Η Google ενσωματώνει το Gemini AI στην εφαρμογή της Messages, το Gmail είναι θύμα μιας νέας μεθόδου phishing, αυτή είναι η ανακεφαλαίωση της εβδομάδας

Οι χρήστες της εφαρμογής Messages θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν Gemini AI, πολλούς λογαριασμούς Gmail και Microsoft 365 που απειλούνται από χάκερ, Free συνεργάτες με την εταιρεία Qiara, που ειδικεύεται στα συστήματα συναγερμού, αυτή είναι η ανακεφαλαίωση της εβδομάδας.

Οι επιστήμονες έχουν αναπαράγει τη συμπεριφορά μιας μαύρης τρύπας σε ένα εργαστήριο, το Google Messages είναι εξοπλισμένο με Gemini AI και το Free καθιερώνεται στην αγορά συνδεδεμένων και ασφαλών κατοικιών με μια νέα συνεργασία με την Qiara. Καθώς μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι συσκευές Starlink έχουν προσγειωθεί στη μαύρη αγορά, μια νέα μέθοδος phishing θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους λογαριασμούς σας Microsoft 365 και Gmail.

Ένα πείραμα στη γη για την καλύτερη κατανόηση των μαύρων τρυπών

Είναι στην Αγγλία που μια ομάδα ερευνητών κατάφερε να αναπαράγει τη συμπεριφορά μιας μαύρης τρύπας για να την κατανοήσει καλύτερα. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ δημιούργησαν πράγματι έναν κβαντικό ανεμοστρόβιλο από υπερρευστό ήλιο. Οι ερευνητές προσπαθούν να παρατηρήσουν και να αναπαράγουν μια μαύρη τρύπα στη Γη εδώ και επτά χρόνια και αυτή η πρόσφατη μελέτη είναι πολύ ενθαρρυντική.

Διαβάστε: Επιστήμονες δημιούργησαν μικροσκοπική μαύρη τρύπα στη Γη από ήλιο

Πιστώσεις – 123RF

Το chatbot Gemini φτάνει στην εφαρμογή Messages

Εάν είστε δοκιμαστής beta της εφαρμογής Messages και είστε κάτοχος ενός από τα πρόσφατα smartphone Android από τη Samsung ή την Google, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε το Gemini AI απευθείας από το Google Messages. Πράγματι, η Google αποφάσισε να ενσωματώσει το chatbot της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της και, επομένως, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη συνομιλία για να συνομιλούν με τον βοηθό AI.

Διαβάστε: Το Gemini AI φτάνει στο Google Messages, δείτε πώς να του μιλήσετε

Google-Messages

“Tycoon 2FA”: μια νέα μέθοδος phishing επιτίθεται στους λογαριασμούς σας στο Microsoft 365 και στο Gmail

Μια νέα μέθοδος phishing εντόπισαν ερευνητές κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Sekoia. Ονομάζεται “Tycoon 2FA”, αυτή η “εργαλειοθήκη” επιτρέπει στους χάκερ να κλέβουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για λογαριασμούς Gmail και Microsoft 365 χωρίς να εντοπίζονται από προγράμματα προστασίας από ιούς. Επισκεφτείτε τις ειδικές ειδήσεις μας για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί αυτή η νέα τεχνική phishing.

Διαβάστε: Οι χάκερ κλέβουν τους λογαριασμούς σας στο Gmail και στο Microsoft 365 χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα τεχνική phishing

Πιστώσεις – 123RF

Μια νέα συνεργασία μεταξύ της Free και της Qiara

Η εταιρεία Qiara, που ειδικεύεται στα συστήματα συναγερμού, ενώνει τις δυνάμεις της με τη Free για να προσφέρει στους συνδρομητές μια λύση απομακρυσμένης παρακολούθησης. Το Essential pack είναι ένα συνδεδεμένο σύστημα συναγερμού που αποτελείται από μια συνδεδεμένη κάμερα, μια σειρήνα, έναν ανιχνευτή κίνησης με αισθητήρα υπέρυθρων, έναν ανιχνευτή ανοίγματος πόρτας ή παραθύρου και ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο. Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα μας για να μάθετε τα διάφορα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για τους δωρεάν συνδρομητές.

Διαβάστε: Η Free παρουσιάζει τη λύση της για ένα ασφαλές συνδεδεμένο σπίτι

Πιστώσεις – Phonandroid

Όλο και περισσότερα τερματικά Starlink στη μαύρη αγορά

Το Bloomberg μόλις σήκωσε το πέπλο μιας ανησυχητικής παρατήρησης σχετικά με τα τερματικά Starlink. Πράγματι, μια έρευνα πραγματοποιήθηκε και αποκαλύπτει ότι τα κιτ δορυφορικής σύνδεσης πωλούνται όλο και περισσότερο στη μαύρη αγορά. Έτσι, τα τερματικά προσγειώνονται σε χώρες όπου η SpaceX δεν έχει λάβει ακόμη κυβερνητική άδεια για τη διανομή της τεχνολογίας της. Αυτά τα άσχημα νέα υπογραμμίζουν την ανάγκη να βρεθούν γρήγορα λύσεις για τον περιορισμό της παράνομης χρήσης της τεχνολογίας του Έλον Μασκ.

Διαβάστε: Το Starlink βλέπει τη δημοτικότητά του να εκτινάσσεται στη μαύρη αγορά και αυτό είναι πολύ άσχημα νέα

Πηγή – Starlink

Τα τεστ της εβδομάδας μας

Xiaomi 14 Ultra: ένα εξαιρετικό τηλέφωνο με κάμερα με την προϋπόθεση ότι έχετε τον προϋπολογισμό

Η Xiaomi προσφέρει εδώ ένα smartphone με πρωτότυπο σχεδιασμό που θα προσελκύσει τους καταναλωτές χάρη στον ισχυρό επεξεργαστή, το εξαιρετικό τμήμα φωτογραφιών και την καλή του αυτονομία. Η οθόνη είναι πολύ καλά βαθμονομημένη, η φόρτιση είναι γρήγορη και το Xiaomi 14 Ultra είναι ευχάριστο στο κράτημα, ακόμα κι αν είναι πολύ παχύ. Προσοχή, ζεσταίνεται πολύ στο παιχνίδι και η τιμή του δεν είναι κατάλληλη για όλα τα πορτοφόλια.

Διαβάστε: Αναθεώρηση Xiaomi 14 Ultra: μια ωραία κάμερα, αλλά πάνω απ ‘όλα ένα premium smartphone

Nothing Phone 2a: εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής

Πωλείται για λιγότερο από 350 ευρώ, το Nothing Phone 2a είναι ένας σοβαρός υποψήφιος αν ψάχνετε για μια συσκευή που προσφέρει εξαιρετική αυτονομία, συνολική ρευστότητα και πολύ καλά βαθμονομημένη οθόνη. Θα εκτιμούσαμε να ανακαλύψουμε έναν φορτιστή στο κουτί και λυπούμαστε για την απουσία γραφικού ισοσταθμιστή. Στην πλευρά της φωτογραφίας, σημειώνουμε την καλή ποιότητα του οπτικού ζουμ 2x, του αισθητήρα selfie και υπερευρυγώνιου αισθητήρα, αλλά σημειώστε ότι δεν υπάρχει αισθητήρας τηλεζουμ.

Διαβάστε: Nothing Phone 2a κριτική: δεν έχετε τίποτα να χάσετε, ειδικά σε αυτή την τιμή

Princess Peach Showtime: ένα ελκυστικό παιχνίδι παρά τη μικρή διάρκεια ζωής

Το Princess Peach Showtime είναι ένα παιχνίδι γεμάτο γοητεία που θα σας σαγηνεύσει με την έξυπνη καλλιτεχνική του κατεύθυνση, την όμορφη σκηνοθεσία του και την ποιοτική αυθεντική του σάουντρακ. Είναι ένας τίτλος κατάλληλος για όλα τα κοινά και μας αρέσει να βρίσκουμε τον Peach χωρίς τον Mario. Τούτου λεχθέντος, είναι ένα αρκετά σύντομο παιχνίδι που στερείται πρόκλησης. Μεγάλο μειονέκτημα για αυτήν την τελευταία αποκλειστικότητα της Nintendo, οι απαράδεκτοι αργοί χρόνοι φόρτωσης.

Διαβάστε: Princess Peach Showtime test: η τελευταία συνεδρία του Nintendo Switch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *