Πώς να μεταφέρετε τα SMS και τα MMS σας σε ένα νέο smartphone Android

Όταν μεταβαίνετε σε ένα νέο smartphone Android, συχνά φοβάστε μήπως χάσετε τα δεδομένα σας, ειδικά τα SMS και τα MMS σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να αποθηκεύετε αυτά τα πολύτιμα μηνύματα όταν αγοράζετε ένα νέο τηλέφωνο.

μεταφορά sms mms android

Μεταφέρετε το SMS σας μέσω του εργαλείου Android

Η μεταφορά SMS και MMS είναι πολύ εύκολη με τα αντίγραφα ασφαλείας της Google. Πράγματι, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται τακτικά στο cloud και όταν εισάγετε τον λογαριασμό σας σε ένα ολοκαίνουργιο smartphone, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα. Πριν το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της προηγούμενης συσκευής σας στο cloud μεταβαίνοντας στο ΡυθμίσειςΕπειτα Google (αυτό μπορεί να εξαρτάται από τον κατασκευαστή), τότε Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής.

Αποθήκευση στο GoogleΑποθήκευση στο Google

Διαβάστε επίσης: πώς να μεταφέρετε τα δεδομένα σας σε ένα νέο smartphone Android;

Στο νέο smartphone Android:

Απλώς ξεκινήστε το νέο σας smartphone. Μία από τις πρώτες επιλογές που προσφέρονται θα είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google (Gmail). Στη συνέχεια, το smartphone θα προσφέρει την ανάκτηση των δεδομένων σας μέσω ενός προηγούμενου αντιγράφου ασφαλείας. Απλώς επιλέξτε το πιο πρόσφατο από το παλιό σας smartphone.

Όλες οι αιτήσεις, αλλά και τα στοιχεία τους, θα διατηρηθούν. Εάν χρησιμοποιείτε τη βασική εφαρμογή Android SMS, τα μηνύματά σας θα μεταφερθούν αυτόματα στο νέο smartphone εάν το επιλέξετε στις σύνθετες επιλογές. Σημειώστε ότι είναι επίσης δυνατή η ανάκτηση αυτών των δεδομένων εάν προέρχεστε από iPhone. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να απενεργοποιήσετε το iMessage πριν ξεκινήσετε.

Μεταφέρετε τα SMS και τα MMS σας σε ένα νέο smartphone Android με Backup & Restore

Εάν το smartphone σας είναι πολύ παλιό ή δεν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Google SMS, υπάρχει ένας άλλος τρόπος, λίγο μεγαλύτερος, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικός. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τρίτου μέρους SMS Backup & Restore, ένα ασφαλές στοίχημα που σας επιτρέπει να μεταφέρετε όλα αυτά τα δεδομένα χωρίς καμία απώλεια.

1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των SMS και MMS σας

αποθήκευση επαναφοράς smsαποθήκευση επαναφοράς sms

 • Εγκαθιστώ Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά SMS μέσω του Google Play Store
 • Εκτόξευση Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά SMS
 • Αφή Για να προστατεύσουμε

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση αποθήκευσης – συνιστούμε την υποδοχή microSD και όχι την εσωτερική μνήμη, εάν έχετε θύρα microSD στον υπολογιστή σας. Είναι απλά πιο πρακτικό! Μην ξεχάσετε να ελέγξετε Συμπεριλάβετε μηνύματα MMS στην οθόνη Δημιουργήστε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας εάν θέλετε να υπάρχει MMS.

2. Μεταφέρετε τα SMS και τα MMS σας στον υπολογιστή σας

 • Συνδέστε το smartphone ή την κάρτα microSD που περιέχει το αντίγραφο ασφαλείας στον υπολογιστή σας
 • Αντιγράψτε το αρχείο .xml Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στην επιφάνεια εργασίας

3. Επαναφέρετε τα SMS και τα MMS σας στο νέο σας smartphone Android

 • Συνδέστε το νέο σας smartphone Android ή την κάρτα microSD στον υπολογιστή σας
 • Ανεβάστε το αρχείο .xml από την επιφάνεια εργασίας σας
 • Εγκαθιστώ Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά SMS μέσω του Google Play Store
 • Εκτόξευση Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά SMS
 • Αφή Επαναφέρω
 • Επιλέξτε τη θέση όπου βρίσκεται το αρχείο .xml που περιέχει το SMS/MMS σας

Μεταφέρετε τα SMS και τα MMS σας σε ένα νέο smartphone OnePlus, Huawei, Samsung ή iPhone

Πριν ξεκινήσετε αυτήν την περίπλοκη διαδικασία, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να περάσετε από μια λύση κατασκευαστή. Αρκετές επίσημες εφαρμογές διευκολύνουν τη μεταφορά SMS/MMS σε συγκεκριμένες μάρκες smartphone Android ή iPhone:

Αυτές οι εφαρμογές πρέπει να εγκατασταθούν στο παλιό σας τηλέφωνο και η μεταφορά γίνεται είτε μέσω NFC είτε μέσω του Cloud όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά τη νέα σας συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *