Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια των σπουδών σας μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες σύμφωνα με αυτούς τους επιστήμονες

Οι ερευνητές μέτρησαν ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση του ChatGPT AI σε μελέτες δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Θα είχε αρνητικές συνέπειες για όσους βασίζονται πάρα πολύ στο chatbot.

ChatGPT
Πιστώσεις: 123RF

Οταν ογενετικής τεχνητής νοημοσύνης Το ChatGPT γεννήθηκε, μερικοί Φοιτητές πολύ γρήγορα είδε έναν τρόπο να εξοικονομούν χρόνο στην εργασία τους και γιατί όχιαυξήσουν τους βαθμούς τους. Οι δάσκαλοι έχουν επίσης μυρίσει πιθανές καταχρήσεις: το 98% από αυτούς φοβούνται ότι οι μαθητές θα απατήσουν χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Και δεν είναι τα εργαλεία που έχουν τοποθετηθεί για να το αποφύγουν αυτό που τους καθησυχάζουν. Αντιμέτωποι με τη μετέωρη άνοδο του chatbot, τα ιδρύματα έλαβαν τη ριζική απόφαση να απαγορεύσουν απλώς τη χρήση του ChatGPT εντός τους.

Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτρέψουμε τους μαθητές να αναθέσουν τη σύνταξη ενός αρχείου ή την επίλυση εξισώσεων στην τεχνητή νοημοσύνη. Το εργαλείο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο και η χρήση του είναι διαισθητική. Ο καθηγητής Muhammad Abbas του Εθνικό Πανεπιστήμιο Υπολογιστών και Αναδυόμενων Επιστημών στο Πακιστάν έχει ακριβώς «παρατήρησε μια αυξανόμενη, μη κρίσιμη εξάρτηση από τα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ [ses] μαθητές για διάφορες αποστολές και έργα” που του εμπιστεύτηκε. Στη συνέχεια επιδιώκει ξέρετε αν η χρήση του ChatGPT μπορεί να έχει συνέπειες στους μαθητέςσε διαφορετικά επίπεδα.

Οι μαθητές δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το ChatGPT πολύ συχνά, αυτή η μελέτη επισημαίνει κινδύνους

Αρχικά, ο Μοχάμεντ Αμπάς και η ομάδα του ανέπτυξαν ένα κλίμακα μέτρησης για την ποσοτικοποίηση της χρήσης του ChatGPT μεταξύ των μαθητών. Έχει 8 συμμετοχές σαν “Χρησιμοποιώ το ChatGPT για τις εργασίες μαθημάτων μου“,”Είμαι εθισμένος στο ChatGPT όσον αφορά τη μελέτη” Ή “Το ChatGPT είναι μέρος της ζωής μου στην πανεπιστημιούπολη“. Στη συνέχεια, οι υποθέσεις των ερευνητών ελέγχονται σε ένα δείγμα του 494 μαθητές του πανεπιστημίου, σε 3 διακριτούς χρόνους, ο καθένας χωρίζεται με ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων.

Διαβάστε επίσης – ChatGPT: κατηγορεί άδικα τους μαθητές του ότι απατούν χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, δεν αποφοιτούν

Αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή τη συλλογή δεδομένων με λογικό τρόπο. Πρώτα στις μεταβλητές που είναι οι φόρτο εργασίαςεκεί πίεση χρόνου (ο χρόνος που διατίθεται για την υποβολή ενός έργου), το ευαισθησία στις ανταμοιβές και το ευαισθησία στην ποιότητα απόδοσης. Μετά έρχεται το μέτρηση της χρήσης ChatGPT χρησιμοποιώντας τη δημιουργημένη κλίμακα, ακολουθεί η αξιολόγηση των συνεπειών της. Η ομάδα της Formula 3: τάση για αναβλητικότηταΑναβάλλοντας τα πάντα για αύριο, απώλεια μνήμης και το ακαδημαϊκή επίδοση.

Η υπερβολική εξάρτηση από το ChatGPT κατά τη μελέτη επηρεάζει τη μνήμη, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με έρευνα

Το πρώτο αποτέλεσμα είναι αρκετά λογικό. Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν μεγάλο φόρτο εργασίας και υψηλή πίεση χρόνου στρέφονται στο ChatGPT περισσότερο από άλλους. Σίγουρα πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους επιτρέψει να τηρήσουν τις προθεσμίες. Αφ ‘ετέρου, όσοι είναι πιο ευαίσθητοι στις ανταμοιβές τις χρησιμοποιούν λιγότερο. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτοί οι μαθητές θα φοβούνταν με κάποιο τρόπο να «πιαστούν» χρησιμοποιώντας το chatbot. Όσο για την ευαισθησία στην ποιότητα του αποτελέσματος, δεν έχει καμία επιρροή. Είναι όμως πάνω απ’ όλα τα παρακάτω αποτελέσματα που είναι ανησυχητικά.

Αυξημένη χρήση του ChatGPT συνδέεται άμεσα με το α υψηλότερο επίπεδο αναβλητικότηταςαπο συχνότερη απώλεια μνήμηςκαι ένα πτώση των ακαδημαϊκών αποτελεσμάτων. Εδώ, Το AI έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Ως εκ τούτου, ο καθηγητής Abbas προειδοποιεί εναντίον “η σκοτεινή πλευρά της υπερβολικής χρήσης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης“. Δεν ξεχνά όμως ότι η μελέτη του έχει ελαττώματα.

Διαβάστε επίσης – Σε αυτό το πολυτελές σχολείο, ο διευθυντής είναι πλέον τεχνητής νοημοσύνης

Για παράδειγμα, η σύνδεση μεταξύ της χρήσης ChatGPT και της αναβλητικότητας μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά αμφίδρομος. Με άλλα λόγια: αντί να πούμε “η χρήση του ChatGPT σε κάνει πιο διατεθειμένο να αναβάλεις την εργασία σου”, μπορούμε να φανταστούμε ότι οι μαθητές στρέφονται στο ChatGPT επειδή βασικά είναι αναβλητικοί.

Ο Μοχάμεντ Αμπάς γνωρίζει αυτά τα όρια και ήδη σκέφτεται τι θα ακολουθήσει. “Μακροπρόθεσμα, οι στόχοι μου είναι να επεκτείνω αυτόν τον τομέα έρευνας για να διερευνήσω περαιτέρω, μέσω άλλων μεθόδων όπως πειράματα, πώς η υπερβολική χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης επηρεάζει τα αποτελέσματα των μαθητών“. Άλλοι μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται για τους δεσμούς μεταξύ της χρήσης εργαλείων παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης και γνωστικές δεξιότητεςή ακόμη και μάθηση γενικά.

Πηγή: PsyPost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *