Επιστολή τερματισμού σύμβασης ή συνδρομής: πώς να το γράψετε;

Εάν έχετε εγγραφεί σε μια συνδρομή ή σύμβαση και για τον έναν ή τον άλλο λόγο επιθυμείτε να το τερματίσετε, απαιτείται επιστολή καταγγελίας. Για να σας βοηθήσουμε με αυτήν τη διαδικασία, σας προσφέρουμε ένα δωρεάν πρότυπο για μια επιστολή τερματισμού. Στο τέλος του άρθρου, επανερχόμαστε επίσης με απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις επιστολές καταγγελίας.

πρότυπο επιστολής τερματισμού

Για τις περισσότερες περιπτώσεις, καταγγελία σύμβασης ή συνδρομής απαιτεί τη σύνταξη και αποστολή με συστημένη επιστολή α εκκαθαριστικό σημείωμαδεν. Είτε πρόκειται για διακοπή της συνδρομής σας στο Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο, το γυμναστήριο, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ένα συμβόλαιο ενέργειας, μια μίσθωση, υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει προφανώς να ελέγξετε τους γενικούς όρους της συνδρομής ή του συμβολαίου σας. Πράγματι, ορισμένες ρήτρες δεν επιτρέπουν τη λήξη σύμβασης ή συνδρομής πριν από τη λήξη της. Χάρη σε δωρεάν πρότυπο επιστολής τερματισμού παρακάτωμπορείτε εύκολα να ακυρώσετε ένα συμβόλαιο ή μια συνδρομή.

Για να συνταχθεί σωστά η επιστολή καταγγελίας σύμβασης ή συνδρομής, απαιτούνται ορισμένοι κανόνες. Στο επάνω αριστερό μέρος της επιστολής σας, πρέπει να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία:

  1. Ονομα
  2. Ονομα
  3. Διεύθυνση
  4. Αριθμός πελάτη ή/και σύμβασης
  5. Προαιρετικά, ο αριθμός τηλεφώνου και/ή η διεύθυνση email σας.

Λίγο πιο κάτω, στη δεξιά πλευρά, πρέπει να υποδείξετε τη διεύθυνση του παραλήπτη εμφανίζοντας τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ
  • Διεύθυνση
  • ΕΧΕΙ (Πόλη)
  • Ο (Ημερομηνία).

Δωρεάν πρότυπο επιστολής τερματισμού

Επώνυμο Όνομα
Διεύθυνση
Αριθμός τηλεφώνου και/ή διεύθυνση email
Αριθμός πελάτη και/ή σύμβαση

Όνομα και διεύθυνση εξυπηρέτησης πελατών

Στο (τόπος), στις (ημερομηνία)

Θέμα: επιστολή καταγγελίας

Αγαπητός,

Σας ενημερώνω για την επιθυμία μου να λύσω το συμβόλαιο/τη συνδρομή μου (Πδιευκρινίστε εδώ αν πρόκειται για σύμβαση ή για συνδρομή) εγγεγραμμένος στις (ημερομηνία έναρξης σύμβασης/συνδρομής) από τις υπηρεσίες σας, κάτω από τον αριθμό (Παναφέρετε τον αριθμό συμβολαίου/συνδρομής σας).

Θα ήθελα να ακυρώσω για τον εξής λόγο (επιλέξτε έναν λόγο από τις παρακάτω επιλογές):

– Το συμβόλαιο συνδρομής μου λήγει και δεν επιθυμώ να το ανανεώσω.
– Μετά τη νοσηλεία, δεν μπορώ πλέον να επωφεληθώ από αυτήν την υπηρεσία.
– Μετά από μετακόμιση, δεν μπορώ πλέον να επωφεληθώ από αυτήν την υπηρεσία.
– Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις υπηρεσίες σας και θεωρώ ότι δεν εκπληρώσατε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις. (Πξεκινήστε εδώ με λεπτομέρειες)

Επίσης, σας παρακαλώ να τερματίσετε αυτήν τη σύμβαση / συνδρομή από (ρεεπιθυμητή ημερομηνία λήξης).

(Τέλος προσδιορίστε αυτό εάν η πληρωμή πραγματοποιείται με πάγια χρέωση):

Έχοντας επιλέξει την αυτόματη χρέωση, σας παρακαλώ να διακόψετε τις άμεσες χρεώσεις μόλις τεθεί σε ισχύ ο τερματισμός.

Παρακαλώ δεχθείτε, κυρία, κύριε, την έκφραση των εκλεκτών χαιρετισμών μου.

Όνομα, Όνομα, Υπογραφή

📭Τι να κάνετε αφού γραφτεί η επιστολή καταγγελίας;

Μόλις γραφτεί η επιστολή καταγγελίας, θα χρειαστεί στείλτε το με συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής στην αρμόδια υπηρεσία. Τα στοιχεία επικοινωνίας τους αναφέρονται συχνά στους γενικούς όρους του συμβολαίου ή της συνδρομής σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους με οποιοδήποτε άλλο μέσο προσφέρεται (αριθμός τηλεφώνου, email). Τέλος, εάν χρειαστεί, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τα νομικά κείμενα και τις παραπομπές σχετικά με τις επιστολές καταγγελίας από τον Κώδικα Καταναλωτή.

🙁Επιστολή τερματισμού: τι να κάνετε σε περίπτωση διαφωνιών;

Για να προχωρήσετε περαιτέρω, και σε περίπτωση διαφωνιών, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το DGCCRF. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καταναλωτών προσφέρει επίσης περισσότερα από 160 τυπικά μοντέλα επιστολών για την επίλυση των διαφορών σας. Απλώς επιλέξτε το θέμα της αλληλογραφίας σας από τα διάφορα θέματα που προσφέρονται. Στη συνέχεια, ο ιστότοπος σάς παρέχει ένα πρότυπο επιστολής για εξατομίκευση και αποστολή.

Διαβάστε επίσης: πώς να λάβετε τον κωδικό RIO για να αλλάξετε χειριστή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *