Η Apple θα συναντηθεί στις 10 Ιουνίου 2024 για το συνέδριό της αφιερωμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας, η Apple ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες για το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, θέτοντας τη βάση για σημαντικές αποκαλύψεις γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ενημερώσεις λογισμικού στα λειτουργικά της συστήματα και ίσως ακόμη και μερικές εκπλήξεις.

Είναι πλέον επίσημο, το WWDC 2024 θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου με τη διάσημη βασική ομιλία της Apple και θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Ιουνίου. Όπως είναι παράδοση, η εκδήλωση θα μεταδοθεί δωρεάν ζωντανά για προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Αλλά και η Apple υπόσχεται μια προσωπική εμπειρία στο Apple Park την ημέρα των εγκαινίων για περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων.

Ενώ το WWDC είναι πάντα μια ευκαιρία για την αποκάλυψη ενημερώσεων λογισμικού στις πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων της Apple, η φετινή έκδοση είναι αναμφισβήτητα τοποθετημένη υπό το σήμα της τεχνητής νοημοσύνης, που πιθανότατα θα πρωταγωνιστήσει στο γεγονός.

Η Apple θα μπορούσε να αποκαλύψει το δικό της AI

Καθώς τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας όπως το ChatGPT έχουν γίνει πανταχού παρόντα τον περασμένο χρόνο, Η Apple παρέμεινε εξαιρετικά σιωπηλή σχετικά με τα δικά της σχέδια τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα αλλάξει αυτό το καλοκαίρι, καθώς η Apple αρχίζει να συζητά επίσημα την άφιξη των δυνατοτήτων που έχουν ενισχυθεί με AI.

Ο Greg Joswiak, στέλεχος της Apple, δημοσίευσε ένα αρκετά υποβλητικό μήνυμα στο X: Θα είναι Απολύτως Απίστευτο » (Αυτό θα είναι απολύτως εκπληκτικό). Μάλλον θα το έχετε προσέξει έξυπνα τοποθετημένα κεφαλαία γράμματα: ΙΑ. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο βαθιά σκοπεύει να βουτήξει η Apple στα τεχνητά τεχνητά νερά. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι ο τεχνολογικός τιτάνας επιδιώκει ενεργά να συνεργαστεί με άλλες εταιρείες για να χρησιμοποιήσει τα γλωσσικά τους μοντέλα, ενώ επενδύει αστρονομικά ποσά, ενδεχομένως εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, στις δικές του πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης σε υλικό AI.

Η Apple μπορεί να υιοθετήσει μια αυστηρή προσέγγιση ασφάλειας μόνο στη συσκευή, διατηρώντας τις δυνατότητες AI εντός του αυστηρά ελεγχόμενου οικοσυστήματος της αντί να βασίζεστε σε επεξεργασία cloud από τρίτα μέρη όπως το OpenAI ή η Google.

Όποια και αν είναι η μορφή των φιλοδοξιών AI της Apple, οι ανακοινώσεις του WWDC θα παρακολουθούνται στενά περισσότερο από ποτέ, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας είναι γνωστός για το ότι φτάνει γρήγοραακόμη και σε τομείς που έχασε το σημάδι στο παρελθόν.

Το iOS 18 και το VisionOS 2 είναι στο πρόγραμμα

Εκτός του κύκλου της τεχνητής νοημοσύνης, η ατζέντα του WWDC θα καλύπτει τη συνήθη σειρά ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος: iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11 και το πιο σημαντικό VisionOS 2, τη νέα έκδοση του Vision Pro OS. Η πρώτη έκδοση πρόσθεσε μερικές τρελές νέες δυνατότητες στο οικοσύστημα της Apple, όπως θα δείτε στην κριτική μαςοπότε αναμένουμε τη δεύτερη έκδοση να τα βελτιώσει όλα αυτά.

Μεταξύ των αλλαγών που ανακοινώθηκαν είναι αναθεωρήσεις στην προσαρμογή διεπαφής χρήστη για το iPhone, όπως η δυνατότητα ελεύθερα τοποθέτησης εικονιδίων εφαρμογών, “σκηνές” για βελτιωμένη συνεργασία με εφαρμογές Freeform και επέκταση των ελέγχων προσβασιμότητας.

Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ότι η Apple εκμεταλλεύεται το συνέδριο WWDC για να παρουσιάσει νέες εκδόσεις του υλικού της, όπως έκανε πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Θα μπορούσαν να αναδυθούν διάδοχοι των πολύ φημολογούμενων AirPods με λειτουργία ακύρωσης θορύβου, όπως και μια πιθανή ενημέρωση USB-C στα ακουστικά πάνω από το αυτί AirPods Max. Φυσικά, οποιεσδήποτε πιθανές αποκαλύψεις υλικού πιθανότατα θα επισκιαστούν από τις μεγάλες διακηρύξεις της Apple σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τη συνήθη επίθεση των αποκαλύψεων ενημέρωσης λογισμικού. Θα τα πούμε λοιπόν στις 10 Ιουνίου για να μάθετε για όλα τα νέα έργα της Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *