πώς να μεταφέρετε τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις σας σε ένα νέο smartphone

Έχετε αλλάξει το Android smartphone σας; Μάθετε πώς να μεταφέρετε εύκολα όλα τα δεδομένα, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις και τις επαφές σας από το παλιό σας smartphone στο νέο σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Μεταφορά δεδομένων Android
Συντελεστές: Unsplash

Όταν αγοράζετε ένα νέο smartphone, συνήθως πρέπει να εγκαταλείψετε όλα τα δεδομένα στην παλιά σας συσκευή. Υπάρχουν όμως λύσεις για να αποφύγετε να ξεκινήσετε από την αρχή.

Αναρωτιέσαι πώς μεταφέρετε τα δεδομένα σας στο νέο σας smartphone Android ? Σε αυτό το νέο σεμινάριο, σας προτείνουμε να το κάνετε μέσω τα εργαλεία που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, χωρίς να εγκαταστήσετε τίποτα.

Πράγματι, εάν ο λογαριασμός σας Google έχει ρυθμιστεί σωστά, τα δεδομένα σας συγχρονίζονται αυτόματα. Όλες οι εφαρμογές, οι επαφές ή ακόμα και οι φωτογραφίες σας μπορούν να ανακτηθούν και να μεταφερθούν πολύ απλά στο νέο smartphone.

Google DriveGoogle Drive

Όποια και αν είναι η μάρκα του smartphone σας, η καλύτερη λύση είναι αναμφίβολα να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία της Google. Στις ρυθμίσεις του Android smartphone σας, μπορείτε να επιλέξετε εάν θα ενεργοποιήσετε ή όχι την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιεχομένου στη συσκευή σας (SMS/MMS, φωτογραφίες/βίντεο, εφαρμογές, ιστορικό κλήσεων κ.λπ.) στο Google Drive. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να βρείτε όλα τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.

Στο παλιό σας smartphone Android:

 1. Ελέγξτε ότι το smartphone είναι σωστά συνδεδεμένο με το α Λογαριασμός Google και συνδέεται μέσω WiFi
 2. Παω σε Ρυθμίσεις > Google
 3. Εάν δεν έχετε διαμορφώσει ποτέ ξανά το αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας, θα σας ζητηθεί να το ενεργοποιήσετε. Google One Backup. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
 4. Δραστηριοποιώ Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Google Drive αν δεν έχει ήδη γίνει
 5. Τύπος στο Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα. Η συσκευή σας θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, αλλά σημειώστε ότι η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εκτελείται τακτικά όταν είστε συνδεδεμένοι στο WiFi.

Προσοχή : αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών, SMS και MMS, ιστορικού κλήσεων, ρυθμίσεων συσκευής (τις προτιμήσεις σας, συμπεριλαμβανομένης της ταπετσαρίας), επαφών, ημερολογίων κ.λπ.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο γίνεται στο Google Photos. Όσον αφορά τα προσωπικά σας αρχεία και άλλα δεδομένα, αντιγράψτε τα σε ασφαλές μέρος (εξωτερικός σκληρός δίσκος, Google Drive κ.λπ.).

Στο νέο σας smartphone:

 1. Συνδέστε το δικό σας Λογαριασμός Google στο νέο σας smartphone κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης
 2. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας, τις επαφές, τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές σας
 3. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες Google και τα υπόλοιπα προσωπικά σας αρχεία Google Drive εάν έχετε αποθηκεύσει τα δεδομένα σας εκεί εκ των προτέρων.

Εάν έχετε ένα iPhone, δεν είναι δυνατή η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από τις ρυθμίσεις σας. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη του Google Drive και να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας απευθείας από την εφαρμογή.

Οι κατασκευαστές γενικά το κάνουν πιο εύκολο μεταφορά δεδομένων μεταξύ δύο smartphone, είτε είναι της ίδιας μάρκας είτε όχι. Επομένως, η ηλεκτρονική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων δεν θα είναι απαραίτητη.

Η λειτουργία είναι αρκετά παρόμοια από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του κατασκευαστή στα δύο smartphone σας. Για την παλιά συσκευή, πρέπει να επιλέξετε «Αποστολή δεδομένων» ή «Παλιό τηλέφωνο». Και στο νέο smartphone, πρέπει να επιλέξετε “Λήψη δεδομένων” ή “Νέο τηλέφωνο”.

Ανάλογα με την εφαρμογή, η μεταφορά θα γίνει είτε με καλώδιο USB είτε ασύρματα μέσω Wifi, είτε με χρήση κωδικού QR. Εκτός από φωτογραφίες, βίντεο, SMS/MMS και εφαρμογές, μπορείτε να συγχρονίσετε όλες τις προτιμήσεις των ρυθμίσεών σας. Μπορείτε επομένως να μεταφέρετε αναγνωριστικά WiFi, σημειώσεις, συναγερμούς ή ακόμα και ταπετσαρία.

 • Samsung : Smart Switch Mobile.
 • Huawei/Honor : Κλώνος τηλεφώνου.
 • Xiaomi : Mi Mover.
 • Oppo : Κλωνοποίηση τηλεφώνου.
 • OnePlus : Κλωνοποίηση τηλεφώνου.
 • Sony : Xperia Transfer Mobile.

Οι άλλοι οδηγοί μας για τη μεταφορά των δεδομένων σας

Εάν οι λύσεις που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό δεν είναι αρκετές, ακολουθούν άλλες μέθοδοι και σεμινάρια για να προχωρήσετε περαιτέρω στη μεταφορά δεδομένων:

Μπορείτε επίσης να δείτε την πιο λεπτομερή μέθοδο μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων στο smartphone σας Android.

Πέτυχες; Αντιμετωπίζετε δυσκολίες; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας στα σχόλια. Επομένως, θα ενημερώσουμε αυτό το σεμινάριο για να το βελτιώσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *