πώς να λύσετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων

Μερικές φορές οι ενημερώσεις των Windows αρνούνται την εγκατάσταση. Οι κωδικοί σφαλμάτων που εμφανίζονται δεν είναι πολύ σαφείς, επομένως είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τους διαφορετικούς χειρισμούς που έχουμε συγκεντρώσει για εσάς εδώ. Ακολούθα τον αρχηγό.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows
Συντελεστές: Phonandroid

Microsoft βάζει τακτικά το δικό του λειτουργικό σύστημα Windows ενημερωμένο. Είτε για διορθώσετε σφάλματαγέμισμα αστοχίες ασφάλειας Ή προσθέστε νέες δυνατότητεςείναι τις περισσότερες φορές διαφανείς αρκεί να έχετε ενεργοποιήσει το αυτόματες ενημερώσεις. Αλλά μερικές φορές αρνούνται να εγκατασταθούν. Ενημερώνεστε σχετικά με την εμφάνιση του α μήνυμα που συνοδεύεται από κωδικό σφάλματος συχνά πολύ κρυπτικό για να είναι πραγματικά χρήσιμο.

Όποια και αν είναι η αιτία του προβλήματος, υπάρχουν πολλά γενικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα ενημέρωσης των Windows. Άλλα είναι πολύ απλά, άλλα λίγο πιο σύνθετα, χωρίς να είναι ανυπέρβλητα. Ο παρακάτω οδηγός συγκεντρώνει τις περισσότερες ενέργειες προς δοκιμή. Εκτελούνται στα Windows 11, αλλά πραγματοποιούνται με τον ίδιο τρόπο Windows 10. Αναφέρονται τυχόν διαφορές.

Τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρχει σφάλμα εγκατάστασης της ενημέρωσης των Windows;

Πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, υπάρχει ένα βασικό σημείο για να βεβαιωθείτε. Η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης των Windows απαιτεί αρκετό χώρο στον σκληρό δίσκο. Φαίνεται προφανές, και όμως μερικές φορές εξηγεί γιατί δεν λειτουργεί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε χώρο: διαγράψτε περιττά προσωπικά αρχεία, μεταφορά σε εξωτερικά μέσα ή στο cloud, απεγκατάσταση προγραμμάτων που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα καθαρισμού των Windows… Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε τα εξής: κατά προτίμηση με τη σειρά.

Ελέγξτε εάν η ενημέρωση δεν είναι ήδη εγκατεστημένη

Είναι σπάνιο, αλλά τα Windows μπορεί να σας ζητήσουν να κάνετε μια ενημέρωση ενώ το τελευταίο υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας. Προφανώς, δεν είναι πιθανό να πετύχει. Στη συνέχεια, πρέπει να απεγκαταστήσετε το αρχικό για να βάλετε το πιο “πρόσφατο”. Αφού εντοπίσετε τον αριθμό ενημέρωσης, ενεργοποιήστε Windows 11 :

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις του Η/Υ.
 2. Κάντε κλικ στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows Επειτα Ενημέρωση ιστορικού.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και κάντε κλικ Απεγκατάσταση ενημερώσεων.
 4. Στα δεξιά από αυτό που προσδιορίσατε, κάντε κλικ στο Απεγκατάσταση.
 5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και δοκιμάστε να αναζητήσετε/εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση.
Windows Update 2Windows Update 2
Συντελεστές: Στιγμιότυπο οθόνης Phonandroid

Αν είσαι κάτω Windows 10 :

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Για να ξεκινήσετε.
 2. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις του Η/Υ.
 3. Μπείτε στο μενού Εφαρμογές μετά το υπομενού Εφαρμογές και δυνατότητες.
 4. Ελέγξτε για την ενημέρωση.
 5. Επιλέξτε το και κάντε κλικ Απεγκατάσταση.
 6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και δοκιμάστε να αναζητήσετε/εγκαταστήσετε ξανά την ενημέρωση.

Απενεργοποιήστε προσωρινά οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς χρησιμοποιείτε

Δεν μιλάμε εδώ για την προεπιλεγμένη, Ασφάλεια των Windows, αλλά από άλλη που θα είχατε εγκαταστήσει μόνοι σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απενεργοποίηση δεν είναι αρκετή και στη συνέχεια πρέπει να περάσετε από το απεγκατάσταση ώρα να κάνετε την ενημέρωση αποκλεισμού.

Αποσυνδέστε τις εξωτερικές συσκευές

Μερικές φορές μια ενημέρωση αρνείται να εγκατασταθεί απλώς και μόνο επειδή έρχεται σε διένεξη με μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή. Γι’ αυτό συνιστάται να αφαιρέστε μονάδες USB, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, βάση σύνδεσης και άλλα περιφερειακά. Μόλις γίνει αυτό, κάντε ξανά αναζήτηση μέσα Ρυθμίσεις > Windows Update και προσπαθήστε ξανά.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης

Αυτό το βήμα σας αφορά μόνο εάν έχετε προσθέσει υλικό στον υπολογιστή σας επιπλέον ή αντί του αρχικού. Για παράδειγμα: πρόσθετα στικάκια μνήμης RAMΕΝΑ νέος σκληρός δίσκοςένα νεότερη κάρτα γραφικών…Εάν αυτά μπορούν να λειτουργήσουν, ένα πρόγραμμα οδήγησης που είναι πολύ παλιό μπορεί να διακόψει τη διαδικασία ενημέρωσης των Windows. Ανατρέξτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή του εξαρτήματος για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης. Στην περίπτωση των καρτών γραφικών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικό λογισμικό, GeForce Experience Για Nvidia Και Λογισμικό AMD: Adrenalin Edition Για AMD να μην απαγγείλει κανέναν άλλον εκτός από αυτούς.

Ελέγξτε εάν μια συσκευή έχει πρόβλημα

Αυτό γίνεται για να δείτε εάν κάποια συσκευή έχει κάποιο σφάλμα, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία των ενημερώσεων των Windows:

 1. Κάντε ένα κλικ στο κουμπί Για να ξεκινήσετε μετά έφυγε διαχειριστή της συσκευής.
 2. Ξετυλίγοντας τις γραμμές χρησιμοποιώντας τα βέλη, εάν είναι απαραίτητο, αναζητήστε αυτό(α) όπου υπάρχει ένα κίτρινο τρίγωνο με ένα θαυμαστικό μέσα. Αυτό είναι σημάδι σφάλματος.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο που επηρεάζεται και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 4. Αν αυτό δεν λύνει τίποτα, επιλέξτε Απεγκατάσταση συσκευήςτο οποίο στη συνέχεια πρέπει να επανεγκατασταθεί με τον ίδιο τρόπο.
Windows Update 1Windows Update 1
Σημειώστε ότι η συσκευή που επιλέχθηκε εδώ δεν περιέχει σφάλμα, υπάρχει για λόγους απεικόνισης / Συντελεστές: Στιγμιότυπο οθόνης Phonandroid

Παρά αυτά τα διαφορετικά βήματα, η προβληματική ενημέρωση εξακολουθεί να αρνείται την εγκατάσταση; Ήρθε η ώρα να ανεβάσετε ταχύτητα.

Αντιμετώπιση προβλημάτων των ενημερώσεων των Windows με τη γραμμή εντολών

Αυτό που θα δούμε τώρα απαιτεί να έχουμε το δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή σας καιχρησιμοποιήστε γραμμές εντολών. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Για ανοίξτε τη γραμμή εντολών στα Windows 10 ή 11 :

 1. Πατήστε τα πλήκτρα ταυτόχρονα Windows Και μικρό στο πληκτρολόγιο για να ανοίξετε τη γραμμή αναζήτησης.
 2. Τύπος cmd.
 3. Κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Για ενημέρωσή σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ανοίξετε το πρόγραμμα. Χρησιμοποιήστε όποια θέλετε.

Μετονομασία φακέλων συστήματος που σχετίζονται με ενημερώσεις

Στη γραμμή εντολών, θα πρέπει πληκτρολογήστε μία προς μία τις ακόλουθες γραμμές, όπως ακριβώς γράφονται εδώ, περιλαμβάνονται κενά. Το καλύτερο είναι να κάνετε copy/paste. Επικυρώστε την εκτέλεση του καθενός με το κλειδί Είσοδος πριν προχωρήσουμε στο επόμενο:

 • bits καθαρού τερματισμού
 • καθαρή στάση wuauserv
 • ren %systemroot%\softwaredistribution softwaredistribution.bak
 • ren %systemroot%\system32\catroot2 catroot2.bak
 • καθαρά bits έναρξης
 • καθαρή εκκίνηση wuauserv

Αφού ολοκληρώσετε αυτές τις εντολές, κλείστε το παράθυρο προτροπής και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας πριν από την επανεκκίνηση μιας αναζήτησης/εγκατάστασης ενημερώσεων.

Διορθώστε σφάλματα σκληρού δίσκου

Ακόμα κι αν το μηχάνημά σας πραγματικά λειτουργεί χωρίς προβλήματα, ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα σφάλματα στον κύριο σκληρό δίσκο. Ωστόσο, μπορείτε ξεκινήσετε μια επισκευή. Σημειώστε ότι εδώ μιλάμε για VS:αλλά εσύ πρέπει να αντικαταστήστε το γράμμα με αυτό του σκληρού δίσκου στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows στον υπολογιστή σου :

 1. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε chkdsk/f C:
 2. Επικύρωση με Είσοδος και αφήστε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί.
 3. Τα Windows θα σας ζητήσουν να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή, κάντε το.
Windows Update 3Windows Update 3
Συντελεστές: Στιγμιότυπο οθόνης Phonandroid

Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Ακόμα στη γραμμή εντολών:

 1. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε/επικολλήστε την ακόλουθη γραμμή: DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 2. Επικύρωση με Είσοδος.
 3. Περιμένετε να δείτε το μήνυμα Η λειτουργία επαναφοράς ολοκληρώθηκε με επιτυχία Ή Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
 4. Εάν δεν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης, πληκτρολογήστε ξανά την εντολή και δοκιμάστε ξανά τη λειτουργία μέχρι να εμφανιστεί.
 5. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε sfc /scannow
 6. Επικύρωση με Είσοδος.
 7. Μόλις εμφανιστεί η γραμμή εντολών 100% ολοκλήρωση της ανάλυσης, κλείστε το παράθυρο.
 8. Εκτελέστε ξανά αναζήτηση/εγκατάσταση για ενημερώσεις.

Τι γίνεται αν τίποτα από αυτά δεν λειτουργεί;

Θεωρητικά, οποιοδήποτε από τα βήματα που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό θα λύσει το πρόβλημά σας με την εγκατάσταση ενημερώσεων των Windows. Σπάνια, το πρόβλημα θα παραμείνει παρά τα πάντα. Αν αυτό συνέβαινε σε σένα, το καλύτερο είναι να περιμένεις ακόμα. Όταν η Microsoft παρατηρεί πάρα πολλές αναφορές που υποδεικνύουν πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο, η εταιρεία συχνά παρουσιάζει μια επιδιόρθωση σε μεταγενέστερη ενημέρωση.

Αυτό ισχύει σε περιπτώσεις όπου η μη ενημέρωση δεν επηρεάζει τη λειτουργία του υπολογιστή. Ας το παραδεχτούμε τώρα Ο υπολογιστής σας αρνείται απολύτως να κάνει την παραμικρή ενημέρωση και/ή προκαλεί άλλα προβλήματα. Οι πιθανότητες είναι ότι η μόνη λύση θα είναι η πιο ριζοσπαστική: επανεγκαταστήστε πλήρως τα Windows. Αυτά τα συμπτώματα στην πραγματικότητα υποδηλώνουν ότι η αιτία είναι βαθύτερη, πολύ περίπλοκη για να απομονωθεί και να επισκευαστεί.

Πριν ξεκινήσετε, μην το ξεχάσετε δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Όσον αφορά τα προγράμματά σας, υπάρχει μια επιλογή που σας επιτρέπει να μην τα διαγράψετε. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι για μια πραγματικά «καθαρή» επανεγκατάσταση, είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από την αρχή. Φυσικά, στη συνέχεια θα αφιερώσετε χρόνο στην επανεγκατάσταση του λογισμικού σας και στη διαμόρφωση του μηχανήματος, αλλά τουλάχιστον τα πιο κρίσιμα σφάλματα κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων θα να είσαι πίσω σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *