Η Amazon σάς επιτρέπει να πληρώνετε με την παλάμη σας, χωρίς να χρειάζεται πιστωτική κάρτα

Η Amazon διευκολύνει από ποτέ την εγγραφή στο αμφιλεγόμενο σύστημα αναγνώρισης παλάμης, το οποίο σας επιτρέπει να πληρώνετε χωρίς να βγάλετε την πιστωτική σας κάρτα σε ορισμένα καταστήματα της εταιρείας.

Η εταιρεία ξεκίνησε μια νέα εφαρμογή Amazon One που επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφείτε στη βιομετρική τεχνολογία απευθείας από το τηλέφωνό τους. Προηγουμένως, οι πελάτες έπρεπε να επισκεφτούν μια συμμετέχουσα τοποθεσία του Amazon One, όπως ένα κατάστημα ή στάδιο Whole Foods, για να σαρώσουν την παλάμη τους και να εγγραφούν στην υπηρεσία ανέπαφων ταυτότητας. Αλλά με τη νέα εφαρμογή iOS και Android, είναι τώρα είναι δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής σχεδόν από οπουδήποτε.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η τεχνολογία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2020, πριν αναπτυχθεί ευρύτερα πέρυσι. Από την πλευρά της, η Amazon αναφέρει ισχυρή και αυξανόμενη υιοθέτηση, καθώς μέχρι σήμερα έχουν διεκπεραιωθεί περισσότερες από 8 εκατομμύρια συναλλαγές στο Amazon One. Περίπου το 80% των χρηστών στο κατάστημα επιλέγουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία επανειλημμένα μετά από μια αρχική εγγραφή.

Πώς λειτουργεί η αναγνώριση παλάμης της Amazon;

Αφού κατεβάσουν την εφαρμογή Amazon One, οι χρήστες τραβούν μια φωτογραφία της παλάμης τους, η οποία επεξεργάζεται με γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να εξαγάγει λεπτομέρειες του μοναδικού σχεδίου φλέβας. Σε συνδυασμό με τη συλλογή πληροφοριών πληρωμής και την επαλήθευση ταυτότητας, αυτό επιτρέπει στην Amazon να συνδέσει την υπογραφή της παλάμης σας με τον λογαριασμό σας για χρήση οπουδήποτε με το Amazon One.

Όταν πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ή τοποθεσία εξοπλισμένη με σαρωτή παλάμης Amazon, απλώς κουνήστε το χέρι σας πάνω από τη συσκευή. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συγκρίνει τη σάρωση με την υπογραφή της παλάμης που δημιουργήθηκε από φωτογραφίες στο τηλέφωνό σαςαναγνωρίζοντας άμεσα την ταυτότητά σας για να πραγματοποιήσετε πληρωμές, να επαληθεύσετε την ηλικία σας, να εξαργυρώσετε επιβραβεύσεις αφοσίωσης ή να σας παραχωρήσετε ασφαλή πρόσβαση.

Amazon One palmAmazon One palm

Σύμφωνα με την Amazon, Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιτύχει 99,999% ακρίβεια στον διασταυρούμενο έλεγχο των δεδομένων παλάμης καταγράφηκε από σαρωτές στο κατάστημα μαζί με εικόνες κάμερας τηλεφώνου που χρησιμοποιούνται για εγγραφή. Η εταιρεία εξηγεί ότι αυτό το επίπεδο ακρίβειας είναι δυνατό μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των φλεβών και της δομής κάτω από την επιφάνεια της παλάμης, αντί να βασίζεται σε βασικές εικόνες.

Όταν ένας πελάτης που εγγράφηκε στο Amazon One μέσω της εφαρμογής αιωρεί την παλάμη του πάνω από μια συσκευή Amazon One για πρώτη φορά, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μας είναι σε θέση να συγκρίνει και να αντιστοιχίσει την εικόνα της παλάμης και των φλεβών που έχει καταγράψει η συσκευή Amazon One με το φωτογραφία από την κάμερα του τηλεφώνου και μόνο τότε η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη », εξήγησε η Amazon.

Διαβάστε επίσης – Ένα τσιπάκι κάτω από το δέρμα σας για να πληρώσετε ή να ανοίξετε το αυτοκίνητό σας; Είναι δυνατό και δεν είναι τόσο ακριβό

Η τεχνολογία θέτει ηθικά ερωτήματα

Ενώ το Amazon One είναι πιο προσιτό επειδή δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να επισκεφτείτε ένα κατάστημα, η ίδια η υπηρεσία έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγω πιθανές επιπτώσεις στο απόρρητο και την ασφάλεια από τη χρήση βιομετρικών δεδομένων για σκοπούς αναγνώρισης και πληρωμής.

Η Amazon επιμένει ότι διαθέτει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας, σημειώνοντας ότι οι φωτογραφίες της παλάμης κρυπτογραφούνται αμέσως και αποστέλλονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον AWS που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Amazon One, όπου μετατρέπονται σε μοναδικές υπογραφές της παλάμης του χεριού που δεν μπορούν να κατασκευαστούν αντίστροφα. Οι χρήστες δεν μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν ή να κατεβάσουν τις εικόνες της παλάμης στο τηλέφωνό τους. ” Οι εικόνες παλάμης που τραβήχτηκαν από την εφαρμογή Amazon One αποθηκεύονται στο σύννεφο AWS σε κρυπτογραφημένη μορφή και δεν μπορούν να αποθηκευτούν στη συσκευή σας », προσδιορίζει την εταιρεία.

Ωστόσο, η ιδέα μιας μεγάλης εταιρείας που συλλέγει βιομετρικά δεδομένα σε τόσο μεγάλη κλίμακα ανησυχεί ορισμένους. Σε τελική ανάλυση, το παλαμικό αποτύπωμά σας είναι σίγουρα πιο δύσκολο να αλλάξει ή να ανακληθεί από έναν κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση παραβίασης. Η Amazon λέει ότι το σύστημά της περιλαμβάνει «πρόσθετα επίπεδα ανίχνευσης πλαστών» ως μέρος της νέας εγγραφής για κινητά, αλλά Οι χρήστες που ανησυχούν για την ασφάλεια και το απόρρητο μπορεί να το σκεφτούν δύο φορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *