Η Google κυκλοφορεί το Android 14 QPR3 Beta 2, εδώ είναι όλα τα νέα στην ενημέρωση

Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια ολοκαίνουργια ενημέρωση Android 14, η οποία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη μόνο σε όσους χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Android beta.

Android 14
Πιστώσεις: Google

Η Google κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση για το λειτουργικό της σύστημα Android 14, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε δοκιμή beta. Η ενημέρωση, που ονομάζεται QPR3 Beta 2, είναι Διαθέσιμο για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Pixel, από το Pixel 5a έως το Pixel 8 Pro. Η ενημέρωση φέρνει ορισμένες νέες δυνατότητες και διορθώσεις στο Android 14, λίγο πριν από την άφιξη του Android 15.

Το Android 14 QPR3 Beta 2 αποτελεί μέρος των τριμηνιαίων εκδόσεων προεπισκόπησης της Google, οι οποίες είναι έχει σχεδιαστεί για να δίνει στους χρήστες και τους προγραμματιστές μια γεύση από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και βελτιώσεις του Android. Αυτές οι εκδόσεις διαφέρουν από τις “πτώσεις δυνατοτήτων” της Google, οι οποίες είναι τακτικές ενημερώσεις που προσθέτουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στις συσκευές Pixel.

Τι νέο υπάρχει στο Android 14 QPR3 Beta 2;

Σύμφωνα με την Google, το Android 14 QPR3 Beta 2 είναι κατάλληλο για γενική χρήση και οι χρήστες μπορούν να το εγκαταστήσουν στα καθημερινά προγράμματα οδήγησης χωρίς μεγάλο κίνδυνο. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το λογισμικό beta ενδέχεται να εξακολουθεί να έχει ορισμένα σφάλματα και προβλήματα και θα πρέπει να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους πριν από την ενημέρωση.

Ακολουθούν μερικές από τις νέες δυνατότητες και διορθώσεις που φέρνει το Android 14 QPR3 Beta 2:

  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που μερικές φορές προκαλούσε τη διακοπή λειτουργίας των συσκευών ή την απροσδόκητη επανεκκίνηση, είτε τυχαία είτε κατά την ενημέρωση εφαρμογών μετά το φλας της συσκευής.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που προκάλεσε την εμφάνιση μιας κενή μαύρης οθόνης μετά την εκκίνηση της συσκευής από την έκδοση flash ή τη μετάβαση σε δευτερεύοντα χρήστη.
  • Διορθώθηκαν προβλήματα που παρεμποδίζουν τη χειρονομία “Διπλό πάτημα για αφύπνιση” και το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα όταν ήταν ενεργοποιημένη η λειτουργία προβολής πάντα ενεργή.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που μερικές φορές προκαλούσε την εσφαλμένη εμφάνιση των πληροφοριών της μπαταρίας στις ρυθμίσεις συστήματος, στη γραμμή κατάστασης και στην οθόνη κλειδώματος.
  • Διορθώθηκε ένα πρόβλημα που εμποδίζει τις μεταφορές από συσκευή σε συσκευή και τα αντίγραφα ασφαλείας και τις επαναφορές να λειτουργούν σωστά.
  • Διάφορες διορθώσεις σε ζητήματα που επηρεάζουν τη σταθερότητα του συστήματος, την απόδοση και την ποιότητα της κάμερας.

Το Android 14 QPR3 Beta 2 μπλοκάρει ήδη ορισμένα smartphone

Οι χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν το Android 14 QPR3 Beta 2 μπορούν να το κάνουν με δύο τρόπους: διαβάζοντας την ενημέρωση από τον υπολογιστή τους ή κάνοντας λήψη της ενημέρωσης μέσω του αέρα (OTA) από τη συσκευή τους.

Οι εφαρμογές Android 14 ανοίγουν πιο γρήγορα ARTΟι εφαρμογές Android 14 ανοίγουν πιο γρήγορα ART
Πιστώσεις: 123RF

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η ενημέρωση γίνεται με sideloading θα μπορούσαν να κολλήσουν τη συσκευή τους στο λογότυπο της Google μετά την επανεκκίνηση. Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει την αιτία αυτού του προβλήματος, αλλά συνέστησε στους χρήστες να αποφύγουν την ενημέρωση στις κύριες συσκευές τους μέχρι νεωτέρας. Η ενημέρωση OTA, προσβάσιμη από τις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημερώσεις λογισμικού > Ενημέρωση συστήματος, φαίνεται να λειτουργεί καλά.

Οι χρήστες που εγκαθιστούν το Android 14 QPR3 Beta 2 μπορούν επίσης να παρέχουν σχόλια και να αναφέρουν προβλήματα μέσω της εφαρμογής Android Beta Feedback στις συσκευές τους Pixel. Η ενημέρωση συνοδεύεται από ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας Μαρτίου 2024το οποίο περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες διορθώσεις ασφαλείας και βελτιώσεις για Android.

Αυτή θα πρέπει να είναι μια από τις τελευταίες ενημερώσεις για το Android 14, καθώς η Google αρχίζει ήδη να αναπτύσσει τις πρώτες εκδόσεις του Android 15. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Προεπισκόπηση προγραμματιστή 1 έγινε διαθέσιμη για συμβατές συσκευές Pixel. Δυστυχώς, η Google βρήκε την ευκαιρία να εγκαταλείψει το Pixel 5a της, μόνο τα Pixel που είναι εξοπλισμένα με τσιπ Tensor είναι κατάλληλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *