PC

η ενημέρωση Moment 5 είναι εδώ και γεμάτη νέες δυνατότητες, πώς να την εγκαταστήσετε

Η Microsoft μόλις ξεκίνησε την ανάπτυξη της ενημέρωσης των Windows 11 Moment 5. Παρά το ότι μπορεί να υποδηλώνει το όνομά της, είναι σχετικά μικρή. Αυτό δεν το εμποδίζει να φέρει μερικές ωραίες νέες δυνατότητες. Σας συνοψίζουμε τα πάντα σχετικά με αυτό.

Windows 11

Μετά από μια ενημέρωση του Moment 4 με νέες δυνατότητες, περιμέναμε να δούμε τι μας επιφύλασσε η Microsoft για το Moment 5. Η αναμονή πλησιάζει τώρα στο τέλος της, καθώς η Microsoft αναπτύσσει τη νέα ενημέρωση των Windows 11. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, μην το κάνετε ξεγελαστείτε από το όνομα αυτής της νέας ενημέρωσης. Πράγματι, παρά τα όσα μπορεί να προτείνει η ονοματολογία του Moment, αυτή δεν είναι πραγματικά μια μεγάλη ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα.

Τούτου λεχθέντος, το Moment 5 εξακολουθεί να φέρνει μερικά ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο τεχνολογικό άλμα είναι σίγουρα στα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Voice Access από πολλές οθόνες, διασφαλίζοντας ότι είναι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Microsoft τους σε κάθε συσκευή. Χάρη σε αυτήν την επιλογή, θα είναι δυνατές διάφορες ενέργειες στα Windows 11, όπως το άνοιγμα εφαρμογών και η εκτέλεση αναζήτησης.

Τα Windows 11 Moment 5 είναι εδώ, ορίστε τα νέα χαρακτηριστικά

Ωστόσο, ο κύριος στόχος της ενημέρωσης Moment 5 δεν αποτελεί έκπληξη να κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές για τη συμμόρφωση με το DMA, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Μαρτίου. Προφανώς, η DMA λέει διαλειτουργικότητα. Τώρα, η αναζήτηση από το μενού Έναρξη δεν θα ανακατευθύνει απαραίτητα στο Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Έτσι, θα έχετε την επιλογή μεταξύ των ανταγωνιστών του τελευταίου, όπως η Google να αναφέρετε μόνο έναν. Η ίδια ιστορία για τα γραφικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να εμφανίζουν πληροφορίες από πηγές διαφορετικές από το Microsoft Start.

Στο ίδιο θέμα — Windows 11: ο επεξεργαστής Snapdragon X Elite θα μπορούσε να ανησυχήσει την Apple M3 σύμφωνα με αυτά τα σημεία αναφοράς

Ας σημειώσουμε επίσης την πολυαναμενόμενη πιθανότητα απεγκατάστασης του πολυάριθμου bloatware των Windows 11. Περιμένατε μήνες να αφαιρέσετε το Edge ή την Cortana από τον υπολογιστή σας; Με το Moment 5, αυτό θα είναι επιτέλους δυνατό, χάρη στο DMA. Επιπλέον, θα μπορείτε επίσης να διαχειρίζεστε καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα που στέλνετε στην εταιρεία Redmond, επιλέγοντας ή όχι να συγχρονίσετε τον λογαριασμό σας Microsoft με τα Windows. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα επηρεάσει τον συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών σας.

windows 11 smart snap διάταξηwindows 11 smart snap διάταξη
Συντελεστές: @PhantomOfEarth μέσω Twitter

Περιλαμβάνονται επίσης και άλλα μικρά νέα χαρακτηριστικά, όπως το νέο Snap Layout που θα σας επιτρέψει να οργανώσετε τα παράθυρά σας με ένα μόνο κλικ. Συγκεκριμένα, η λειτουργικότητα θα προτείνει αυτόματα μια διάταξη των παραθύρων σύμφωνα με τις συνήθειές σας, ώστε να οργανωθούν απευθείας όπως εσείς επιθυμείτε στην οθόνη σας. Τέλος, ας αναφέρουμε κάποιες μικρές αλλά ευπρόσδεκτες προσθήκες, όπως η άφιξη του σημειωματάριου στο μενού με το δεξί κλικ καθώς και η δυνατότητα μετονομασίας μιας συσκευής σε Nearby Share.

Πώς να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Moment 5 στα Windows 11

Προς το παρόν, το Moment 5 εξακολουθεί να αναπτύσσεται ως προαιρετική ενημέρωση στους χρήστες στις εκδόσεις 22H2 και 23H2 των Windows 11. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ακόμη ημέρες για να είναι άμεσα διαθέσιμο, πιθανότατα την επόμενη Patch Tuesday. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι εκείνη την ημερομηνία για να το εγκαταστήσετε. Στην πραγματικότητα, ένας απλός χειρισμός σας επιτρέπει να το κατεβάσετε το συντομότερο δυνατό. Να πώς:

  1. Ανοίξτε τα Ρυθμίσεις Windows 11
  2. Μεταβείτε στην ενότητα Ενημερωμένη έκδοση για Windows
  3. Ενεργοποιήστε την επιλογή Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες

Στη συνέχεια, το Windows Update θα προσφέρει τη λήψη του Moment 5. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Ελεγχος για ενημερώσεις. Μην διστάσετε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας εάν είναι απαραίτητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *