Πώς να ανοίξετε μια φωτογραφία HEIC και να τη μετατρέψετε σε JPG ή PNG;

Ένας φίλος σας στέλνει μια φωτογραφία σε μορφή HEIC και δυστυχώς δεν μπορείτε να τη δείτε; Δεν χρειάζεται να καλέσετε ένα marabout ή να αλλάξετε τηλέφωνα. Διαβάστε αυτό το σεμινάριο και θα μάθετε τα πάντα για το HEIC.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Με την εισαγωγή α φωτογραφία HEIC από το iPhone ή το iPad σας στο δικό σας Υπολογιστής με Windows, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο υπολογιστής σας δεν μπορούσε να το διαβάσει. Δεν είναι θέμα συμβατότητας PC/Mac, απλώς αυτή η μορφή εικόνας είναι εξωτική για τον υπολογιστή σας. Στον πρόσφατο Mac σας (High Sierra και μεταγενέστερο), το HEIC αναγνωρίζεται τέλεια από το macOS. Μην πανικοβάλλεστε, ωστόσο είναι δυνατόνδείτε μια εικόνα HEIC στα Windows και μετατρέψτε την σε άλλες μορφές όπως JPG ή PNG.

Τι είναι ένα αρχείο HEIC/HEIF;

Το HEIC (για κωδικοποιητή εικόνας υψηλής απόδοσης) είναι η προεπιλεγμένη μορφή εικόνας για iPhone και iPad. Εμφανίστηκε με την κυκλοφορία του iPhone 7 (με τσιπ A9) και του iOS 11 τον Σεπτέμβριο του 2016. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει κανείς, Η τεχνολογία HEIC δεν εφευρέθηκε από την Apple. Είναι έργο της ανεξάρτητης ομάδας MPEG (Moving Picture Experts Group), στην οποία οφείλουμε ήδη τους περίφημους κωδικοποιητές βίντεο MPEG. Αυτή η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέπτυξε το πρότυπο HEIF (High-Efficiency Image File format) το 2013 και το ολοκλήρωσε μόλις το 2015. Με τη βελτίωση των αισθητήρων βίντεο, η ιδέα ήταν να βρεθεί έναν κωδικοποιητή που καταναλώνει λιγότερο χώρο αποθήκευσης από το JPEG, αλλά και καλύτερης ποιότητας. Η ίδια η μορφή εικόνας HEIF βασίζεται στην πραγματικότητα στις εξελίξεις στον κωδικοποιητή βίντεο HEVC (High Efficiency Video Coding), ο οποίος είναι συχνά γνωστός με το όνομα H265 καθώς είναι μεταγενέστερος του H264 (= MPEG 4). Η ιδέα είναι να βρεθεί ένας αντικαταστάτης για το παλιό JPEG, που χρονολογείται από το 1992.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του HEIC;

Σε αντίθεση με το JPEG που είναι ένας απλός κωδικοποιητής φωτογραφιών (κωδικοποίηση προγράμματος/αποκωδικοποίηση πληροφοριών πολυμέσων), το HEIF (και επομένως το HEIC) είναι επίσης ένα κοντέινερ. Δηλαδή«μπορεί να συγκεντρώσει ένα ή περισσότερα αρχεία εικόνας, αλλά και πρόσθετα δεδομένα.

Αυτά τα μεταδεδομένα μπορεί να είναι Ετικέτες EXIF (πληροφορίες που σχετίζονται με κάθε λήψη, όπως ISO, ταχύτητα κλείστρου), XMP (βήματα για την επεξεργασία μιας λήψης, όπως περιστροφή ή κορεσμός), α άλφα κανάλι (για διαφάνεια) ή α χάρτης βάθους (εγγραφή ενός «κομμένου» προσώπου σε λειτουργία πορτραίτου). πρόσθεσε η Apple άλλα μεταδεδομένα ιδιαίτερα για το πρότυπο HEIC όπως τα φίλτρα.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Χάρη στο HEIF είναι ακόμα δυνατό βρείτε μια πρωτότυπη φωτογραφία στο iPhone/iPad, παρά την αλλαγή μεγέθους, τα emoji και άλλα ρετούς. Πράγματι, όλες οι αλλαγές σε ένα αρχείο HEIC/HEIF δεν είναι καταστροφικές, σύμφωνα με την ορολογία του υπολογιστή. Με άλλα λόγια, είναι πάντα δυνατή η επιστροφή στην αρχική φωτογραφία παρά την περαιτέρω περικοπή ή επεξεργασία. Ένα αρχείο αόρατο στα μάτια μας (και περιέχεται στο αρχείο HEIC) διατηρεί τα διάφορα βήματα επεξεργασίας και τα εφαρμόζει σε πραγματικό χρόνο στο αρχικό αρχείο εικόνας, λίγο σαν ένα γιγάντιο επίπεδο Photoshop. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με το JPEG, καθώς η ποιότητα της εικόνας χειροτερεύει καθώς επεξεργάζεστε.

Επιπλέον, το HEIF είναι ένα δοχείο ικανό να συγκεντρώσει πολλές εικόνες. Οι ακολουθίες HDR, GIF ή ριπές φωτογραφιών που λαμβάνονται σε iPhone/iPad είναι επομένως το αποτέλεσμα του HEIC.πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Τέλος, το HEIC προσφέρει καλύτερη συμπίεση από το JPEG. Η Apple ανακοινώνει ότι ο κωδικοποιητής HEIC μειώνει το μέγεθος ενός αρχείου JPEG κατά 50% για ισοδύναμη ή καλύτερη ποιότητα. Μια εικόνα JPEG είναι στην πραγματικότητα κωδικοποιημένη σε 8 bit ενώ το HEIC επιτρέπει την κωδικοποίηση σε 16 bit (επομένως περισσότερες αποχρώσεις σε σκοτεινούς και ανοιχτούς τόνους). Το μειονέκτημα αυτού του νέου κωδικοποιητή είναι ότι απαιτεί περισσότερη υπολογιστική ισχύ.

Από προεπιλογή, κανένα από τα δύο Τα Windows 10 ούτε τα Windows 11 δεν μπορούν να διαβάσουν αυτήν τη μορφή εξωτικό αρχείο. Στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows ή στην εφαρμογή Φωτογραφίες, τα αρχεία HEIC δεν θα αναγνωρίζονται και δεν θα είναι αναγνώσιμα. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο ναεγκαταστήστε ένα μικρό λογισμικό έτσι ώστε το αρχείο HEIC να γίνει αποδεκτό από τα Windows, ιδίως στον εξερευνητή αρχείων του. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να βγάλετε την πιστωτική σας κάρτα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές HEIC (συνήθως επί πληρωμή), αλλά η Microsoft προσφέρει μια δωρεάν.πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Φέρει το γλυκό όνομα ” Επεκτάσεις εικόνας HEIF » [  ]. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Λήψη» από την ειδική σελίδα στον Ιστό (η οποία θα σας ανακατευθύνει στο Windows Store) ή πληκτρολογήστε «Επεκτάσεις εικόνας HEIF» στο πεδίο αναζήτησης του Windows Store. Το πρόγραμμα 1,52 MB εγκαθιστά και Στη συνέχεια, οι εικόνες σας είναι ορατές στον εξερευνητή αρχείων καθώς και στην εγγενή εφαρμογή Φωτογραφίες. Εάν έχετε ενημερώσει την έκδοση των Windows 10 (έκδοση 1803 και νεότερη), τα αρχεία HEIC/HEIF θα διαβαστούν σωστά από το λειτουργικό σας σύστημα.

Το HEIC είναι μια μορφή γεμάτη πλεονεκτήματα, η οποία όμως εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ελάχιστα από έναν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων λογισμικού (η σουίτα Office, συγκεκριμένο λογισμικό επεξεργασίας κ.λπ.) ή από υπηρεσίες web (WordPress, κ.λπ.). Επομένως, σας συμβουλεύουμε να το μετατρέψετε σε JPEG ή PNG για ευκολότερο χειρισμό. Μόλις εγκατασταθεί το “HEIF Image Extensions”, η εφαρμογή Εικόνεςτο πρόγραμμα προβολής που είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή στα Windows, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει αλλά και να αποθηκεύσει ένα αρχείο HEIC σε JPEG, αλλά και σε PNG, TIF, BMP, GIF κ.λπ.

Εκτός, Χρώμα, το βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων των Windows, μπορεί επίσης να ανοίξει και να μετατρέψει ένα αρχείο HEIC/HEIF. Ωστόσο, οι Φωτογραφίες ή η Ζωγραφική είναι περιορισμένες για μετατροπή εικόνας επειδή δεν μπορούν να επεξεργαστούν παρτίδες.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Για να πραγματοποιήσετε ομαδικές μετατροπές εικόνων HEIC/HEIF, είναι επομένως προτιμότερο να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο λογισμικό. Πολλές εφαρμογές (δωρεάν και επί πληρωμή) είναι διαθέσιμες για μετατροπή:

CopyTrans είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ανοίξτε τον εξερευνητή αρχείων και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στις φωτογραφίες HEIC για μετατροπή. Ανοίγει ένα μενού και στη συνέχεια προσφέρει “Μετατροπή σε JPEG με CopyTrans”. Επικύρωση με αριστερό κλικ. Οι φωτογραφίες μετατρέπονται σε JPEG στον ίδιο φάκελο. Τα αρχικά αρχεία HEIC δεν διαγράφονται.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Ποιες εφαρμογές μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο HEIC/HEIF;

Οι πρόσφατες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών μπορούν να ανοίξουν (και να μετατρέψουν) αρχεία HEIC. Σημειώνουμε λοιπόν τους πληρωμένους τενόρους ως Photoshop Ή Φωτογραφία συγγένειαςαλλά και λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως το GIMP (από την έκδοση 2.10) ή το Krita.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Ποιες υπηρεσίες Ιστού χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή του αρχείου HEIC/HEIF σε JPEG;

Εάν χρειάζεστε αρχεία μόνο περιστασιακά, μια υπηρεσία web μπορεί να είναι αρκετή. Σε αντίθεση με μια εφαρμογή, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα εκτελέσιμο αρχείο (μερικές φορές απαγορεύεται σε ορισμένους επιτραπέζιους υπολογιστές). Απαιτείται μόνο ένα πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Όπως κάθε αρχείο που αποστέλλεται σε μια πλατφόρμα Ιστού, είναι δυνητικά επιδεκτικό hacking και προσβάσιμο σε άτομα με κακές προθέσεις. Επομένως, δεν συνιστούμε τη χρήση μιας υπηρεσίας μετατροπής cloud για επαγγελματικές (ευαίσθητα δεδομένα) ή προσωπικές εικόνες.

Λίστα διαδικτυακών μετατροπέων (υπολογιστικό νέφος) HEIC > JPEG:

montage-cloud_heicmontage-cloud_heic

Από προεπιλογή, οι φωτογραφίες και τα βίντεο καταγράφονται στο HEIC. Για καλύτερη φορητότητα των δεδομένων σας, ίσως είναι πιο κατάλληλο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας. Απλά μπες μέσα Ρυθμίσεις > ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ > Μορφέςστη συνέχεια ελέγξτε Το πιο συμβατό. Από εκεί και πέρα, οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται σε JPEG και τα βίντεο σε MOV (με κωδικοποιητή MP4). Να θυμάστε ότι τα στιγμιότυπα οθόνης δεν επηρεάζονται, καθώς διατηρούνται σε μορφή PNG.

πώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEICπώς να μετατρέψετε τη φωτογραφία HEIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *