Πώς να βάλετε έμφαση σε ένα κεφαλαίο γράμμα (À, É, È, Ç);

Το να γνωρίζετε πώς να δίνετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα μπορεί να είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους. Ειδικά στον επαγγελματικό τομέα όταν συχνά πρέπει να εισάγετε κείμενο. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί μερικές φορές να κάνει τη διαφορά. Εάν δεν ξέρετε ακόμη πώς να προσθέτετε έμφαση σε ένα κεφαλαίο γράμμα, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να το διορθώσετε.

συμβουλή πώς να βάλετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα

Πώς να βάλετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα; Μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι στον εαυτό τους. Ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτικό, στο πλαίσιο της δουλειάς σας για παράδειγμα, το να γνωρίζετε πώς να το κάνετε μπορεί γρήγορα να γίνει απαραίτητο. Γιατί στη γαλλική γλώσσα μπορούν να τονιστούν και τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα. Για να το κάνουμε, τίποτα πολύ περίπλοκο από μόνο του. Και το ίδιο ισχύει για το diaeresis και το cedilla.

Αν γράψετε “Είσαι καλά;” », έχετε από την αρχή ένα τυπογραφικό λάθος στην πρόταση σας. Το πρόβλημα δεν θα προέκυπτε εάν τα πληκτρολόγιά μας ήταν τυπικά εξοπλισμένα με αυτούς τους ειδικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επιδείξουμε ευκινησία που επιβαρύνει τα δάχτυλα του χεριού.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε αρχείο PDF σε έγγραφο Word ή επεξεργάσιμο κείμενο

Πώς να προσθέσετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα;

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να προσθέσετε τόνους σε κεφαλαία γράμματα από οποιοδήποτε λογισμικό (Excel, Word, πρόγραμμα περιήγησης, κ.λπ.). Υπάρχουν συντομεύσεις πληκτρολογίου, κωδικοί ASCII αλλά και ο πίνακας χαρακτήρων των Windows. Όσον αφορά το umlaut και την περιστροφή στα κεφαλαία γράμματα, μπορείτε να τα αποκτήσετε χρησιμοποιώντας τον ίδιο συνδυασμό πλήκτρων όπως και για τα πεζά γράμματα.

Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Ας ξεκινήσουμε με τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Αυτή η μέθοδος συχνά περιλαμβάνει τα τονισμένα πλήκτρα στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου, ιδίως τα αριθμητικά πλήκτρα (1 έως 9). Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαδοχικούς συνδυασμούς πλήκτρων. Το ενα μετα το αλλο. Ένας πρώτος συνδυασμός που σας επιτρέπει να αποκτήσετε τον επιθυμητό τόνο και ένας δεύτερος για να γράψετε το κεφαλαίο γράμμα. Ακολουθούν οι συντομεύσεις πληκτρολογίου:

 • To (έχει τόνο κεφαλαίου) = Ctrl + Alt + 7 και μετά Shift + A (το 7 είναι αυτό που βρίσκεται στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου και όχι το αριθμητικό πληκτρολόγιο)
 • É (κεφαλαία και οξεία έμφαση) = Ctrl + 4 και μετά Shift + E
 • È (κεφαλαίο βαρύ τόνο e) = Ctrl + Alt + 7 και μετά Shift + E
 • Ç (κεφαλαίο c cedilla) = Ctrl+, μετά Shift+C

Με κωδικούς ASCII

Η δεύτερη μέθοδος είναι η χρήση του Αμερικανικού Τυπικού Κώδικα για την Ανταλλαγή Πληροφοριών. Αυτό το πρότυπο κωδικοποίησης υπολογιστή, το οποίο εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1960, είναι το πιο επιδραστικό μέχρι σήμερα. Γνωστό και με το ακρωνύμιο ASCII, σας επιτρέπει να προσθέτετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα. Πολύ εύκολο στη χρήση, απαιτεί το πληκτρολόγιό σας να είναι εξοπλισμένο με αριθμητικό πληκτρολόγιο.

Για να λειτουργήσει, πατήστε το πλήκτρο Alt και, στη συνέχεια, χωρίς να το αφήσετε, εισαγάγετε έναν συνδυασμό αριθμών. Μόλις τελειώσετε, απλώς αφήστε το πλήκτρο Alt έτσι ώστε να εμφανιστεί το τονισμένο κεφαλαίο γράμμα.

 • Προς (κεφαλαία) = Alt + 0192
 • É (κεφαλαία και οξεία έμφαση) =Alt + 0201
 • È (κεφαλαίο τονισμό τάφου e) = Alt + 0200
 • Ç (κεφαλαίο c cedilla) = Alt + 0199 ή Alt + 128
 • Ù (κεφαλαίο u με σοβαρή προφορά) = Alt + 0217

Χρήση του πίνακα ειδικών χαρακτήρων στα Windows

Μια άλλη λύση για να προσθέσετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα. Λίγο πιο κουραστικό από τα δύο προηγούμενα, είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Εάν διαθέτετε υπολογιστή με Windows, η Microsoft έχει σκεφτεί να ενσωματώσει έναν ειδικό πίνακα χαρακτήρων. Για πρόσβαση σε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε το εργαλείο αναζήτησης των Windows πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Windows + S.
 • Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε “charmap” ή “charmap”.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε την εφαρμογή “Χάρτης χαρακτήρων”. Κάντε κλικ σε αυτό.
 • Ο πίνακας χαρακτήρων ανοίγει σε νέο παράθυρο.
 • Επιλέξτε τον χαρακτήρα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αντίγραφο για να μπορέσετε να τον εισαγάγετε στο κείμενό σας.
  πίνακας χαρακτήρων των windowsπίνακας χαρακτήρων των windows

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν επιτέλους να ξεκινήσετε τις προτάσεις σας με το δεξί πόδι. Εάν αυτές οι μέθοδοι σας φαίνονται περίπλοκες, μπορείτε πάντα να κάνετε μετεγκατάσταση από τα Windows σε μια συσκευή με MacOS. Η ενσωμάτωση τονισμού στα κεφαλαία γράμματα είναι πολύ πιο απλή: SHIFT + παρατεταμένο πάτημα στο γράμμα και οι τόνοι εμφανίζονται σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Γνωρίζετε άλλους τρόπους για να προσθέσετε τόνους στα κεφαλαία γράμματα; Αν ναι, μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στα σχόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *