Πώς να δημιουργήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο Excel;

Το Excel είναι γεμάτο από πολύ πρακτικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων λιστών. Για όσους δεν ξέρουν πώς να το κάνουν, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν ένα.

Προέχω
Πιστώσεις: 123RF

Ο αναπτυσσόμενες λίστες είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χαρακτηριστικά σε Προέχω. Σας επιτρέπουν να επιβάλετε ένα σύνολο αποδεκτών τιμών σε ένα κελί. Είναι επομένως μια λίστα επιλογών με προκαθορισμένα δεδομένα, σε αντίθεση με τα κελιά ελεύθερης εισόδου.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη, για παράδειγμα, όταν πρέπει να δημιουργήσετε ένα έγγραφο που θα συμπληρωθεί από άλλους χρήστες. Επομένως, μπορείτε να περιορίσετε ορισμένα κελιά σε συγκεκριμένες επιλογές.

Excel: πώς να δημιουργήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα;

Η δημιουργία μιας αναπτυσσόμενης λίστας στο Excel γίνεται σε ένα ή δύο βήματα ανάλογα με την πολυπλοκότητα των δεδομένων που θα εμφανιστούν. Ο απλούστερος τρόπος είναι να συμπληρώσετε απευθείας τα στοιχεία της λίστας, χωρίς να περάσετε από μια πηγή δεδομένων.

  • Επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να δημιουργήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα.
  • Ανοίξτε την καρτέλα Δεδομένα στο επάνω banner και επιλέξτε Επικύρωση δεδομένων.

Αναπτυσσόμενη λίστα 1Αναπτυσσόμενη λίστα 1

  • Στο μικρό παράθυρο που εμφανίζεται, μείνετε στην καρτέλα Ρυθμίσεις στη συνέχεια επιλέξτε Λίστα σε επίπεδο γραμμής Να επιτρέπεις.
  • Στο πεδίο Πηγήεισαγάγετε τα στοιχεία από την αναπτυσσόμενη λίστα χωρίζοντάς τα με κόμμα (,) Και χωρίς χώρο. Επικύρωση με Ισχύουν.

Αναπτυσσόμενη λίστα 2Αναπτυσσόμενη λίστα 2

Μόλις δημιουργήσατε μια αναπτυσσόμενη λίστα προσβάσιμη με το βέλος στα δεξιά του σχετικού κελιού.

Αναπτυσσόμενη λίστα 3Αναπτυσσόμενη λίστα 3

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο Excel. Ωστόσο, μερικές φορές τα δεδομένα προς εμφάνιση υπάρχουν ήδη σε μια περιοχή κελιών ή σε έναν πίνακα που βρίσκεται στο ίδιο έγγραφο. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα κελιά πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πηγή δεδομένων. Αυτή η μέθοδος είναι πιο πρακτική για μεγάλες λίστες. Ακόμη περισσότερο αν πρέπει να είναι επεκτάσιμα.

Δημιουργήστε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο Excel χρησιμοποιώντας μια προέλευση δεδομένων

Με την πρώτη μέθοδο, μάθαμε πώς να εισάγουμε απευθείας στοιχεία της αναπτυσσόμενης λίστας στο κελί προορισμού στο Excel. Στη δεύτερη μέθοδο που αυτή τη φορά πραγματοποιείται σε δύο στάδια, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια πηγή δεδομένων. Αυτό είναι ένα εύρος κελιών που περιέχει τα στοιχεία προς εμφάνιση στην αναπτυσσόμενη λίστα.

Το δεύτερο βήμα είναι να ανακτήσετε τα στοιχεία από την περιοχή προέλευσης και να τα εμφανίσετε στην αναπτυσσόμενη λίστα. Η πηγή μπορεί να βρεθεί στο τρέχον υπολογιστικό φύλλο ή σε άλλο φύλλο του ίδιου εγγράφου Excel.

Βήμα 1: Δημιουργήστε την πηγή δεδομένων

Η πηγή λειτουργεί ως α βάση δεδομένων που περιέχει τα στοιχεία της αναπτυσσόμενης λίστας. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να συμπληρώνονται γραμμή προς γραμμή στην ίδια στήλη. Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμά μας μιας λίστας πόλεων. Πρέπει να τα εισάγετε το ένα μετά το άλλο όπως στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Αναπτυσσόμενη λίστα 4Αναπτυσσόμενη λίστα 4

Σημειώστε ότι είναι απολύτως δυνατό να έχετε την πηγή δεδομένων στο ίδιο φύλλο με αυτό που θα έπρεπε να φιλοξενήσει την αναπτυσσόμενη λίστα. Αλλά για πρακτικούς λόγους, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε δημιουργήστε την πηγή σε άλλο φύλλο. Αυτό επιτρέπει περισσότερη σαφήνεια.

Διαβάστε επίσης – Πώς να τοποθετήσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο Excel;

Βήμα 2: Δημιουργία της αναπτυσσόμενης λίστας

Αυτή η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που περιγράφεται στην πρώτη ενότητα αυτού του σεμιναρίου. Μόνο το βήμα 4 αλλάζει:

  1. Επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να δημιουργήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα.
  2. Ανοίξτε την καρτέλα Δεδομένα στο επάνω banner και επιλέξτε Επικύρωση δεδομένων. Εμφανίζεται ένα παράθυρο.
  3. Στο εν λόγω παράθυρο, μείνετε στην καρτέλα Ρυθμίσεις και επιλέξτε Λίστα σε επίπεδο γραμμής Να επιτρέπεις.
  4. Κάντε κλικ στο πεδίο Πηγή για να τοποθετήσετε τον κέρσορα εκεί στη συνέχεια επιλέξτε τα κελιά που περιέχουν τα δεδομένα για εμφάνιση στη λίστα. Το εύρος προστίθεται αυτόματα.
  5. Επικύρωση με Ισχύουν.

Αναπτυσσόμενη λίστα 5Αναπτυσσόμενη λίστα 5

Σημειώστε ότι στο παράδειγμά μας, η πηγή βρίσκεται στην περιοχή κελιών E2 έως E5 σε ένα άλλο φύλλο χωρίς όνομα. Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτό το φύλλο με κάτι άλλο. Για παράδειγμα «Πηγή πόλεων», «Αναφορές πόλεων» κ.λπ.

Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργήσετε μια αναπτυσσόμενη λίστα στο Excel. Η απλούστερη μέθοδος είναι να εισάγετε τα στοιχεία της λίστας απευθείας στο επίπεδο επικύρωσης δεδομένων. Αλλά για περισσότερη αρθρωτή και για να έχετε μια πιο ευέλικτη λίστα, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή στήλη με τα διαφορετικά στοιχεία προς εμφάνιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *