Η Microsoft θα μπορούσε να σκοτώσει τις αποκλειστικές κονσόλες κυκλοφορώντας τα μεγαλύτερα παιχνίδια της στο PS5

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αρκετές από τις αποκλειστικές της Xbox στο PS5 μέχρι το τέλος του έτους. Μιλάμε συγκεκριμένα για το Starfield, τον Indiana Jones and the Great Circle και το HiFi Rush. Εάν αυτές οι φήμες είναι αληθινές, θα ήταν ένας πραγματικός σεισμός στον κλάδο, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν πολύ δεμένος με τις αποκλειστικότητες του.

καμβάς διαρροής starfield
Συντελεστές: Bethesda

Το 2024, η Microsoft φαίνεται αποφασισμένη να ταρακουνήσει παλιές συνήθειες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Μετά την ιστορική εξαγορά της Activision-Blizzard, η εταιρεία θέλει τώρα να ασχοληθεί με σωματικά παιχνίδια. Αλλά θα μπορούσε να πάει παραπέρα. Σύμφωνα με αρκετές φήμες, η ίδια η ιδέα των αποκλειστικών θα ήταν στο στόχαστρο της εταιρείας Redmond.

Για χρόνια, η Sony, η Nintendo και η Microsoft είχαν τη συνήθεια να κυκλοφορούν ορισμένα παιχνίδια μόνο στις αντίστοιχες κονσόλες τους. Η στρατηγική δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη: με την κυκλοφορία παιχνιδιών με κριτικούς και ευρέως διαδεδομένους σε μία μόνο κονσόλα, οι πωλήσεις της τελευταίας αυξάνονται – και τροφοδοτούν μια ιδέα που έχει δημιουργήσει πολύ μελάνι τα τελευταία χρόνια: τις πολεμικές κονσόλες.

Στο ίδιο θέμα — Xbox Game Pass: ο κατάλογος Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώνεται με μερικά υπέροχα ψήγματα

Η Microsoft θα μπορούσε σύντομα να κυκλοφορήσει τα μεγαλύτερα δοχεία της στο PS5

Πολύ παρούσα (και θορυβώδης) στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αυτή η ιδέα έχει κάπως εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στην πανταχού παρούσα συζήτηση της Microsoft σχετικά με την επιθυμία της να προσφέρει τα παιχνίδια της σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Είναι λοιπόν πιθανό η εταιρεία να κάνει σύντομα το επόμενο βήμα. Πράγματι, πολλά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν τώρα ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες αποκλειστικότητες του Xbox σύντομα δεν θα μπορούν πλέον να χαρακτηρίζονται ως τέτοιες.

Όλα ξεκίνησαν από τον ιστότοπο XboxEra, ο οποίος επιβεβαίωσε χθες ότι το Starfield θα μπορούσε να κυκλοφορήσει φέτος στο PS5. Αν συμβαίνει αυτό, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια μικρή επανάσταση. Παρά τη μεικτή κρίσιμη επιτυχία του, το Starfield είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο παιχνίδι Xbox του 2023, το οποίο σημείωσε επιτυχία για το Game Pass και τα οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου. Σύμφωνα με το XboxEra, η κυκλοφορία του PS5 θα πραγματοποιηθεί μετά την κυκλοφορία του πρώτου DLC.

Αλλά δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με το The Verge, ο Indiana Jones και ο Great Circle θα δικαιούνται την ίδια μεταχείριση μέχρι το επόμενο έτος. Εδώ πάλι, αυτό είναι το επόμενο μεγάλο cartridge από την Bethesda, άρα από τα στούντιο Xbox. Τέλος, στο Windows Central, βρίσκουμε παρόμοιες ηχώ για το Sea of ​​Thieves. Σημειώστε επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες, η εξόρυξη δεδομένων του HiFi Rush, ενός από τα πιο δημοφιλή ανεξάρτητα παιχνίδια του 2023 στο Xbox, αποκάλυψε αρκετές ενδείξεις για μια επερχόμενη κυκλοφορία σε PS5 και Nintendo Switch.

ο μεγάλος κύκλος του Indiana Jonesο μεγάλος κύκλος του Indiana Jones
Πιστώσεις: Microsoft

Γιατί η Microsoft θα ήθελε να τερματίσει τις αποκλειστικότητες Xbox

Με λίγα λόγια, οι φήμες αρχίζουν να συσσωρεύονται, ειδικά από τη στιγμή που φτάνουν λίγο πολύ ταυτόχρονα. Αρκετά για να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο η Microsoft απλώς να θέσει τέλος στη στρατηγική αποκλειστικότητας της. Αλλά τότε, ποιο είναι το νόημα για τον εκδότη να κάνει χωρίς ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του Xbox Series X; Στην πραγματικότητα, διάφοροι λόγοι μπορούν να εξηγήσουν αυτή την ανατροπή.

Πρώτον, το τελευταίο θα ήταν η συνέχεια του μηνύματος της Microsoft: να φέρει τα βιντεοπαιχνίδια σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Αυτή η νέα στρατηγική θα ενίσχυε την εικόνα του “καλού τύπου” της Microsoft στη βιομηχανία, η οποία δεν θα τη βλάψει αφού είχε απολύσει 1.900 άτομα από το τμήμα τυχερών παιχνιδιών της στις αρχές του 2024. Αυτό είναι προς επίδειξη. Εσωτερικά, το ενδιαφέρον θα ήταν τόσο ριζικό όσο είναι προφανές: να αυξηθούν οι πωλήσεις των παιχνιδιών Xbox Studios.

Αν η Microsoft δεν ήταν ποτέ ο μεγαλύτερος πωλητής κονσολών, η τελευταία γενιά απλώς ενίσχυσε αυτό το χάσμα. Επομένως, υπάρχει μόνο ένα βήμα που πρέπει να κάνετε πριν συγκρίνετε τη Microsoft με τη Sega, η οποία αποσύρθηκε από την αγορά κονσολών μετά την αποτυχία του Dreamcast να γίνει ένας «απλός» εκδότης. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο της Microsoft. Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: η στρατηγική δεν είναι χωρίς νόημα.

Σε τελική ανάλυση, η Microsoft θα μπορούσε να πλησιάσει τη στρατηγική της Sony, η οποία συνίσταται στην κυκλοφορία των premium παιχνιδιών της μόνο στο PS5, ειδικά όχι την πρώτη μέρα στο PlayStation Plus (σε αντίθεση με το Xbox Game Pass) πριν προσφέρει μια θύρα υπολογιστή. Επομένως, οι παίκτες θα έχουν πάντα έναν λόγο να αγοράσουν μια συνδρομή Xbox ή Game Pass – για να παίζουν γρήγορα μεγάλες εκδόσεις – και η Microsoft θα εξασφάλιζε καλύτερες πωλήσεις χάρη στην πολλαπλή πλατφόρμα. Να θυμάστε ότι η Microsoft θέλει ήδη να κυκλοφορήσει το Game Pass της στο Nintendo Switch. Σε αυτό το σημείο, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και το τέλος των πολέμων των κονσολών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *