Η σωματική υποστήριξη αντιστέκεται στα anime

Σε μια εποχή που τα φυσικά μέσα μειώνονται όλο και περισσότερο υπέρ των ψηφιακών μορφών, οι πωλήσεις DVD και Blu-Ray anime και manga εξακολουθούν να προσελκύουν πιστούς πελάτες. Ένας αγώνας για τη σωματική υποστήριξη που οφείλουμε σε μικρές εξειδικευμένες δομές.

φυσική πώληση κινουμένων σχεδίων mangas

Δεν θα σας διδάξουμε: Τα φυσικά μέσα μειώνονται χρόνο με το χρόνο υπέρ της ψηφιακής μορφής. Στα βιντεοπαιχνίδια, πολλοί παίκτες, είτε καταστήματα μεταπώλησης είτε κατασκευαστές κονσολών, έχουν δείξει ξεκάθαρα την απογοήτευσή τους με το φυσικό.

Τον Οκτώβριο του 2023, για παράδειγμα, αναφέραμε στις στήλες μας την απόφαση που έλαβε η Best Buy, μια από τις κύριες αμερικανικές αλυσίδες λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, να σταματήσει την πώληση παιχνιδιών και ταινιών σε φυσική έκδοση από το 2024 .

Η πτώση της φυσικής εμφάνισης αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο

Τον τελευταίο καιρό είχαμε ένα ανησυχητικό μήνυμα από τη Microsoft. Σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε ο δημοσιογράφος Jez Corden, η εταιρεία Redmond έκλεισε τα τμήματα της που συνδέονται με το μάρκετινγκ φυσικών παιχνιδιών Xbox. Ένα ακόμη βήμα που έκανε ο αμερικανικός κολοσσός προς την εξ ολοκλήρου ψηφιοποίηση, ενώ ένα 100% ψηφιακό Xbox Series X είναι ήδη στα σκαριά.

Όσον αφορά την 7η τέχνη, η έλευση πλατφορμών ροής όπως το Netflix, η Disney+ ή το Amazon Prime Video έχει σημαδέψει την εμφάνιση και άλλων τρομακτικών φαινομένων για τη διατήρηση των κινηματογραφικών έργων: ζωντανές κυκλοφορίες σε πλατφόρμες… Και η καθαρή και απλή εξαφάνιση ορισμένων παραγωγών . Θυμόμαστε, για παράδειγμα, τη διαγραφή πολυάριθμου περιεχομένου Discovery στο PlayStation Store της Sony στις ΗΠΑ για νομικούς λόγους. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες αφαιρέθηκαν από τις ταινίες και τις σειρές τους, παρόλο που τις είχαν αγοράσει με τα χρήματά τους.

φυσική πώληση κινουμένων σχεδίων mangasφυσική πώληση κινουμένων σχεδίων mangas

Διαβάστε επίσης: Η εξαφάνιση των DVD σκοτώνει τον κινηματογράφο

Η σωματική διάπλαση αντιστέκεται σε anime και manga

Ευτυχώς, και όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί μας στο The Verge, εξακολουθούν να υπάρχουν δομές που κάνουν εκστρατεία για τη διατήρηση του φυσικού και για την επιβίωση της αγοράς DVD/Blu-Ray, ιδιαίτερα από την πλευρά των anime και manga. Στην πραγματικότητα, οι μάρκες όπως Funimation, Viz Media ή Discotek εργασία, για παράδειγμα, να remaster κλασικό ιαπωνικό κινούμενο σχέδιο πριν τα προσφέρετε προς πώληση σε φυσικές εκδόσεις υψηλής ποιότητας.

Βασικές εργασίες συντήρησης που οφείλουν επίσης πολλά σε εταιρείες μετά την παραγωγή, όπως η MediaOCD. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τζάστιν Σεβάκη, έχουν συναντήσει πολλούς εξειδικευμένους εκδότες επιτυχία προσεγγίζοντας μικρές κοινότητες παθιασμένων θαυμαστών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεγάλα στούντιο δεν θα εξετάσουν ποτέ μια φυσική κυκλοφορία εάν οι εκτιμήσεις πωλήσεων δεν υπερβαίνουν τις 50.000 μονάδες, αλλά «μια καλή επιτυχία στην αγορά Blu-Ray θα κινηθεί γύρω στα 5.000″ με μικρότερους εκδότες.

Επιδιώκει:”Εδώ δεν μιλάμε για τεράστιους αριθμούς. Αλλά αυτοί είναι 5.000 άνθρωποι που τους άρεσε πολύ αυτό το anime ή αυτή η σειρά ή οτιδήποτε άλλο. Και επειδή είναι ενθουσιασμένοι με την ιδέα της φυσικής κατοχής μέσων όπως αυτό, νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη για εμάς – τους ανθρώπους που δημοσιεύουν αυτά τα προϊόντα – να δημιουργήσουμε κάτι ιδιαίτερο και οριστικό.” Για αυτόν τον λάτρη του manga από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, η δουλειά του είναι απαραίτητη για “βεβαιωθείτε ότι οι ταινίες διατηρούνται και όχι εφήμερες». Υπενθυμίζουμε ότι το 2023, η αγορά φυσικών βίντεο αντιπροσωπεύτηκε στη Γαλλία 52,3 εκατ. ευρώ (-18,9% σε σύγκριση με το 2022) για 8,8 εκατομμύρια μονάδες (-16,6%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *