόμη και να προτείνει εργασίες με βάση αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτές οι νέες δυνατότητες AI αναμένεται να συμπεριληφθούν στην ενημέρωση των Windows 11 έκδοση 24H2 αυτό το φθινόπωρο, επομένως δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμες μόλις κυκλοφορήσουν οι νέοι υπολογιστές.

Πηγή: Windows Central

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *