Πώς να αλλάξετε ένα πληκτρολόγιο σε AZERTY ή QWERTY στα Windows;

Εάν έχετε αλλάξει κατά λάθος τη διαμόρφωση του πληκτρολογίου σας AZERTY σε QUERTY ή αντίστροφα και δεν ξέρετε πώς να το αλλάξετε, να ξέρετε ότι η μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε είναι πολύ απλή. Πρέπει ακόμα να το ξέρεις. Σε αυτό το σύντομο σεμινάριο, εξηγούμε πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιό σας σε QWERTY ή AZERTY στα Windows 10 και Windows 11.

αλλάξτε ένα πληκτρολόγιο σε AZERTY ή QWERTY

Αφού δείτε πώς να δίνετε έμφαση στα κεφαλαία γράμματα, σας προσφέρουμε ένα νέο σεμινάριο: πώς να αλλάξετε ένα πληκτρολόγιο σε QWERTY ή AZERTY. Μπορεί να έχετε ήδη βρει τον εαυτό σας με μια διάταξη πλήκτρων που συνήθως δεν αντιστοιχεί σε αυτά του πληκτρολογίου σας. Λόγω ακατάλληλου χειρισμού ή απλώς μετά την αγορά νέου υπολογιστή.

Πρώτα προσθέστε τη γλώσσα της οποίας το πληκτρολόγιο θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Πριν μεταβείτε στο πληκτρολόγιο Azerty / Qwerty, πρέπει πρώτα να προσθέσετε την επιθυμητή γλώσσα από τις ρυθμίσεις γλώσσας. Εάν αυτό συμβαίνει ήδη, μεταβείτε στην επόμενη ενότητα. Διαφορετικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις ως εξής:

  • Κάνε κλικ στο Κουμπί Windows (Μενού Έναρξη) μετά στον οδοντωτό τροχό Ρυθμίσεις.
  • Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Χρόνος και γλώσσα (στο αριστερό μενού) στη συνέχεια Γλώσσα και περιοχή.
  • Στην ενότητα Γλώσσακάντε κλικ στο Προσθέστε μια γλώσσα. Επιλέξτε τη γλώσσα για την οποία θέλετε να προσθέσετε το πληκτρολόγιο, σε αυτήν την περίπτωση για τα γαλλικά Azerty ή τοΑγγλικά (ΗΠΑ ή Η.Β.) για το πληκτρολόγιο Qwerty.
  • Κάντε κλικ στο ΕΠΟΜΕΝΟελέγξτε τις επιλογές γλώσσας που θέλετε να κατεβάσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Εγκαθιστώ. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις.
  • Επιστροφή στη σελίδα Γλώσσα και Περιοχή. Στην ενότητα Προτιμώμενες γλώσσεςκάντε κλικ στις τρεις τελείες στα δεξιά του ένθετου Αγγλικά > Επιλογές γλώσσας.

Επιλογές γλώσσας των WindowsΕπιλογές γλώσσας των Windows

  • Στο κάτω μέρος, κάντε κλικ Προσθέστε ένα πληκτρολόγιο στη συνέχεια επιλέξτε Αγγλικά (QWERTY) Ή Γαλλικά (Azerty).

Αλλάξτε τη γλώσσα του πληκτρολογίου από τη γραμμή εργασιών

Στη γραμμή εργασιών, κάτω δεξιά, κάντε κλικ ENG εάν το πληκτρολόγιο είναι αυτή τη στιγμή στα γαλλικά, επιλέξτε ENG στη λίστα για να αλλάξετε τη γλώσσα σε Αγγλικά. Κάντε το ίδιο για εναλλαγή από τη μια γλώσσα στην άλλη.

Αλλάξτε το πληκτρολόγιο σε Qwerty στα Windows 11Αλλάξτε το πληκτρολόγιο σε Qwerty στα Windows 11

Χρήση συντόμευσης πληκτρολογίου

Για να αλλάξετε τη διαμόρφωση γλώσσας ενός πληκτρολογίου στα Windows, είναι πολύ απλό. Μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου είναι αρκετή. Πατήστε τα πλήκτρα ταυτόχρονα SHIFT + ALT. Εάν είναι εγκατεστημένα άλλα πακέτα γλωσσών στην έκδοση των Windows που διαθέτετε, Η επανάληψη αυτής της συντόμευσης πληκτρολογίου σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών πληκτρολόγησης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε την επιλεγμένη γλώσσα που εμφανίζεται κάτω δεξιά στην οθόνη. Για παράδειγμα ENG για τα αγγλικά και FR για τα γαλλικά.

QWERTY AZERTYQWERTY AZERTY

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε γρήγορα τη διάταξη του πληκτρολογίου πατώντας το Πλήκτρο Windows + μπάρα διαστήματος.

❓Γιατί δύο διαφορετικά πληκτρολόγια;

Αν υπάρχουν δύο τύποι πληκτρολογίων, δεν είναι τυχαίο. Η διάταξη QWERTY που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον εφευρέτη του Christopher Latham Sholes το 1878, επέτρεψε στη βάση να αποφύγει τη διασταύρωση των στελεχών της γραφομηχανής. Η διάταξη QWERTY χρησιμοποιείται κυρίως σε αγγλόφωνες χώρες, αλλά και μερικές φορές στην Ισπανία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία ή τη Σουηδία.

Η διάταξη AZERTY χρησιμοποιείται σε γαλλόφωνες χώρες όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο και ταιριάζει καλύτερα σε λέξεις στη γαλλική γλώσσα. Εάν γνωρίζετε άλλες μεθόδους, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Θα τα προσθέσουμε σε αυτό το άρθρο για να είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο.

🤔Γιατί να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου;

Το πληκτρολόγιο QWERTY προορίζεται για αγγλόφωνες χώρες ενώ το πληκτρολόγιο AZERTY σχεδιάστηκε για γαλλόφωνες χώρες. Τούτου λεχθέντος, οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων πληκτρολογίων μπορεί γρήγορα να γίνουν αρκετά συγκεχυμένες για κάποιον που δεν τα έχει συνηθίσει. Μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των διατάξεων πληκτρολογίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, εάν πρέπει να ταξιδέψετε και θέλετε να μείνετε σε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα που παραμένουν στη Γαλλία ή ως μέρος της καθιέρωσης της εργασίας σας στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες είναι καλό να γνωρίζετε πώς να αλλάζετε ένα πληκτρολόγιο σε AZERTY ή QWERTY.

Το άλλο σενάριο, πολύ πιο συνηθισμένο, είναι όταν κατά λάθος έχετε κάνει κάτι λάθος και το πληκτρολόγιό σας AZERTY έχει αλλάξει απροσδόκητα σε QWERTY. Ορίστε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να ξέρετε πώς να βάλετε τα πράγματα στη σωστή σειρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *