πώς να αντικαταστήσετε το τηλεχειριστήριό σας με το smartphone σας

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να μετατρέψετε το smartphone σας σε τηλεχειριστήριο για την έξυπνη τηλεόρασή σας: πιο γρήγορο, πιο διαισθητικό, πιο δύσκολο να τοποθετήσετε λάθος… Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσετε πώς να τα αντιστοιχίσετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας εξηγήσουμε λοιπόν πώς να χρησιμοποιείτε το smartphone σας για να ελέγχετε την smart TV σε Android TV ή tvOS.

τηλεόραση smartphone

Δεν θα αρνηθούμε τη χρησιμότητα ενός τηλεχειριστηρίου για όλους όσους έχουν τηλεόραση. Δεν θα διστάσουμε, από την άλλη, να βεβαιώσουμε ότι η τελευταία απέχει πολύ από το να ανταποκριθεί στην επανάσταση που ήταν όταν εκδημοκρατίστηκε στα σπίτια μας. Και αυτό για έναν απλό λόγο: οι τηλεοράσεις μας, στην πραγματικότητα, έχουν αλλάξει πολύ. Πέρασαν οι εποχές που απλά ζητούσαμε από το τηλεχειριστήριό μας να αλλάξει κανάλι και να κλείσει την τηλεόραση ενώ καθόμαστε στον καναπέ μας.

Από εδώ και στο εξής, το τηλεχειριστήριό μας πρέπει να μας επιτρέπει να γράφουμε σε ένα πληκτρολόγιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο γιατί είναι πολύ μη εργονομικό, να πλοηγούμαστε σε διάφορες εφαρμογές, να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο WiFi, να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε παραμέτρους… Για να μην αναφέρουμε τις πολλαπλές ενοχλήσεις που έρχονται με το περιφερειακό, είτε πρόκειται για τακτική αλλαγή μπαταριών είτε για την παραδοσιακή απώλεια μεταξύ των μαξιλαριών του καναπέ.

Στο ίδιο θέμα – Android TV: εξαφανίζεται η εφαρμογή Google Play Movies and TV, τι γίνεται με τις ταινίες σας;

Γιατί να μετατρέψετε το smartphone σας σε τηλεχειριστήριο για την smart TV σας

Θα έχετε καταλάβει, το παλιό καλό τηλεχειριστήριό σας σίγουρα δείχνει το βάρος των ετών σε σύγκριση με την ολοκαίνουργια smart TV σας. Όποιος έχει προσπαθήσει ποτέ να αναζητήσει μια ταινία σε μια πλατφόρμα ροής ή ένα βίντεο στο YouTube έχει ήδη εντοπίσει το πρόβλημα: η πλοήγηση με τηλεχειριστήριο σε μια έξυπνη τηλεόραση είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.

Μπορεί επίσης απλώς να έχετε τοποθετήσει λάθος το τηλεχειριστήριό σας ή να μην έχετε πλέον μπαταρίες στη διάθεσή σας, εν ολίγοις, να χρειάζεστε αντικατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, το smartphone σας θα κάνει τη δουλειά πολύ καλά, αν όχι καλύτερα. Στη συνέχεια θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό του απευθείας, να πλοηγηθείτε πιο εύκολα στις εφαρμογές, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κείμενο, να αντιγράψετε γρήγορα την οθόνη στην τηλεόρασή σας… Δεν λείπουν πλεονεκτήματα.

Είτε έχετε smartphone Android είτε iPhone, θα πρέπει να τηρήσετε μια κρίσιμη προϋπόθεση για να αντικαταστήσετε το τηλεχειριστήριό σας. Το smartphone και η έξυπνη τηλεόρασή σας πρέπει να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο WiFi για να γίνει σύζευξη. Φυσικά, καθώς και οι δύο συσκευές βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί πολύ πρόβλημα. Αλλά αν έχετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στο σπίτι, έχετε προειδοποιηθεί.

Πώς να μετατρέψετε το smartphone σας σε τηλεχειριστήριο για Android TV

Είτε έχετε smartphone Android είτε iPhone, η διαδικασία είναι η ίδια για να μετατρέψετε το τελευταίο σε τηλεχειριστήριο. Εκεί είναι :

 1. Ανοίξτε το Play store
 2. Κατεβάστε την εφαρμογή Google TV
 3. Εάν το smartphone σας έχει εντοπίσει την τηλεόρασή σας, το κουμπί 1 τηλεόραση σε κοντινή απόσταση θα εμφανιστεί κάτω δεξιά
 4. Διαφορετικά, πατήστε το κουμπί Μακρινός
 5. Στη συνέχεια επιλέξτε Αναζήτηση συσκευής
 6. Από τη λίστα που εμφανίζεται, πατήστε το όνομα της Smart TV
 7. Εισαγάγετε τον κωδικό που εμφανίζεται στη συνέχεια στην τηλεόρασή σας

Το smartphone σας είναι πλέον συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως τηλεχειριστήριο.

Πώς να μετατρέψετε το smartphone σας σε τηλεχειριστήριο για το Apple TV

Αυτή τη φορά, η διαδικασία διαφέρει μεταξύ iPhone και smartphone Android. Πράγματι, το πρώτο έχει μια ολοκληρωμένη λύση για τον απομακρυσμένο έλεγχο της Apple TV σας, κάτι που δεν ισχύει για το δεύτερο.

Με smartphone Android

 1. Ανοίξτε το Play store
 2. Κατεβάστε την εφαρμογή Τηλεχειριστήριο για Apple TV
 3. Ανοίξτε την εφαρμογή, θα αναζητήσει αυτόματα την τηλεόρασή σας
 4. Επιλέξτε το τελευταίο από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών
 5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη

Με iPhone

 1. Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου
 2. Πάτα το κουμπί Τηλεχειριστήριο Apple TV κάτω δεξιά
 3. Επιλέξτε το Apple TV σας από τη λίστα των διαθέσιμων συσκευών
 4. Εισαγάγετε τον κωδικό που εμφανίζεται στη συνέχεια στην τηλεόρασή σας

Σημειώστε ότι αυτός ο τελευταίος χειρισμός λειτουργεί και στο iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *