πώς να ενημερώσετε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές

Έχετε εγκαταστήσει μεγάλο αριθμό εφαρμογών στον υπολογιστή σας και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όλες ενημερωμένες; Δεν χρειάζεται να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο κάθε λογισμικού μία προς μία: αυτό το μικρό εργαλείο που είναι ενσωματωμένο στα Windows σας επιτρέπει να ελέγξετε εάν υπάρχουν ενημερώσεις στις αγαπημένες σας εφαρμογές, να τις κατεβάσετε και να τις εγκαταστήσετε αυτόματα.

Microsoft Winget

Όταν έχουμε την τάση να εγκαταστήσουμε πλήθος εφαρμογών στα Windows 10 ή Windows 11δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή τους και βρείτε το δρόμο σας στην ενημέρωση τους. Σίγουρα, κάποιο λογισμικό κάνει τη δική του ενημέρωση μόλις εκκινήσετε το λειτουργικό σύστημα (ένα εργαλείο ενημέρωσης λειτουργεί στο παρασκήνιο) ή μόλις εκτελέσετε το εν λόγω λογισμικό. Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις εφαρμογές.

Και όσο περισσότερο λογισμικό εγκαθιστάτε στα Windows 10, τόσο περισσότερο θα πρέπει να θυμάστε να το ενημερώνετε τακτικά. Μια κουραστική λειτουργία, και όμως τόσο απαραίτητη για να επωφεληθείτε από τις νέες δυνατότητες και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας. Ευτυχώς, η Microsoft έχει αναπτύξει ένα μικρό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε Winget : αυτό το εργαλείο που διανέμεται δωρεάν από τη Microsoft επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

Πώς να ενημερώσετε γρήγορα τις εγκατεστημένες εφαρμογές στα Windows

Πρώτα απ ‘όλα, ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι η εφαρμογή Winget υπάρχει στον υπολογιστή σας:

 1. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε μια γραμμή εντολών από το μενού Έναρξη των Windows 10 ή των Windows 11 ή απλώς εισαγάγετε παραγγελίες (ή ακόμη και cmd εάν βιάζεστε) από το πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, απλώς εισάγετε Winget. Εάν εμφανιστεί μια λίστα εντολών, η εφαρμογή εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 2. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρείτε το Winget στο Microsoft Store (η απλούστερη επιλογή) ή ενεργοποιημένη Github, σε αυτή τη διεύθυνση: https://github.com/microsoft/winget-cli. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ Εκδόσεις > Windows Package Manager. Θα πρέπει να βρείτε ένα αρχείο εκεί με την επέκταση msixbundle. Είναι αυτό το εκτελέσιμο αρχείο που θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε για να αποκτήσετε το Winget.
 3. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να αποδεχτείτε τους όρους των συμβάσεων πηγής πατώντας το πλήκτρο Y.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 4. Από τη γραμμή εντολών που εμφανίζεται, μπορείτε εύκολα να προβάλετε τη λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας που απαιτούν ενημέρωση. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  λίστα winget – αναβάθμιση – διαθέσιμηMicrosoft WingetMicrosoft Winget
 5. Για αυτόματη λήψη και εγκατάσταση οποιασδήποτε από τις εφαρμογές στην παραπάνω λίστα, απλώς πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  winget αναβάθμιση <όνομα>
  Αντί για τον όρο <όνομα>, απλώς εισαγάγετε το όνομα της εφαρμογής όπως εμφανίζεται στην αριστερή στήλη (αυτό που αντιπροσωπεύεται από ένα κόκκινο πλαίσιο στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης). Για παράδειγμα, στην περίπτωση που μας αφορά, ξεκινήσαμε μια ενημέρωση της εφαρμογής Teamviewer εισάγοντας την εντολή winget αναβάθμιση teamviewer.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 6. Εάν το όνομα της εφαρμογής αποτελείται από πολλούς όρους που χωρίζονται με κενό διάστημα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά. Για παράδειγμα, εισάγετε την εντολή αναβάθμιση winget “OpenVPN Connect” για ενημέρωση OpenVPN VPN.
 7. Τελευταία μικρή συμβουλή: αντί να ενημερώνετε κάθε εφαρμογή μία προς μία, μπορείτε να εκτελέσετε τη λειτουργία ταυτόχρονα. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  αναβάθμιση winget – όλαMicrosoft WingetMicrosoft Winget

Δημιουργία ένα μικρό αρχείο με την επέκταση .bat και εισάγοντας αυτήν την τελευταία γραμμή εντολών, έχετε ένα εργαλείο που μπορεί να ενημερώσει όλες τις εφαρμογές σας με ένα μόνο κλικ. Εκτελέστε το από καιρό σε καιρό (δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε μέρα) και οι εφαρμογές στον υπολογιστή σας ενημερώνονται αυτόματα και όσο πιο εύκολα γίνεται.

Γιατί να ενημερώσετε τις εφαρμογές σας στα Windows;

Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα, η τακτική ενημέρωση των εφαρμογών σας είναι θεμελιώδης. Μια ενημέρωση μπορεί να σας δώσει νέα χαρακτηριστικάΟλα διορθώνοντας σφάλματα ανακαλύφθηκε από την προηγούμενη έκδοση(ες) της εφαρμογής. Αλλά μια ενημέρωση είναι επίσης απαραίτητη από τότεανακαλύφθηκε μια ευπάθεια ασφαλείας.

Εκτός από το Winget, είναι δυνατή και η ενημέρωση των εφαρμογών Windows 10 και Windows 11 μέσω του Microsoft Store. Για να το κάνετε αυτό, εκκινήστε την εφαρμογή Microsoft Store που είναι προσβάσιμη από το μενού Έναρξη και, από την αριστερή γραμμή, μεταβείτε στο κουμπί Βιβλιοθήκη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λάβετε ενημερώσεις. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η λίστα των εφαρμογών που μπορούν να επωφεληθούν από μια ενημέρωση διαφέρει από αυτήν που προσφέρει η Winget. Και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού το Microsoft Store εστιάζει στις δικές του εφαρμογές, ενώ το Winget βασίζεται σε λογισμικό που αναγνωρίζεται από την κοινότητα.

Ενημέρωση εφαρμογής Windows 11Ενημέρωση εφαρμογής Windows 11

Άλλες λειτουργίες του Winget

Εάν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τη γραμμή εντολών των Windows 11 για να χρησιμοποιήσουμε το Winget, να ξέρετε ότι η εφαρμογή λειτουργεί και με το Windows PowerShell.

Η εφαρμογή είναι γεμάτη με χαρακτηριστικά. Από την ενημέρωση των Windows 11 23H2, το Winget σάς επιτρέπειεγκατάσταση πακέτων εφαρμογών, πάντα μέσω μιας απλής γραμμής εντολών (όπως ακριβώς κάνει το Linux εδώ και δεκαετίες). Αλλά πριν τα εγκαταστήσετε, πρέπει να γνωρίζετε εάν αυτό το λογισμικό είναι διαθέσιμο. Τα καλά νέα είναι ότι το Winget περιλαμβάνει τη δική του μηχανή αναζήτησης. Για παράδειγμα, η εντολή Winget αναζήτηση VLC σας επιτρέπει να δείτε τα διάφορα διαθέσιμα πακέτα της εφαρμογής VLC. Η εντολή Winget εγκατάσταση VLC θα σας επιτρέψει στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το εν λόγω λογισμικό.Microsoft WingetMicrosoft Winget

Πολλές άλλες λειτουργίες είναι επίσης προσβάσιμες από το Winget. Απλώς εισάγετε την εντολή Winget για λεπτομερή περιγραφή ή μεταβείτε στον ιστότοπο της Microsoft στη διεύθυνση https://learn.microsoft.com/fr-fr/windows/package-manager/winget/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *