πώς να μάθετε αν το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι το πιο γρήγορο

Σε μια πρώτη στο είδος του συλλογική προσπάθεια, η Apple, η Google, η Microsoft και η Mozilla ανέπτυξαν από κοινού το Speedometer 3.0, μια νέα έκδοση του δείκτη απόδοσης του προγράμματος περιήγησης, με στόχο να παρέχει στους χρήστες μια αξιόπιστη ένδειξη για το ποιο πρόγραμμα περιήγησης είναι το πιο γρήγορο, λαμβάνοντας λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις του Ιστού.

ταχύμετρο 3.0
Πηγή: browserbench

Ο προγράμματα περιήγησης ιστού συνεχίζουν να εξελίσσονται, εισάγοντας συνεχώς νέα χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα που προσφέρει ο Microsoft Edge για λήψη αρχείων απευθείας από ένα smartphone. Αυτές οι καινοτομίες, όπως το πολλαπλές βελτιώσεις που φέρνει ο Firefox για να ενισχύσει τη χρήση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, να εμπλουτίσει σημαντικά την καθημερινή μας περιήγηση. Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό όπου κάθε πρόγραμμα περιήγησης επιδιώκει να διακριθεί βάσει μοναδικών χαρακτηριστικών, επιλέξτε αυτό που είναι πιο κατάλληλο στις ανάγκες μας μπορεί να αποδειχθεί συγκρότημα.

Ενώ Ταχύτητα παραμένει μια κρίσιμη πτυχή για την επιλογή ενός προγράμματος περιήγησης, με γίγαντες όπως το Google Chrome να ενημερώνουν τακτικά το λογισμικό τους για να βελτιστοποιήσουν την απόδοση, μπορεί να είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς που κυριαρχεί ως προς την ταχύτητα. Πέρυσι, σημεία αναφοράς όπως το Speedometer 2.0 παρείχαν μια αξιόπιστη βάση σύγκρισης για την αξιολόγηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης. Σήμερα, ένα χρόνο μετά από αυτές τις προόδους, η Έρχεται το ταχύμετρο 3.0που υπόσχεται μια ακόμη πιο ακριβή αξιολόγηση προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις ιστού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο που σας ενημερώνει εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι το πιο γρήγορο

Κάθε χρήστης ιστού έχει τις δικές του συνήθειες και απαιτήσεις, καθιστώντας την επιλογή του προγράμματος περιήγησης ιστού μια πολύ προσωπική απόφαση. Στο πλαίσιο αυτό, την απόδοση αυτών των εργαλείων είναι κρίσιμο για α βέλτιστη πλοήγηση. Εδώ παίζει το Speedometer 3.0, το αποτέλεσμα της συνεργασίας Apple, Google, Microsoft και Mozilla. Κάνει διαφοροποιημένες δοκιμές προσομοίωση κοινών σεναρίων χρήσης, όπως η περιήγηση σε ιστότοπους ειδήσεων ή η χρήση ηλεκτρονικών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου. Αυτό το σημείο αναφοράς στοχεύει να παρέχει ένα σαφές όραμα των πραγματικών δυνατοτήτων των προγραμμάτων περιήγησης, με βάση κριτήρια κοντά στην καθημερινή χρήση του Ιστού από το ευρύ κοινό.

Για να αξιολογήσετε αξιόπιστα την απόδοση του προγράμματος περιήγησής σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ενημέρωση προγράμματος περιήγησης : βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας.
  2. Προφίλ προγράμματος περιήγησης : αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα κενό προφίλ προγράμματος περιήγησης. Οι επεκτάσεις και οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ είτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις επεκτάσεις στο τρέχον προφίλ σας.
  3. Κλείσιμο προγραμμάτων : πριν από την έναρξη της δοκιμής, κλείστε όλα τα περιττά προγράμματα στο παρασκήνιο για να ελευθερώσετε πόρους του συστήματος.
  4. Επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης : Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να βεβαιωθείτε ότι εκτελείται σε “φρέσκια” κατάσταση. Επίσης, κλείστε όλα τα άλλα παράθυρα και καρτέλες έτσι ώστε το Ταχύμετρο να είναι η μόνη ανοιχτή σελίδα.
  5. Εστιάστε στο τεστ : ενώ λειτουργεί το ταχύμετρο, κρατήστε τη δοκιμαστική σελίδα σε πλήρη οθόνη και αποφύγετε την αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. Οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα.
  6. Τροφή : Για συσκευές που τροφοδοτούνται με μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένες σε πηγή τροφοδοσίας για να αποφύγετε τυχόν πτώση της απόδοσης λόγω διαχείρισης ενέργειας.
  7. Εκτέλεση του τεστ : μεταβείτε στην τοποθεσία Web Speedometer 3.0 και εκτελέστε το σημείο αναφοράς. Αφήνω η δοκιμή πραγματοποιείται χωρίς διακοπή μέχρι το τέλος.
  8. Αφήστε να κρυώσει : Εάν εκτελέσετε πολλές δοκιμές στη σειρά, αφήστε τη συσκευή σας να κρυώσει μεταξύ κάθε δοκιμής. Οι ζεστές συσκευές μπορεί να επιβραδύνουν και επηρεάζουν την απόδοση.
  9. Ανάλυση αποτελεσμάτων : Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, αποθηκεύστε τα εμφανιζόμενα αποτελέσματα. Μια υψηλότερη βαθμολογία υποδηλώνει καλύτερη απόδοση. Στη συνέχεια, επαναλάβετε αυτά τα βήματα στο επόμενο πρόγραμμα περιήγησης.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα μπορείτε να αποκτήσετε μια ακριβή αξιολόγηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησής σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *