Η Google θέλει να αντιμετωπίσει το Steam και την Epic με τα δικά της παιχνίδια για υπολογιστή

Η Google φιλοξενεί τη σύνοδο του Google for Games Developer Summit αυτή την εβδομάδα και ως εκ τούτου μόλις έκανε ορισμένες ανακοινώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες Google Play. Ένα από τα μεγαλύτερα είναι η προσθήκη παιχνιδιών υπολογιστή στην υπηρεσία Παιχνιδιών Google Play.

google-play-games-pc

Με τη διακοπή του Stadia, της υπηρεσίας τυχερών παιχνιδιών cloud της Google, πολλοί σκέφτηκαν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να φύγει από την επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, οι πρόσφατες κινήσεις της Google υποδηλώνουν όχι μόνο συνεχές ενδιαφέρον, αλλά και μια ανανεωμένη δέσμευση στο gaming, ιδιαίτερα σε PC.

Το 2022, η Google κυκλοφόρησε τα Play Games για υπολογιστές, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εμπλοκή της στα παιχνίδια υπολογιστών. Αυτή η πλατφόρμα επέτρεψε στους χρήστες να απολαμβάνουν παιχνίδια Android σε υπολογιστή και τίτλοι όπως “Lineage2M”, “Odin: Valhalla Rising” και “Genshin Impact” ήταν από τους πρώτους που υιοθετήθηκαν. Ωστόσο, Η Google ελπίζει τώρα να προχωρήσει περισσότερο.

Η Google θέλει εγγενή παιχνίδια υπολογιστή

Στο ετήσιο Game Developer Summit, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επεκτείνει τον κατάλογό της με εγγενή παιχνίδια PC. Αυτή η επέκταση δεν αφορά μόνο την ποσότητα. αυτό είναι ένα κάλεσμα στα όπλα για προγραμματιστές παντού, προσκαλώντας τους να δημοσιεύσουν τα εγγενή παιχνίδια τους στην πλατφόρμα Google. Αν και δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η Google παίρνει στα σοβαρά τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Η ανακοίνωση έρχεται επίσης μόλις η Microsoft ανακοίνωσε το τέλος της υποστήριξης για το υποσύστημα Windows για Android, το οποίο επέτρεπε την αναπαραγωγή παιχνιδιών Android στα Windows 11.

Η Google μάλλον δεν θέλει όχι απλώς να προσφέρει μια εναλλακτική στο Steam ή την Epic. Αξιοποιώντας το οικοσύστημά της, η Google υπόσχεται απρόσκοπτη ενοποίηση με τους λογαριασμούς Google των χρηστών, επιτρέποντας μια ενοποιημένη εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Η δυνατότητα χρήσης μεθόδων πληρωμής του Play Store και πρόσβασης στο περιεχόμενο του Play Pass στον υπολογιστή θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι και να προσελκύσει ένα νέο κύμα παικτών στην πλατφόρμα του.

Η Google εκμεταλλεύεται αυτό για να βελτιώσει τα Παιχνίδια Play

Η Google ανακοίνωσε επίσης αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες: τον συγχρονισμό προόδου. Με βελτιώσεις στις Υπηρεσίες παιχνιδιών Play, οι παίκτες μπορούν πλέον να μετακινούνται μεταξύ συσκευών χωρίς να χάσουν την πρόοδο, τα επιτεύγματα ή την προσαρμογή τους. Αυτή η βελτίωση όχι μόνο ωφελεί τους παίκτες, αλλά και απλοποιεί το έργο των προγραμματιστών, καταργώντας την ανάγκη ενσωμάτωσης πολύπλοκων βάσεων δεδομένων.

Google PlayGoogle Play
Πιστώσεις: 123RF

Οι προγραμματιστές έχουν πλέον μεγαλύτερη ευελιξία για ενσωμάτωση πολλαπλές επιλογές σύνδεσης μέσω των υπηρεσιών Παιχνιδιών Play. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την προτιμώμενη μέθοδο σύνδεσης και η πρόοδος και τα επιτεύγματα του παιχνιδιού συγχρονίζονται απρόσκοπτα μεταξύ των συσκευών. Οι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, ανεξάρτητα από τη συσκευή από την οποία έχουν συνδεθεί.

Η συνδρομητική υπηρεσία Play Pass ενημερώνεται επίσης. Για 5 $ το μήνα, οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν πλέον αποκλειστικές προσφορές εντός του παιχνιδιού και εκπτώσεις σε κορυφαίους τίτλους όπως “EA Sports FC Mobile” και “Roblox”. Η Google διασφαλίζει επίσης ότι οι παίκτες παραμένουν ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και περιεχόμενο. Το Play Store θα προσφέρει τώρα σχετικά βίντεο YouTube για τα πιο δημοφιλή παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης – Αφού σκότωσε το Stadia, η Google εξακολουθεί να θέλει να επικεντρωθεί στη ροή βιντεοπαιχνιδιών μέσω του YouTube

Η Google θα κάνει τις διαφημίσεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσες

Τέλος, η Google υπόσχεται αλλαγές στο AdMob, διαφημίσεις εντός παιχνιδιού, προσφέροντας διαδραστικά στοιχεία που ενσωματώνονται απρόσκοπτα στην εμπειρία παιχνιδιού, αποφεύγοντας παρεμβατικά αναδυόμενα παράθυρα ή διακοπές βίντεο. Ορισμένες διαφημίσεις πρέπει επομένως τώρα να μπορεί να ενσωματωθεί σε μικρά μέρη της διεπαφής ενός παιχνιδιούαντί να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη.

Η Google εξηγεί ότι ” οι εκδότες θα μπορούν να ξανασκεφτούν την εμπειρία διαφήμισης εντός παιχνιδιού και να προβάλλουν διαφημίσεις που συνδυάζονται φυσικά με περιβάλλοντα εντός παιχνιδιού. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε όλα τα είδη παιχνιδιών, με πολλές δυνατότητες τοποθέτησης, όπως παύσεις, επίπεδο προόδου και πολλά άλλα “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *