Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε τα παιχνίδια σας με τους φίλους σας δωρεάν

Το Steam μόλις κυκλοφόρησε το Families, μια αναθεώρηση του συστήματος οικογενειακής κοινής χρήσης. Το νέο σύστημα αλλάζει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια μιας βιβλιοθήκης, διευκολύνει τα παιδιά σας να αγοράζουν παιχνίδια και προσθέτει νέες επιλογές κοινής χρήσης και γονικού ελέγχου.

Ατμός

Το Steam Families, τώρα σε έκδοση beta, αντικαθιστά τόσο το Steam Family Sharing όσο και το Steam Family View. Τώρα, το Steam Families επιτρέπει σε έναν χρήστη να μοιράζεται τη βιβλιοθήκη του με έως και πέντε άλλα «μέλη της οικογένειας» (ή με οποιονδήποτε μοιράζεστε τον υπολογιστή ή το Steam Deck σας). Μόλις γίνετε μέλος μιας οικογένειας, έχετε αυτόματα πρόσβαση στα παιχνίδια που κατέχουν τα μέλη.

Μπορείτε επίσης να παίξετε παιχνίδια από τη βιβλιοθήκη κάποιου άλλου, ακόμα κι αν είναι online και παίζει κάτι άλλο. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η λειτουργικότητα Stadia, η οποία ήταν η δύναμη της υπηρεσίας της Google. Έτσι, εάν παίζετε το παιχνίδι Helldivers 2, ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να παίξει Balatro ταυτόχρονα με εσάς από τη βιβλιοθήκη σας. Ωστόσο, θα πρέπει να το γνωρίζετε Τα παιχνίδια μπορούν να κοινοποιηθούν μόνο εάν ο προγραμματιστής τους δεν έχει εξαιρεθεί από το πρόγραμμα Steam Families.

Το Steam σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τα παιχνίδια σας με τους αγαπημένους σας

Το Steam Families περιλαμβάνει πλέον τη δυνατότητα αναπαραγωγής παιχνιδιών σε μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη εκτός σύνδεσης (παλαιότερα, το Family Sharing απαιτούσε σύνδεση στο διαδίκτυο) και Το Steam δεν θα αποκλείει πλέον την πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών ενός μέλους της οικογένειας εάν είναι συνδεδεμένο και παίζει κάτι άλλο.

Το Steam Families FAQ δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το νέο σύστημα: Ας υποθέσουμε ότι είστε μέλος μιας οικογένειας 4 μελών και έχετε ένα αντίγραφο του Portal 2 και ένα αντίγραφο του Half-Life. Ανά πάσα στιγμή, ένα μέλος μπορεί να παίξει το Portal 2 και ένα άλλο μπορεί να παίξει Half-Life. Εάν δύο από εσάς θέλετε να παίξετε το Portal 2 ταυτόχρονα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας θα χρειαστεί να αγοράσει ένα αντίγραφο του παιχνιδιού. Μετά από αυτήν την αγορά, θα υπάρχουν δύο αντίγραφα του Portal 2 στην οικογένεια και δύο μέλη θα μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα “.

Ακόμη καλύτερα, η Valve σημειώνει επίσης ότι οι μεμονωμένοι λογαριασμοί που χρησιμοποιούν το Steam Families έχουν πλέον τις δικές τους αποθηκευμένες ρυθμίσεις παιχνιδιών, κερδίζουν τα δικά τους επιτεύγματα Steam και έχουν ατομική πρόσβαση στα αρχεία του Steam Workshop.

Σημειώστε επίσης ότι το Steam Families προσφέρει μια νέα σειρά εργαλείων γονικού ελέγχου τα οποία επιτρέπει στα μέλη που ορίζονται ως “ενήλικες” να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται την πρόσβαση σε παιχνίδια για λογαριασμούς που έχουν εγγραφεί ως “παιδιά”. Οι ενήλικες μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση των παιδιών στο Κατάστημα Steam, τις λειτουργίες κοινότητας και τη συνομιλία και μπορούν να βλέπουν αναφορές χρόνου παιχνιδιού, να ορίζουν όρια χρόνου παιχνιδιού, να εγκρίνουν αιτήματα παιδιών για πρόσθετο παιχνίδι/λειτουργίες πρόσβασης χρόνου, να ανακτούν λογαριασμούς παιδιών και να εγκρίνουν αιτήματα πληρωμής για το καλάθι αγορών ενός παιδιού.

Διαβάστε επίσης – Xbox Game Pass: Η συνδρομή Friends & Family λήγει, αλλά η Microsoft έχει προγραμματίσει ένα μικρό δώρο για τους χρήστες

Πώς να δημιουργήσετε ή να γίνετε μέλος μιας οικογένειας στο Steam;

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνατότητες και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Steam Family, θα πρέπει να εγγραφείτε για την έκδοση beta. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε Ατμόςκάντε κλικ στο κύριο εικονίδιο επάνω αριστερά και μεταβείτε στο ΡυθμίσειςΕπειτα Διεπαφή. Εντοπίστε ” Συμμετοχή στην έκδοση beta του πελάτη ” και επιλέξτε Steam Families Beta.

Ο πελάτης σας θα επανεκκινήσει σε έκδοση beta, η οποία στη συνέχεια θα σας δώσει πρόσβαση στις νέες λειτουργίες του Families. Ανοίξτε τα ξανά Ρυθμίσεις στο κύριο μενού και αυτή τη φορά μεταβείτε στην ενότητα Οικογένεια. Θα δείτε ένα κουμπί “g”.εκρίζω » εμφανίζεται και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε αυτό για να δημιουργήσετε ή να γίνετε μέλος μιας νέας οικογένειας. Μπορείτε επίσης να περάσετε από το “Λεπτομέρειες λογαριασμού” στη σελίδα του καταστήματος και κάντε κλικ στο “Διαχείριση οικογένειας“.

Σημειώστε ωστόσο: το νέο σύστημα είναι κλειδωμένο σε περιφερειακό επίπεδο. Επομένως, εάν έχετε μοιραστεί περιεχόμενο με κάποιον σε άλλη χώρα, ενδέχεται να μην μπορείτε πλέον να το κάνετε. Επιπλέον, όπως και με την Google, εάν κάποιος εγκαταλείψει την οικογένειά σας, δεν θα μπορεί να γίνει μέλος ή να ξεκινήσει άλλη για ένα χρόνο. Σκεφτείτε λοιπόν προσεκτικά πριν εγγραφείτε σε μια ομάδα, γιατί η λειτουργικότητα προορίζεται κυρίως για στενά μέλη της ίδιας οικογένειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *