Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης

Η λήψη βίντεο YouTube σάς επιτρέπει να τα βλέπετε σε οποιαδήποτε συσκευή, με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, να τα συμπεριλάβετε σε άλλο βίντεο (με την άδεια του συγγραφέα) και πολλά άλλα. Είναι σχετικά απλό να κατεβάσετε βίντεο από την πλατφόρμα – ακόμα κι αν η τελευταία δεν εξουσιοδοτεί επίσημα την πρακτική – χάρη στις διαδικτυακές υπηρεσίες. Σε αυτό το γρήγορο σεμινάριο, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας βίντεο YouTube δωρεάν σε χρόνο μηδέν, τόσο σε υπολογιστή όσο και σε smartphone.

Youtube
Συντελεστές: Unsplash

Το YouTube δεν σας επιτρέπει συνήθως τη λήψη βίντεο στον υπολογιστή ή το smartphone σας. Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση, περιορισμένη στη χρήση της: η συνδρομή YouTube Premium που σας επιτρέπει παρακολουθήστε τα βίντεο της επιλογής σας εκτός σύνδεσης. Μια λήψη που θα μπορείτε να διαβάσετε μόνο στην επίσημη εφαρμογή. Ωστόσο, η λήψη ενός βίντεο από το YouTube μπορεί να είναι εξαιρετικά πρακτική, ειδικά όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή όταν η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μέθοδοι κατεβάστε βίντεο από το YouTube δωρεάν ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε αργότερα εκτός σύνδεσης. Ορισμένα από αυτά, για παράδειγμα, απαιτούν τη χρήση δωρεάν υπηρεσιών και εργαλείων που είναι διαθέσιμα στον Ιστό. Παρόμοιες λειτουργίες προσφέρουν και οι επεκτάσεις σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης, όπως η προσθήκη Video DownloadHelper στο Mozilla Firefox.

Κατεβάστε ένα βίντεο YouTube μέσω YouTube Premium

Εάν είστε συνδρομητής YouTube Premium, ίσως δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε βίντεο YouTube στην πλατφόρμα χωρίς επιπλέον κόστος. Σημειώστε, ωστόσο, ότι αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη σε υπολογιστή, καθώς και στο smartphone/tablet σας σε Android και iOS.

Για να γίνει αυτό, τίποτα πιο απλό. Μόλις εμφανιστεί το βίντεο της επιλογής σας, θα μπορείτε να δείτε το κουμπί Κατεβάστε που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής αναπαραγωγής, ανάμεσα στα κουμπιά «Κοινή χρήση» και «Αποθήκευση». Κάντε κλικ σε αυτό και κάντε την επιλογή σας ανάμεσα στις διάφορες ιδιότητες που προσφέρονται:

 • Χαμηλό (144p)
 • Μεσαίο (360p)
 • Υψηλό (720p)
 • Full HD (1080p)

Σημειώστε ότι η πλατφόρμα δεν σας επιτρέπει ακόμα να κατεβάζετε τα βίντεό σας σε 4K. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, μπορείτε να βρείτε το βίντεό σας στην καρτέλα Λήψεις που βρίσκεται στο μενού Βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμο μέσω του μενού χάμπουργκερ στον υπολογιστή ή μέσω των συντομεύσεων στο κάτω μέρος της οθόνης σας στο smartphone.

Λάβετε υπόψη ότι είναι δυνατός ο συγχρονισμός των ληφθέντων βίντεο μεταξύ των διαφορετικών συσκευών σας. Πρακτικό εάν έχετε δύο smartphone για παράδειγμα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Επιλέξτε βίντεο. Επιλέξτε αυτά που θέλετε και μετά κάντε κλικ Αποθηκεύσετε Και Προσθήκη στη συσκευή για να συγχρονίσετε επιλεγμένα βίντεο με τις άλλες συσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι τα ληφθέντα βίντεο θα διαγραφούν αυτόματα από το YouTube μετά από 30 ημέρες.

YoutubeYoutube
Συντελεστές: YouTube

Κατεβάστε ένα βίντεο YouTube με δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες

Εάν δεν είστε συνδρομητής του YouTube Premium, υπάρχουν πολλές δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες και εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας βίντεο στο YouTube. Καθώς οι προτάσεις είναι εξαιρετικά πολλές, επιλέξαμε δύο διαδικτυακά εργαλεία που είναι εύκολα στη χρήση, γρήγορα και αποτελεσματικά: OnlineVideoConverter και ClipConverter. Η διαδικασία είναι παρόμοια και για τις δύο τοποθεσίες.

 • Μεταβείτε στον ιστότοπο onlinevideoconverter.pro
 • Αντιγράψτε και επικολλήστε τον σύνδεσμο του βίντεό σας στο YouTube στο πεδίο εισαγωγής που παρέχεται για αυτόν τον σκοπό
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μορφή ήχου ή βίντεο της επιλογής σας
 • Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Μετατρέπω για να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία μετατροπής του βίντεό σας
 • Στη συνέχεια κάντε κλικ Κατεβάστεστη συνέχεια Αποθηκεύσετε το αρχείο για να ξεκινήσετε τη λήψη του βίντεό σας
διαδικτυακός μετατροπέας βίντεοδιαδικτυακός μετατροπέας βίντεο
Συντελεστές: Capture Online Video Converter

Στο ClipConverter, η διαδικασία παραμένει η ίδια:

 • Αντιγράψτε και επικολλήστε τον σύνδεσμο του βίντεό σας στο YouTube στο πεδίο εισαγωγής
 • Επιλέξτε ανάμεσα στις διάφορες διαθέσιμες ποιότητες (360p, 720p και 1080p)
 • Στη συνέχεια κάντε κλικ στο μορφή ήχου ή μορφή βίντεο της επιλογής σας
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να εισαγάγετε μια καταχώριση και να τερματίσετε τον TimeCode για λήψη μόνο μέρους του εν λόγω βίντεο
 • Κάντε κλικ στο Αρχή για να ξεκινήσει η διαδικασία. Σημειώστε ότι η λειτουργία μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά
μετατροπέας κλιπμετατροπέας κλιπ
Συντελεστές: Capture ClipConverter

Στα smartphone Android, τα βήματα είναι πανομοιότυπα εκτός από το ότι θα βρείτε τα βίντεό σας στην εφαρμογή Λήψεις ή στη διαχείριση αρχείων. Στο iOS, ωστόσο, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Documents by Readle από το App Store. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να κατεβάζετε εύκολα αρχεία για να τα διαβάσετε στο iPhone ή το iPad σας:

 • Μόλις η εφαρμογή Έγγραφα της Readle εγκατεστημένο, εκκινήστε το και κάντε κλικ στο εικονίδιο της μπλε πυξίδας που βρίσκεται κάτω δεξιά. Αυτό θα ανοίξει το εσωτερικό πρόγραμμα περιήγησης που είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή
 • Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναπαράγετε τις διαδικασίες που περιγράφονται παραπάνω
 • Θα βρείτε τα βίντεό σας στο το φάκελο Λήψεις από την εφαρμογή Έγγραφα
 • Σημειώστε ότι δεν συνιστάται η αλλαγή της θέσης προορισμού, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την ανάγνωση αρχείων.
έγγραφα με ανάγνωσηέγγραφα με ανάγνωση
Credits: Documents by Readdle

Κάντε λήψη ενός βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας μια επέκταση προγράμματος περιήγησης

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλές επεκτάσεις στα αγαπημένα σας προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome, το Mozilla Firefox ή το Microsoft Edge που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε εύκολα βίντεο από το YouTube. Και δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών μεταξύ VLC Video Downloader, vGet Extension και Save From Net. Από την πλευρά μας, εκτιμούμε Κατεβάστε το VideoHelper για την ευκολία χρήσης του. Σημειώστε ότι αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο στα τρία προγράμματα περιήγησης που αναφέρονται παραπάνω.

 • Τα λέμε σε κατάστημα επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησής σας για να κατεβάσετε Βοηθός λήψης βίντεο ή απευθείας στον επίσημο ιστότοπο
 • Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το εικονίδιο Βοηθός λήψης βίντεο θα εμφανιστεί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας
 • Τώρα μεταβείτε στη σελίδα βίντεο YouTube της επιλογής σας
 • Κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο Βοηθός λήψης βίντεο για να λάβετε προτάσεις διαφορετικής μορφής βίντεο πού να ανεβάσετε το βίντεό σας και να προχωρήσετε στη λήψη
 • Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησής σας, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε μια συνοδευτική εφαρμογή
 • Σημειώστε ότι το Video Download Helper είναι δωρεάν, αλλά έχει ορισμένους περιορισμούς. Μια έκδοση premium προσφέρεται για 14 € πληρωτέα μία φορά (ισόβια άδεια).
βοηθός λήψης βίντεοβοηθός λήψης βίντεο
Συντελεστές: Βοηθός λήψης βίντεο λήψης

Φυσικά, υπάρχουν ακόμα πολλές μέθοδοι για να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube εύκολα και δωρεάν. Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις προσωπικές σας τεχνικές μαζί μας στα σχόλια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *