ημερομηνία κυκλοφορίας, ιστορία, gameplay, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παιχνίδι δράσης ρόλων

Το Dragon’s Dogma είναι το νέο παιχνίδι ρόλων από το στούντιο Capcom. Ένας τίτλος που οι οπαδοί δεν ήλπιζαν πλέον, καθώς είχε καθυστερήσει τόσο πολύ. Σε αυτό το αρχείο, κάνουμε έναν απολογισμό όσων πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε αυτήν την περιπέτεια.

Το Δόγμα του Δράκου 2

Το Dragon’s Dogma 2 είναι το κορυφαίο παιχνίδι της Capcom για τις αρχές του 2024. Το δεύτερο μέρος μιας άδειας που επιβραβεύτηκε από τους κριτικούς και εκτιμήθηκε από τους θαυμαστές. Αυτό είναι ένα παιχνίδι ρόλων ανοιχτού κόσμου που εστιάζει στη δράση, στα μισά του δρόμου μεταξύ Skyrim και Devil May Cry.

Σε αυτό το αρχείο, θα κάνουμε έναν απολογισμό του Dragon’s Dogma 2. Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή, παιχνίδι, ρίχνουμε μια ματιά στα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε.

Τι είναι το Dragon’s Dogma;

Πριν ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι το Dragon’s Dogma. Το πρώτο μέρος κυκλοφόρησε αρχικά σε Xbox 360 και PS3 το 2012, πριν κυκλοφορήσει σε βελτιωμένη έκδοση (με περισσότερο περιεχόμενο και λιγότερα σφάλματα) το 2013 με τον τίτλο Dark Arisen. Τώρα μπορείτε να το βρείτε σε PC, PS4, Xbox και ακόμη και στο Switch.

Το Dragon’s Dogma αντιπροσωπεύει ένα μάλλον μοναδικό μείγμα ειδών. 100% ιαπωνικό παιχνίδι, αντλεί έμπνευση από την ευρωπαϊκή φαντασία για το σύμπαν του και τίτλους όπως το Skyrim ή το Gothic για τον ανοιχτό κόσμο του. Τα πασπαλίζει όλα αυτά με ένα σύστημα μάχης για να τους νικήσει όλους όπως το Devil May Cry, προσθέτοντας ακόμη και μια πρέζα Shadow of the Colossus. Το κορυφαίο χαρακτηριστικό του είναι το σύστημα πιόνι του. Κάθε παίκτης δημιουργεί έναν κεντρικό χαρακτήρα καθώς και ένα πιόνι, έναν υπηρέτη που τον συνοδεύει στο ταξίδι τους. Οι τελευταίοι μπορούν να στρατολογηθούν από άλλους παίκτες μέσω μιας πύλης και έτσι να αποκτήσουν εμπειρία ή αντικείμενα. Από την πλευρά του, ο παίκτης μπορεί επίσης να στρατολογήσει πιόνια από άλλους τυχοδιώκτες ανάλογα με τις ανάγκες του. Του λείπει ένας μάγος, απλά πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του στο διαδίκτυο.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Η ιστορία διαδραματίζεται στο βασίλειο των Gransys. Ο παίκτης υποδύεται έναν χαρακτήρα της δημιουργίας του, έναν φτωχό ψαρά του οποίου την καρδιά έχει κλέψει ένας δράκος. Είναι στο χέρι του να πάει σε μια περιπέτεια για να την ανακτήσει και να καταστρέψει την απειλή ταυτόχρονα. Ένα σενάριο πρόσχημα για μια επική αναζήτηση σε έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο γεμάτο με δευτερεύουσες αποστολές και τέρατα για να σκοτώσεις.

Το Dragon’s Dogma γνώρισε εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια των επανεκδόσεων του και απέκτησε λατρευτική θέση μεταξύ των παικτών. Ωστόσο, η Capcom άργησε πολύ για να πάρει ένα σίκουελ στα σκαριά. Έπρεπε να περιμένουμε περισσότερα από δέκα χρόνια για να μάθουμε νέα. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την άδεια, σας κατευθύνουμε στο εξαιρετικό βίντεο παραγωγής Nostalgeek.

Πότε κυκλοφορεί το Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma 2 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2024σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά το αρχικό παιχνίδι.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Σε ποιες πλατφόρμες κυκλοφορεί το Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma κυκλοφορεί στις τρέχουσες κονσόλες, συγκεκριμένα το PS5 και το Xbox Series X. Φτάνει επίσης σε υπολογιστή, μέσω Steam.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Αυτό είναι ένα 100% παιχνίδι “νέας γενιάς”, Επομένως, δεν έχει προγραμματιστεί για το PS4 ή το Xbox One, ούτε καν για το Switch.

Ποια είναι η τιμή του Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma 2 πωλείται σε δύο εκδόσεις: κλασική και Deluxe. Το τελευταίο φέρνει μερικά καλλυντικά στοιχεία και αντικείμενα στο παιχνίδι.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Στις κονσόλες, η βασική έκδοση πωλείται 74,99 ευρώ ενώ η Deluxe έκδοση κοστολογείται 84,99 ευρώ. Στο PC, η βασική έκδοση είναι 64,99 ευρώ ενώ η Deluxe έκδοση είναι 74,99 ευρώ.

Ποια είναι η ιστορία του Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma 2 αφηγείται την ιστορία του Insurgent, ενός χαρακτήρα που δημιουργήθηκε από εσάς. Στην αρχή του παιχνιδιού, του έχει κλέψει την καρδιά ένας δράκος και αποστολή του είναι να την πάρει πίσω και μετά να σώσει τον κόσμο… Αν αυτό σας θυμίζει τη σύνοψη του πρώτου μέρους, αυτό είναι φυσιολογικό! Το Dragon’s Dogma 2 δεν είναι συνέχεια του πρώτου παιχνιδιού, αλλά επανεγγραφή, όπως τα διάφορα μέρη του Zelda που, τελικά, λένε πάντα την ίδια ιστορία.

Ωστόσο, η Capcom το υπόσχεται η αφήγηση αυτής της συνέχειας θα είναι πιο προχωρημένη από ότι στο παιχνίδι του 2012, με πολιτικές ίντριγκες οι οποίες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία εντός του σεναρίου. Για παράδειγμα, ο Εξεγερμένος θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σφετεριστή που υποδύεται επίσης ως Επαναστάτης για να καθίσει στο θρόνο του βασιλείου του Βέρμουντ.

Πρέπει να έχετε παίξει το Dragon’s Dogma 1 για να παίξετε το Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma 2 είναι μια επανεγγραφή του 1, δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει το τελευταίο για να καταλάβεις τα πάντα. Είναι εντελώς άχρηστο! Το νέο παιχνίδι της Capcom στοχεύει να προσελκύσει θαυμαστές του πρώτου παιχνιδιού, αλλά πάνω από όλα ένα φρέσκο ​​κοινό. Μην πανικοβληθείτε λοιπόν αν δεν έχετε κάνει τα μαθήματά σας.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Πώς είναι το gameplay στο Dragon’s Dogma 2;

Το Dragon’s Dogma 2 συνεχίζει το gameplay του πρώτου μέρους, ενώ το βελτιώνει πολύ. Είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας τρίτου προσώπου όπου ο παίκτης δρα σε έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο. Όπως σε κάθε καλό RPG, έχουμε μια επική κύρια αποστολή, αλλά και ένα πλήθος δευτερευουσών αποστολών να ολοκληρώσουμε.

Το Δόγμα του Δράκου 2Το Δόγμα του Δράκου 2

Η ιδιαιτερότητα του Dragon’s Dogma 2, είναι το εξαιρετικά νευρικό του σύστημα μάχης, και κυρίως πολύ διαφορετική ανάλογα με τις τάξεις (δέκα συνολικά). Για παράδειγμα, ένας πολεμιστής ορμάει στο πλήθος και σφίγγει με το σπαθί του, ο κλέφτης πρέπει να σκαρφαλώσει σε γιγάντιους εχθρούς για να φτάσει στο αδύνατο σημείο τους, ο μάγος και ο τοξότης ψεκάζουν τους αντιπάλους τους από απόσταση και ο κατακτητής χρησιμοποιεί τεχνικές όλων των σχολών.

Εδώ είναι οι διαθέσιμες τάξεις:

  • πολεμιστής
  • Τοξότης
  • Κλέφτης
  • Μάγος
  • Πρωταθλητής
  • Μάγος
  • Archer-Mage
  • Ιππότης-Μάγος
  • Θαυματοποιός
  • Κατακτητής

Ακόμη περισσότερο, όπως το Breath of the Wild, είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας. Για παράδειγμα, για να σκοτώσετε ένα τεράστιο τρολ που σας εμποδίζει, μπορείτε να το παρασύρετε σε μια ξύλινη γέφυρα που εκτείνεται σε έναν γκρεμό πριν το καταστρέψετε. Όχι άλλο μπριτζ, όχι άλλο τρολ.

Τα πιόνια κάνουν την επιστροφή τους σε αυτό το έργο. Για άλλη μια φορά, ο υπηρέτης σας (που δημιουργήθηκε από εσάς) θα μπορεί να πάει σε περιπέτειες με άλλους παίκτες, φέρνοντας πίσω εμπειρία ή αντικείμενα. Η Capcom το διευκρινίζει αυτοί οι χαρακτήρες θα έχουν ακόμη πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι. Για παράδειγμα, κάποιοι θα μιλούν ξένες γλώσσες. Σε ένα διαφημιστικό βίντεο, φαίνεται ένα πιόνι να μεταφράζει αμέσως τον διάλογο ενός δωρητή αναζήτησης ξωτικών. Χωρίς αυτόν, είναι αδύνατη η επικοινωνία.

Τελικά, Η Capcom υπόσχεται έναν τεράστιο και πολύ ποικίλο χάρτη. Θα ταξιδέψουμε μέσα από το Βέρμουντ, το βασίλειο των ανθρώπων, τη χώρα των ξωτικών, αλλά και το Battahl, την έρημο χώρα των λεονίνων (τίγρεις). Εδάφη που περιφέρονται από τέρατα, το καθένα μεγαλύτερο και πιο άγριο από το άλλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *