πώς να μεταφέρετε τις συνομιλίες σας σε άλλο smartphone Android ή iPhone

Μόλις αγοράσατε ένα νέο τηλέφωνο και δεν ξέρετε πώς να μεταφέρετε όλες τις συνομιλίες σας από τη μια συσκευή στην άλλη; Μην ανησυχείτε, θα σας πούμε βήμα προς βήμα πώς να το κάνετε.

WhatsApp μεταφορά δεδομένων

Όταν αλλάζετε το smartphone σας, είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από τη μια συσκευή στην άλλη. Ωστόσο, Οι συνομιλίες WhatsApp δεν μεταφέρονται αυτόματα, καθώς είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Επομένως, η μετεγκατάσταση δεδομένων απαιτεί μερικά πρόσθετα βήματα που δεν είναι πάντα εύκολα κατανοητά, αφού η διαδικασία είναι διαφορετική ανάλογα με τη συσκευή.

Θα σας εξηγήσουμε λοιπόν πώς να ανακτήσετε τα μηνύματά σας σε άλλη συσκευή. Το Meta έχει ενσωματώσει μια αρκετά απλή στη χρήση λειτουργία που απαιτεί σάρωση ενός κωδικού QR, αλλά αν θέλετε να μεταφέρετε τις συνομιλίες σας από μια συσκευή Android σε ένα smartphone iOS ή αντίστροφα, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη. Δείτε πώς να το κάνετε.

Μεταφέρετε συνομιλίες μεταξύ δύο smartphone Android ή δύο iPhone

Για αυτή τη διαδικασία, μερικές μικρές προϋποθέσεις είναι απαραίτητες. Πρώτα απ ‘όλα, και οι δύο συσκευές σας Android πρέπει να χρησιμοποιούν Android 5.1 SDK 23 ή νεότερη έκδοση, αλλά κυρίως τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου. Στο iPhone, το WhatsApp απαιτεί τουλάχιστον iOS 2.23.5.x.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι το νέο σας τηλέφωνο δεν θα πρέπει να εγγραφεί στο WhatsApp μέχρι να ξεκινήσετε τη μετεγκατάσταση στο παλιό σας τηλέφωνο. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι οι δύο συσκευές είναι δίπλα-δίπλα και συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Εάν όλα αυτά γίνονται σεβαστά, μπορείτε να ξεκινήσετε.

Στην παλιά συσκευή:

 • Εκτόξευση WhatsApp στο παλιό σας τηλέφωνο.
 • Παω σε Ρυθμίσεις > Συζητήσεις > Μεταφορά συνομιλιών > Να ξεκινήσω.

 • Εάν δείτε ένα μήνυμα που αναφέρει ότι ” Το WhatsApp θα ήθελε να έχει πρόσβαση στην κάμερα », πατήστε Να επιτρέπεται. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του παλιού σας τηλεφώνου για να σαρώσετε έναν κωδικό QR στο νέο σας τηλέφωνο. Επίσης, φροντίστε να επιτρέψετε την πρόσβαση σε κοντινές συσκευές Wi-Fi μεταβαίνοντας στις “Άδειες” στην εφαρμογή.

Στη νέα συσκευή:

 • Ξεκίνα WhatsApp στο νέο σας τηλέφωνο.
 • Αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις και εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να τον επαληθεύσετε. Εισαγάγετε τον κωδικό που σας έχει αποσταλεί.
 • Πατήστε το Να συνεχίσει Σε Μεταφορά ιστορικού συνομιλίας και δώστε άδεια πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο.
 • Σαρώστε τον κωδικό QR του νέου σας τηλεφώνου με την κάμερα WhatsApp του παλιού σας τηλεφώνου.

 • Όταν σας ζητηθεί, παραχωρήστε άδεια πρόσβασης ξανά στο τοπικό δίκτυο.
 • Μια γραμμή προόδου θα σας δείξει πόσο από το ιστορικό σας έχει μεταφερθεί. Μην απομακρύνετε τα τηλέφωνά σας το ένα από το άλλο, μην τα κλειδώνετε και μην αφήνετε το WhatsApp. Δεν θα μπορείτε να στέλνετε ή να λαμβάνετε μηνύματα κατά τη μεταφορά. Μπορείτε να σταματήσετε τη μεταφορά ανά πάσα στιγμή πατώντας Άκυρο.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Η μεταφορά ολοκληρώθηκε”. Πατήστε Επόμενο. Μεταβείτε στη σελίδα ρύθμισης προφίλ όπου μπορείτε να εισαγάγετε το όνομά σας. Στη συνέχεια, θα δείτε την οθόνη Chats με όλες τις προηγούμενες συνομιλίες σας.

Μεταφέρετε συνομιλίες μεταξύ ενός smartphone Android και ενός iPhone ή από ένα iPhone σε ένα smartphone Android

Για να μεταφέρετε τα δεδομένα σας μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων, Ο ευκολότερος τρόπος είναι πιθανώς να περάσετε από το Google Driveαν και το WhatsApp έχει εφαρμόσει τη δική του διαδικασία που απαιτεί άλλες εφαρμογές όπως Smart Switch από τη Samsung ή Μετακίνηση σε iOS.

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τις συνομιλίες σας στο σύννεφο στο Google Drive, επιτρέποντάς σας να τα επαναφέρετε εύκολα στη νέα σας συσκευή. Εξηγούμε πώς να το κάνουμε:

Στην παλιά σας συσκευή:

 • Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και μετά πατήστε Ρυθμίσεις.
 • Πατήστε το Συζητήσειςστη συνέχεια Αποθήκευση συνομιλιών.
 • Πατήστε το Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Google Drive και επιλέξτε πόσο συχνά θέλετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ Ημερήσια, Εβδομαδιαία, Μηνιαία ή Μόνο όταν πατήσω “Αποθήκευση”. Αυτή η τελευταία επιλογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας όποτε θέλετε.
 • Πατήστε το λογαριασμός και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Εάν δεν έχετε λογαριασμό Google, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πατώντας Προσθήκη λογαριασμού και ακολουθώντας τις οδηγίες.
 • Πατήστε το Για να προστατεύσουμε και επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
 • Πατήστε το Συμπεριλάβετε βίντεο εάν θέλετε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων πολυμέσων σας. Αυτό θα αυξήσει το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας σας και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.
 • Πατήστε το Για να προστατεύσουμε για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να δείτε την πρόοδο του αντιγράφου ασφαλείας σας στην ίδια οθόνη. Μπορείτε επίσης να ακυρώσετε το αντίγραφο ασφαλείας ανά πάσα στιγμή πατώντας Άκυρο.
Google Drive AndroidGoogle Drive Android
Πιστώσεις: 123RF

Στη νέα σας συσκευή:

 • Εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Drive και συνδεθείτε στον λογαριασμό Google που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών σας στην παλιά σας συσκευή. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα εάν έχετε ήδη την εφαρμογή Google Drive και είστε συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό.
 • Εγκαθιστώ WhatsApp από το κατάστημα εφαρμογών και επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιούσατε στην παλιά σας συσκευή. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε τις συνομιλίες σας από το Google Drive.
 • Πατήστε το Επαναφέρω όταν σας ζητηθεί και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς. Εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει “Επαναφορά των μηνυμάτων και των πολυμέσων σας από το Google Drive”. Μην βγείτε από την εφαρμογή ή αποσυνδεθείτε από το Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
 • Πατήστε το ΕΠΟΜΕΝΟ και εισάγετε το όνομά σας και επιλέξτε μια φωτογραφία προφίλ. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε αυτό το βήμα και να το κάνετε αργότερα.
 • Πατήστε το Πεπερασμένος και θα δείτε τις συνομιλίες σας στη νέα σας συσκευή. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία πολυμέσων σας πατώντας το εικονίδιο του συνημμένου σε οποιαδήποτε συνομιλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *