Δείτε πώς να το εγκαταστήσετε στο smartphone σας

Η εποχή του άυλου διπλώματος οδήγησης έφτασε επιτέλους. Προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής France Identity, αυτή η καινοτομία υπόσχεται να απλοποιήσει τη ζωή των αυτοκινητιστών. Ανακαλύψτε τα βασικά βήματα για να μεταφέρετε την άδεια οδήγησης στην ψηφιακή εποχή.

ψηφιακή άδεια οδήγησης
Πηγή: France Identity

Η έλευση του ψηφιακή άδεια οδήγησης σηματοδοτεί επανάσταση σε διαχείριση επίσημων εγγράφων. Ήδη ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο, αυτή η αλλαγή υπόσχεται να απλοποιήσει τη ζωή του Γάλλοι αυτοκινητιστέςπροσφέροντάς τους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν την έντυπη έκδοση υπέρ του α άϋλη, άμεσα προσβάσιμο στο smartphone τους. Αυτή η πρωτοβουλία, που αποκαλύφθηκε από τα πρώτα πειράματα στα τέλη του 2023, αποτελεί μέρος μιας προσέγγισης εκσυγχρονισμού και απλούστευσης, όπου Ταυτότητα Γαλλίας παίζει κεντρικό ρόλο καλωσορίζοντας πλέον, εκτός από την ψηφιακή ταυτότητα, το πολύτιμο κλειδί οδήγησης.

Η επίσημη επιβεβαίωση αυτού του έργου, τον Ιούλιο, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Gérald Darmanin, κατά τη διάρκεια διυπουργικής επιτροπής, επιβεβαίωσε μόνο την επιθυμία της κυβέρνησης να ενσωματώσει πλήρως την άδεια οδήγησης το γαλλικό ψηφιακό οικοσύστημα για το 2024. Η ψηφιακή αυτή άδεια, διατηρώντας την ίδια νομική αξία από το φυσικό έγγραφο, προσφέρει άνευ προηγουμένου ευελιξία και συνοδεύεται από βελτιωμένες λειτουργίες, όπως η συμβουλή του ισοζυγίου πόντων απευθείας από την αποκλειστική εφαρμογή. Η εποχή της άυλης άδειας, με λίγα λόγια, μόλις αρχίζει.

πώς να αποκτήσετε ψηφιακή άδεια οδήγησηςπώς να αποκτήσετε ψηφιακή άδεια οδήγησης
Πηγή: France Identity

Πώς να ενσωματώσετε την ψηφιακή σας άδεια οδήγησης με το smartphone σας

Εκεί μετάβαση στην ψηφιακή επηρεάζει πλέον έναν ουσιαστικό τομέα της καθημερινότητάς μας: την άδεια οδήγησης. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος, πολυαναμενόμενη, γίνεται πραγματικότητα, προσφέροντας ευελιξία και αυξημένη ασφάλεια για τους οδηγούς. Η κυβέρνηση, μετά από μια οριστική δοκιμαστική φάση, επισημοποίησε τη διαθεσιμότητα του άδεια οδήγησης σε smartphoneσηματοδοτώντας έτσι μια αποφασιστική καμπή στην προσέγγιση της κινητικότητας και της ψηφιακής ταυτότητας.

Για το ίδιο θέμα — Πώς να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια οδήγησης σε μορφή τραπεζικής κάρτας

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή France Identity και συνεπώς να επωφεληθείτε από την ψηφιακή άδεια οδήγησης, οι χρήστες πρέπει να διαθέτουν τηλέφωνο Android με έκδοση μεγαλύτερη ή ίση με 8 (Oreo) ή α iPhone με iOS 16 ή μεταγενέστερη έκδοση. Αυτές οι προϋποθέσεις διασφαλίζουν τη συμβατότητα με τις προηγμένες δυνατότητες της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας δεδομένων και του ελέγχου ταυτότητας από Τσιπ NFC.

Για να αποκτήσετε την ψηφιακή σας άδεια οδήγησης, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ελέγξτε την καταλληλότητά σας : βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα εθνικό δελτίο ηλεκτρονικής ταυτότητας (CNIe), απαραίτητο για τον έλεγχο ταυτότητας.
  2. Κατεβάστε την εφαρμογή: εγκαταστήστε την εφαρμογή France Identity στη συσκευή σας iOS ή Android.
  3. Πρόσβαση στην υπηρεσία: Μεταβείτε στην ηλεκτρονική υπηρεσία “Τα επιτρεπόμενα σημεία μου” και συνδεθείτε.
  4. Κατεβάστε το RIR σας: στην καρτέλα “Τα έγγραφά μου”, κατεβάστε τη Δήλωση περιορισμένων πληροφοριών και σαρώστε τον κωδικό QR με το France Idété.
  5. Εισαγάγετε την άδειά σας: ακολουθήστε τις οδηγίες για να εισαγάγετε την ψηφιακή σας άδεια οδήγησης, η οποία στη συνέχεια θα είναι προσβάσιμη χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτή η τεχνολογική πρόοδος δεν σταματά εκεί. προϊδεάζει μελλοντική ενσωμάτωση άλλα επίσημα έγγραφα στο ψηφιακό οικοσύστημα, όπως π.χ η γκρίζα κάρτα Και το πιστοποιητικό ασφάλισης. Η ψηφιοποίηση της άδειας οδήγησης, πέρα ​​από την πρακτική της πτυχή, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας προσέγγισης εκσυγχρονισμός της διοίκησηςμε στόχο τη διασφάλιση των ανταλλαγών και την απλούστευση των διαδικασιών για τους πολίτες.

Πηγή: france-identite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *