πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη διαχείριση του διαδικτυακού σας κουτιού;

Θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, να αλλάξετε DNS ή ακόμα και να ελέγξετε αν υπάρχουν εισβολείς στο τοπικό δίκτυο; Θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή διαχείρισης του διαδικτυακού σας κουτιού. Ανεξάρτητα από τον χειριστή σας, σας λέμε πώς να προχωρήσετε.

192.168.1.1: πρόσβαση στη διεπαφή του διαδικτυακού σας κουτιού

Μπορεί να το χάσατε κατά την πρώτη διαμόρφωση από τον τεχνικό του χειριστή σας. Αλλά η ανάγκη πρόσβασης στη διεπαφή διαχείρισης του διαδικτυακού σας κουτιού θα προκύψει σχετικά συχνά. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, να τροποποιήσετε τις διευθύνσεις DNS απευθείας στο μόντεμ ή ακόμα και να ελέγξετε ποιος έχει πρόσβαση στο δίκτυό σας.

Η πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης όλων των κουτιών είναι πολύ απλή, αλλά όχι εύκολη για όλους. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να προχωρήσετε κατά περίπτωση. Είτε είστε στο Free, Orange, SFR ή Bouygues Telecom, η διαδικασία είναι αρκετά παρόμοια.

192.168.1.1: μια σχεδόν καθολική διεύθυνση IP

Μια διεύθυνση IP που πρέπει να θυμάστε: 192.168.1.1. Αυτή η ακολουθία αριθμών είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στη διεπαφή διαχείρισης των περισσότερων θυρίδων Internet. Του’διεύθυνση απο Προεπιλεγμένη πύλη για την πλειοψηφία των δρομολογητών στην αγορά. Πρέπει να το εισαγάγετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Αλλά πρώτα, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi του κουτιού ή μέσω καλωδίου Ethernet.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του Orange Livebox;

Διαχείριση Livebox στο OrangeΔιαχείριση Livebox στο Orange

Η διαδικασία είναι πανομοιότυπη για το Livebox 4, 5 ή 6. Εάν βρίσκεστε στο Orange, δείτε πώς να προχωρήσετε:

 • Εισαγάγετε τη διεύθυνση 192.168.1.1 Ή http://livebox/ στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας
 • Μόλις μπείτε στη διεπαφή διαχειριστή, εισαγάγετε τη σύνδεση. Αν δεν έχει αλλάξει ποτέ, είναι διαχειριστής
 • Κωδικός πρόσβασης : οι πρώτοι οκτώ χαρακτήρες του προεπιλεγμένου κλειδιού ασφαλείας WiFi. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του Livebox σας.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του Freebox;

Διαχείριση FreeboxΔιαχείριση Freebox

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή διαχείρισης οποιουδήποτε Freebox, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP στη γραμμή αναζήτησης. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο κουτί μέσω WiFi ή Ethernet.

 • Εισαγω: mafreebox.freebox.fr στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας και, στη συνέχεια, επικυρώστε.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για πρόσβαση στη διαχείριση. Επομένως, υποτίθεται ότι έχετε τον κωδικό ελέγχου ταυτότητας.
 • Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που συνδέεστε, θα πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να ξεκινήσετε. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο Πρώτη Σύνδεση.
 • Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα μήνυμα ελέγχου ταυτότητας στο πλαίσιο Freebox Server. Πάτα το δεξί βέλος του πλαισίου για να εξουσιοδοτήσετε την αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
 • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο Σύνδεση για να σε αναγνωρίσουν.

Bouygues Télécom: πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του Bbox;

Ανεξάρτητα από το μοντέλο του Bbox σας, η διαδικασία σύνδεσης στη διεπαφή είναι η ίδια. Συνδεθείτε στο δίκτυο box μέσω Wi-Fi ή ενσύρματη.

διεπαφή bboxδιεπαφή bbox

 • Μεταβείτε στη διεύθυνση https://mabbox.bytel.fr από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή εισαγάγετε τη διεύθυνση IP 192.168.1.254
 • Εάν αυτή δεν είναι η πρώτη σας σύνδεση, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης (τον οποίο αναμένεται να γνωρίζετε)
 • Εάν αυτή είναι η πρώτη σύνδεση, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκινήστε την εγκατάσταση για να διαμορφώσετε το πλαίσιο (συμπεριλαμβανομένου ενός κωδικού πρόσβασης).

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή διαχείρισης κουτιού SFR;

Η μέθοδος διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το κουτί SFR που χρησιμοποιείτε. Για να ξεκινήσετε, συνδέστε τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας στο κουτί μέσω καλωδίου ή WiFi.

 • Εισαγω: http://mymodem Ή 192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων ενός προγράμματος περιήγησης ιστού και επικυρώστε.
 • Κάντε κλικ στο Συντήρηση Επειτα Διαχείριση. Σε ορισμένα μοντέλα, είναι μάλλον Διαμορφώστε το μόντεμ σας » Διαχείριση.
 • Αν ζητηθεί, πιέστε για 5 δευτερόλεπτα στο κουμπί σέρβις του πλαισίου για να επιβεβαιώσετε τη φυσική σας πρόσβαση στο πλαίσιο.

Σύνδεση SFR BoxΣύνδεση SFR Box

 • Από αυτό το βήμα μπορείτε να επιλέξετε τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας: πατώντας το κουμπί υπηρεσίας, τον κωδικό πρόσβασης ή και τα δύο.

Τέλος, σημειώστε ότι σε ορισμένα κουτιά SFR, η διεύθυνση IP 192.168.1.1 δεν λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δοκιμάσετε το 192.168.0.1.

Διαβάστε επίσης:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *