Η πειρατεία μουσικής ανθεί, το YouTube είναι πρωταρχικός στόχος για τους κλέφτες

Η πειρατεία μουσικής αυξάνεται ξανά, παρά τη διαθεσιμότητα νομικών υπηρεσιών ροής όπως το Spotify και η Apple Music. Το YouTube θα ήταν επίσης ένας από τους στόχους επιλογής για διάφορους πειρατές.

Το τραγούδι YouTube Humming για να λάβετε το κλιπ
Πιστώσεις: 123RF

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της ερευνητικής εταιρείας Muso, υπήρξαν περισσότερες από 17 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε ιστότοπους πειρατείας μουσικής παγκοσμίως το 2023, αύξηση 13% από το προηγούμενο έτος. Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι οι “YouTube rippers”, οι οποίοι εξάγουν ήχο από βίντεο του YouTube και τα μετατρέπουν σε αρχεία μουσικής με δυνατότητα λήψης, είναι η πιο δημοφιλής μορφή πειρατείας μουσικής, αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού αριθμού επισκέψεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Muso Andy Chatterley λέει ότι η αναζωπύρωση της μουσικής πειρατείας δείχνει ότι η μουσική βιομηχανία πρέπει να κατανοήσει την αλλαγή της συμπεριφοράς και των προτιμήσεων των καταναλωτών που τους ωθούν να στραφούν σε κανάλια χωρίς άδεια. Εξηγεί ότι η πειρατεία της μουσικής έχει μειωθεί τα τελευταία επτά χρόνια, κυρίως επειδή καλλιτέχνες και δισκογραφικές σταμάτησαν να κυκλοφορούν αποκλειστικά άλμπουμ σε ορισμένες μουσικές πλατφόρμες, ωθώντας πολλούς θαυμαστές να τα πειρατούν. Ωστόσο, Το 2023, η μουσική πειρατεία βρίσκεται ξανά σε άνοδο, για διάφορους λόγους.

Διαβάστε επίσης – Η πειρατεία αυξάνεται στην Ευρώπη και η παράνομη πρόσβαση σε ζωντανά αθλήματα εκρήγνυται

Το YouTube είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους των χάκερ

Σύμφωνα με τον Chatterley, οι λόγοι για την αύξηση της πειρατείας μουσικής περιλαμβάνουν τις υψηλές τιμές των υπηρεσιών ροής μουσικής, το κόστος των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σε ορισμένες περιοχές και την ευκολία λήψης μουσικής σε τηλέφωνα μέσω Wi-Fi. Rippers» είναι τότε ένα σημαντικό ζήτημα για τους βιομηχανία, επειδή επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση και λήψη μουσικής από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο, χωρίς να πληρώνουν τέλη ή δικαιώματα σε καλλιτέχνες ή ετικέτες.

Ο Jack Malon, εκπρόσωπος του YouTube, λέει ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα με τους rippers του YouTube και λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμησή του. Το επισημαίνει Το YouTube αποκλείει τους προσβλητικούς τομείς και αναπτύσσει τεχνικές μεθόδους για να σταματήσει τη χρήση τουςn, ενώ στέλνει ειδοποιήσεις παύσης και διακοπής στους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών.

Αναφέρει επίσης ότι το YouTube επενδύει σημαντικούς πόρους σε εργαλεία για την αναφορά και τη διαχείριση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και ότι συνεργάζεται στενά με άλλους ηγέτες του κλάδου για να θέσει τα πρότυπα για την καταπολέμηση της πειρατείας από εταιρείες τεχνολογίας.

Η Taylor Swift είναι μια από τις πιο πειρατικές καλλιτέχνες

Ο Muso δεν αποκάλυψε ποιους χάκερ του YouTube παρακολούθησε για την αναφορά του ή για πόσες λήψεις ήταν υπεύθυνοι. Ωστόσο, παρείχε δεδομένα για λήψεις torrent, μια άλλη μορφή πειρατείας.

Τέιλορ ΣουίφτΤέιλορ Σουίφτ
Πιστώσεις: 123RF

Η έκθεση δείχνει ότι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους καλλιτέχνες, όπως η Taylor Swift, η οποία είναι υποψήφια για έξι Grammys αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν επίσης μερικά από τα πιο πειρατικά άλμπουμ. Τα άλμπουμ της Swift έχουν ληφθεί παράνομα σχεδόν 5 εκατομμύρια φορές το 2023η επανηχογραφημένη εκδοχή του από το 1989 ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς.

Ως εκ τούτου, το YouTube έχει κάθε συμφέρον να αναλάβει ταχεία δράση κατά αυτού του φαινομένου. Η πειρατεία στερεί από τους καλλιτέχνες το εισόδημά τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι συχνά δεν αμείβονται επαρκώς, ιδιαίτερα από τις διάφορες πλατφόρμες ροής. Κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το TikTok, ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο, επειδή Η Universal Music Group δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό της με την πλατφόρμα. Η πειρατεία μουσικής βλάπτει επίσης συχνά τους καταναλωτές, οι οποίοι εκτίθενται σε κακόβουλο λογισμικό, ιούς και μουσική κακής ποιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *