με ποια χρονολογική σειρά πρέπει να δω τις ταινίες;

Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους X-Men. Αλλά πριν από αυτό, ήρθε η ώρα να βουτήξουμε πίσω στο έπος που ξεκίνησε από τον Bryan Singer και τον αξέχαστο Wolverine του που υποδύεται ο Hugh Jackman! Με ποια σειρά πρέπει να παρακολουθείτε τις ταινίες του σύμπαντος X-Men; Και ποιες είναι διαθέσιμες; Ακολούθα τον αρχηγό.

Παραγγελία προβολής X-Men
Δημιουργία: Marvel/20th Century Fox

Από Η Disney αγόρασε την 20th Century Fox, οι X-Men και όλοι οι ήρωές τους επιστρέφουν στο μαντρί της Marvel. Ακόμη περιμένουμε να δούμε τους αγαπημένους μας μεταλλαγμένους μια ταινία ενσωματωμένη στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχαστούν οι προηγούμενες προσαρμογές. Υπάρχει καλό στις ταινίες X-Men και μια δέσμευση για τη δημιουργία ενός κοινόχρηστου σύμπαντος που δεν πρέπει να αγνοηθεί!

Για να τα βρείτε, αυτές τις μέρες, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό: και πάλι, απλά πρέπει να είστε συνδρομητής της Disney+. Η πλατφόρμα SVOD σας προσφέρει σχεδόν όλες τις ταινίες X-Men με 8,99 ευρώ το μήνα χωρίς δέσμευση. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μια μικρή εξοικονόμηση παίρνοντας μια ετήσια συνδρομή για 89,99 ευρώ, η οποία ανέρχεται σε 7,4 ευρώ το μήνα. Ως γαλλική πολιτιστική εξαίρεση, οι θαυμαστές του Canal+ περιποιούνται ακόμη και μια αποκλειστική μείωση όταν το Disney+ ενσωματώνεται στη συνδρομή.

Ποια είναι η σειρά για να παρακολουθήσετε τις ταινίες X-Men;

Εμπνευσμένη από το MCU, η 20th Century Fox προσπάθησε να δημιουργήσει το δικό της «X-Men Universe». Οι περισσότερες από τις ταινίες που παρουσιάζουν τους μεταλλαγμένους της Marvel είναι επομένως εγγενώς συνδεδεμένες. Αν θέλετε να δείτε αυτές τις ταινίες με την πιο λογική σειρά προβολής, απλώς παρακολουθήστε τις ακολουθώντας την παρακάτω χρονολογία:

 1. X-Men: The Beginning (2011)
 2. X-Men Days of Future Past (2014)
 3. X-Men Origins: Wolverine (2009)
 4. X-Men Apocalypse (2016)
 5. X-Men: Dark Phoenix (2019)
 6. X-Men (2000)
 7. X-Men 2 (X2) (2003)
 8. X-Men: The Last Stand (2006)
 9. Wolverine: Battle of the Undying (2013)
 10. Deadpool (2016)
 11. Deadpool 2 (2018)
 12. The New Mutants (2020)
 13. Logan (2017)

Σημειώστε ωστόσο ότι από άποψη ιστορίας, οι X-Men Days of the Future Past τείνουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο αν παρακολουθήσετε την αρχική τριλογία πριν από τις υπόλοιπες. Το X-Men Origins Wolverine έχει επίσης απορριφθεί από τα περισσότερα από τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξή του, και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να ξεχαστεί. Το έπος του Deadpool διασκεδάζει απαλά αυτήν την περίοδο, και επομένως είναι τέλειο για κατανάλωση αφού έχετε ξαναδεί ολόκληρες τις ταινίες. Όσο για τον Λόγκαν, γενικά θεωρείται ότι είναι η καλύτερη ταινία X-Men που έγινε ποτέ.

Το μέλλον των X-Men είναι ακόμα αρκετά ασαφές, αλλά οι φήμες λένε ότι θα τους βρούμε επιτέλους ενσωματωμένους στο Marvel Cinematic Universe από την επερχόμενη ταινία Doctor Strange: Multiverse of Madness. Σε αυτήν την περίπτωση, η Disney θα προετοιμαστεί να ενσωματώσει ξανά μεταλλαγμένους στο χρονοδιάγραμμά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία ξόδεψε 66,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2017 για να το αποκτήσει. Το Deadpool 3, ακόμα στη φάση του έργου αυτή τη στιγμή, θα πρέπει για άλλη μια φορά να κοροϊδεύει απαλά την κατάσταση, όπως υπαγορεύει η παράδοση.

Ποιες ταινίες και σειρές X-Men είναι διαθέσιμες στο Disney+;

Το χρονοδιάγραμμα των γαλλικών μέσων σημαίνει ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι παραγωγές στο σύμπαν των X-Men στο Disney+. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικές σειρές στο μεταλλαγμένο σύμπαν που αξίζουν μια ματιά για μεγάλους θαυμαστές και νοσταλγούς θαυμαστές. Εδώ είναι όλες οι ταινίες και οι σειρές X-Men που μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα SVOD της Disney:

 • X-Men: The Beginning (2011)
 • X-Men Days of Future Past (2014)
 • X-Men Origins: Wolverine (2009)
 • X-Men Apocalypse (2016)
 • X-Men (2000)
 • X-Men 2 (X2) (2003)
 • X-Men: The Last Stand (2006)
 • Wolverine: Battle of the Undying (2013)
 • Deadpool (2016)
 • Deadpool 2 (2018)
 • Logan (2017)
 • X-Men (η καλτ σειρά κινουμένων σχεδίων από το 1992)

Όπως και με το Star Wars, όλες αυτές οι παραγωγές θεωρούνται σήμερα ως ένα χρονοδιάγραμμα από μόνες τους που ονομάζεται “The Marvel Legacy”. Είναι εναλλακτικές ιστορίες που δεν ενσωματώνονται στον κανόνα του MCU, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια θέση στο γενικό σχέδιο. Όπως είδαμε με το Spider-Man No Way Home, ποτέ δεν ξέρουμε πραγματικά πότε η Marvel μπορεί να αποφασίσει να κάνει μερικά δυνατά νεύματα στους πρώτους θαυμαστές της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *