PC

πώς να επαναφέρετε το σύστημα χωρίς να χάσετε όλα τα αρχεία σας

Εάν ο υπολογιστής σας με Windows 11 φαίνεται να επιβραδύνεται, η πλήρης επαναφορά του λειτουργικού συστήματος μπορεί να είναι η λύση. Ευτυχώς, τα Windows 11 διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα που σας επιτρέπει να επαναφέρετε γρήγορα το σύστημα χωρίς να απαιτείται πρόσθετο λογισμικό και μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να διατηρήσετε τα δεδομένα σας.

Πίστωση: 123RF

Εάν ο υπολογιστής σας λειτουργεί Τα Windows 11 δεν φαίνονται πλέον τόσο ομαλά όσο πριν, ίσως αυτό είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεται καλό καθάρισμα. Μεταξύ των εφαρμογών που συσσωρεύονται, των αρχείων που καταλαμβάνουν χώρο και των διαφορετικών ρυθμίσεων συγκεκριμένου λογισμικού, το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να χάσει την απόδοση και την αποδοτικότητα. Για να επανορθώσω, Η απλούστερη λύση είναι η επαναφορά των Windows 11.

Μην πανικοβάλλεστε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα χάσετε τα πάντα. Τα Windows 11, ακόμη και τα Windows 10 πριν από αυτά, έχουν μια λειτουργία που σας επιτρέπει να επαναφέρετε το σύστημα σε νέα κατάσταση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις τους διαγράφονται, αλλά τα προσωπικά σας αρχεία διατηρούνται. Και δεν χρειάζεστε USB stick ή DVD για να ξεκινήσετε. Όλα γίνονται από το λειτουργικό σύστημα, χωρίς εξωτερική υποστήριξη.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν από οποιαδήποτε επαναφορά, για κάθε ενδεχόμενο

Πριν ξεκινήσετε, είναι πάντα Συνιστάται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πιο σημαντικών αρχείων σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τη διαδικασία που θα σας περιγράψουμε, την οποία έχουμε δοκιμάσει σε δεκάδες υπολογιστές από την κυκλοφορία των Windows 11. Εάν έχετε πολύτιμα αρχεία, καλύτερα να είστε προσεκτικοί. Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, είναι πολύ απλό. Συνήθως βρίσκονται στους φακέλους Έγγραφα, Εικόνες, Μουσική, Βίντεο, Λήψεις κ.λπ. Απλώς πρέπει να τα αντιγράψετε σε ένα μέσο εκτός από το C:, το δίσκο στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows.

Μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε σε αποθήκευση στο cloud, όπως το OneDrive ή το Google Drive, τα οποία είναι πολύ πρακτικά. Η Microsoft προσφέρει 5 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ της Google 15 GB χωρίς επιπλέον κόστος. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για τις καλύτερες υπηρεσίες cloud για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Διαφορετικά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε εξωτερικά μέσα όπως σκληρό δίσκο ή USB stick.

Επίσης μην ξεχνάτε αποθηκεύστε το ιστορικό και τους κωδικούς πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης Firefox, Chrome, Edge ή Opera. Όλα σας προσφέρουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα δεδομένα και τις προτιμήσεις σας. Και πάλι, είναι πολύ εύκολο: απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό του προγράμματος περιήγησής σας (ή δημιουργήστε έναν αν δεν το έχετε κάνει ήδη), έτσι ώστε όλα να δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο Cloud και να μπορείτε να τα βρείτε αργότερα.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΤΕ ΤΑ WINDOWS 11 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τώρα που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας προληπτικά, εξηγούμε πώς να επαναφέρετε τα Windows 11 χωρίς να χάσετε τα προσωπικά σας αρχεία. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία:

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκίνα των Windows 11 στα αριστερά της γραμμής εργασιών, στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

 • Πληκτρολογήστε ” Ρυθμίσεις » στη γραμμή αναζήτησης που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην ομώνυμη εφαρμογή που εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να μεταβείτε απευθείας σε αυτήν τη σελίδα με μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου: [Windows] + [I].

 • Εντοπίστε την ενότητα Ενημερωμένη έκδοση για Windows κάτω αριστερά και κάντε κλικ σε αυτό. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο Προχωρημένες επιλογές.

 • Στη συνέχεια επιλέξτε Ανάκτησηπαρακάτω Επιπλέον επιλογές.

 • Στην ενότητα Επιλογές ανάκτησης, θα βρείτε ένα κουμπί Επαναφορά αυτού του υπολογιστή. Κάντε κλικ σε αυτό.

 • Στη συνέχεια, τα Windows 11 θα ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στο οποίο προσφέρονται δύο επιλογές: Κρατήστε τα αρχεία μουΉ Διαγραφή όλων. Εδώ, αν θέλετε να μην χάσετε τα δεδομένα σας, κάντε κλικ στην πρώτη επιλογή. Θα γίνει επαναφορά μόνο των εφαρμογών και των ρυθμίσεών σας, αλλά θα διατηρήσετε τα αρχεία σας.

 • Τώρα έχετε δύο επιλογές για να διαλέξετε ξανά. Πρωτα απο ολα, Μεταφόρτωση στο σύννεφο, πράγμα που σημαίνει ότι θα επανεγκαταστήσετε τα Windows 11 με την πιο πρόσφατη έκδοση που είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα Τοπική επανεγκατάσταση. Το τελευταίο θα χρησιμοποιεί την ίδια έκδοση που είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, αλλά μπορεί να είναι ξεπερασμένη εάν δεν έχετε ενημερώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε το Μεταφόρτωση στο σύννεφο.

 • Εμφανίζεται μια νέα σελίδα για να σας ειδοποιήσει για τη διαδικασία. Κάντε κλικ στο ΕΠΟΜΕΝΟ.
 • Τέλος, κάντε κλικ Επαναφορά στο νέο παράθυρο που ανοίγει μετά από λίγα δευτερόλεπτα φόρτωσης.

 • Στη συνέχεια, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει, ώστε να γίνει επαναφορά του συστήματος. Η διάρκεια της διαδικασίας ποικίλλει και εξαρτάται από την ισχύ του υπολογιστή σας, αλλά και από τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Μόλις γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως.
 • Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τα προσωπικά σας έγγραφα στοΕξερεύνηση αρχείων. Σημειώστε επίσης ότι τα Windows 11 θα πρέπει να εμφανίζουν ένα ολοκαίνουργιο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, με το όνομα Διαγραμμένες εφαρμογές. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό παραθέτει όλο το λογισμικό που διαγράφηκε από τον υπολογιστή σας κατά την επαναφορά του συστήματος, χρήσιμο για γρήγορη επανεγκατάσταση ορισμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *