η πρώτη έκδοση Developer Preview είναι διαθέσιμη. Δείτε πώς να την εγκαταστήσετε

Η Google μόλις κυκλοφόρησε την πρώτη Προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 15, την επόμενη σημαντική έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά. Εξηγούμε πώς να το εγκαταστήσετε στο smartphone Pixel.

Android 15

Περιμέναμε να κυκλοφορήσει χθες, αλλά η Google ανέπτυξε επιτέλους την πρώτη έκδοση Developer Preview του Android 15 σήμερα. Η κυκλοφορία του Android 15 προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, αλλά οι προγραμματιστές και οι πιο περίεργοι ανάμεσά σας μπορούν να ρίξουν μια κλεφτή ματιά σε ορισμένες από τις νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στις οποίες εργάζεται η Google. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για το Android 15 DP1.

Τι νέο υπάρχει στο Android 15 DP1;

Το Android 15 DP1 φέρνει μια σειρά από αλλαγές και βελτιώσεις στην πλατφόρμα Android, καλύπτοντας διάφορες πτυχές όπως το απόρρητο, την ασφάλεια, την απόδοση και την εμπειρία χρήστη. Ακολουθούν ορισμένες από τις κύριες νέες δυνατότητες του Android 15 DP1:

  • Privacy Sandbox : Το Android 15 συνοδεύεται από την πιο πρόσφατη έκδοση της ενότητας AdServices, η οποία φιλοξενεί το Privacy Sandbox σε API Android. Το Privacy Sandbox είναι ένα σύνολο προτύπων ιστού που στοχεύουν στην προστασία του απορρήτου των χρηστών, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη διαδικτυακή διαφήμιση. Το Privacy Sandbox στα API Android επιτρέπει κυρίως στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές λύσεις για cookie τρίτων και άλλες μεθόδους παρακολούθησης.
  • Health Connect από Android : Το Android 15 περιέχει επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση της λειτουργικής μονάδας Android Health, η οποία ενσωματώνει τη λειτουργία Health Connect by Android. Αυτό είναι ένα πλαίσιο που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης με συμβατές εφαρμογές και συσκευές. Η λειτουργική μονάδα υποστηρίζει την έκδοση 10 του SDK επέκτασης, η οποία προσθέτει υποστήριξη για νέους τύπους δεδομένων σε τομείς υγειονομικής περίθαλψης.
  • Προστασία ακεραιότητας αρχείων : Η κλάση FileIntegrityManager προσθέτει νέα API που επιτρέπουν στις εφαρμογές να προστατεύουν αρχεία με προσαρμοσμένες κρυπτογραφικές υπογραφές που μπορούν να επαληθευτούν μέσω της νέας μεθόδου για να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν παραβιαστεί ή καταστραφεί. Αυτό βελτιώνει την ασφάλεια προστατεύοντας τα αρχεία από μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη λειτουργικότητα ή τα δεδομένα της εφαρμογής.
  • Μερική κοινή χρήση οθόνης : Η μερική κοινή χρήση οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ή να καταγράφουν μόνο ένα παράθυρο εφαρμογής και όχι ολόκληρη την οθόνη της συσκευής.
  • Βελτιώσεις στο Camera2 API : Το Android 15 προσθέτει ένα νέο Camera2 API που επιτρέπει στις εφαρμογές να αυξάνουν τη φωτεινότητα της προεπισκόπησης της κάμερας. Επιτρέπει επίσης τον ακριβή έλεγχο της έντασης του φλας και στις δύο λειτουργίες και στη λειτουργία TORCH κατά τη λήψη εικόνων.
  • Υποστήριξη για Universal Midi Packages : Το Android 15 επεκτείνει την υποστήριξη για τα Universal Midi Packages (UMP) σε εικονικές εφαρμογές MIDI, επιτρέποντας στις εφαρμογές συνθέτη να ελέγχουν τις εφαρμογές συνθεσάιζερ όπως μια εικονική συσκευή MIDI 2.0.
  • Βελτιώσεις Android Dynamic Performance Framework : Το Android 15 βελτιώνει το Android Dynamic Performance Framework (APDF) προσθέτοντας μια νέα λειτουργία ενεργειακής απόδοσης που επιτρέπει στις εφαρμογές να προσαρμόζουν καλύτερα την κατανάλωσή τους.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που ανέφερε η Google στο δελτίο τύπου της. Υπάρχουν πιθανώς άλλες αλλαγές και βελτιώσεις που δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί ή ανακαλυφθεί. Ως εκ τούτου, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ημέρες για να μάθουμε περισσότερα.

Πώς να κατεβάσετε το Android 15 DP1;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Android 15 DP1, Πρέπει να έχετε μια συμβατή συσκευή Pixel. Η Προεπισκόπηση προγραμματιστή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για Συσκευές της σειράς Pixel 6, 7 ή 8, καθώς και Pixel Fold και Pixel Tablet. Πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την Προεπισκόπηση προγραμματιστή, καθώς δεν είναι διαθέσιμη ως ενημέρωση μέσω του αέρα.

κριτική google pixel 8κριτική google pixel 8
Συντελεστές: Phonandroid

Να θυμάστε ότι η Προεπισκόπηση προγραμματιστή προορίζεται μόνο για προγραμματιστές και δεν συνιστάται για χρήση στο κύριο smartphone σαςεπειδή μπορεί να περιέχει σφάλματα ή ακόμα χειρότερα, ορισμένες βασικές καθημερινές λειτουργίες μπορεί να απουσιάζουν.

Για να κατεβάσετε το Android 15 DP1, πρέπει Μεταβείτε στον ιστότοπο Android Developers στο κάτω μέρος του άρθρου και πραγματοποιήστε λήψη της κατάλληλης εικόνας συστήματος για τη συσκευή σας. Πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το Android Platform-Tools SDK στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας συστήματος στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής εντολών adb. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να αναβοσβήσετε την εικόνα του συστήματος στον ιστότοπο Android Developers.

Μόλις εγκαταστήσετε την Προεπισκόπηση προγραμματιστή, θα λαμβάνετε αυτόματα μελλοντικές ενημερώσεις Android 15. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιστρέψετε στη σταθερή έκδοση του Android, θα πρέπει να επαναφέρετε το smartphone σας και να αναβοσβήσετε την εργοστασιακή εικόνα . Πρέπει λοιπόν να το σκεφτείς δύο φορές. Να θυμάστε επίσης ότι εάν δεν έχετε υποστηριζόμενη συσκευή Pixel, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Android 15 DP1 με τον εξομοιωτή Android στο Android Studio. Μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας συστήματος Android 15 από τη Διαχείριση SDK και να δημιουργήσετε μια εικονική συσκευή με τον εξομοιωτή Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *