Πώς να προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες δωρεάν;

Αντιμέτωπη με την αύξηση των διαδικτυακών απατών και την έλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις τακτικές των απατεώνων, η Bitdefender παρουσιάζει το Scamio, ένα δωρεάν chatbot που χρησιμοποιεί AI για τον εντοπισμό απάτης. Με δυνατότητα ανάλυσης email, SMS και πολλά άλλα, το Scamio είναι προσβάσιμο χωρίς λήψη, με στόχο την αποτελεσματική προστασία από απάτες.

Bitdefender Scamio

Η άνοδος των διαδικτυακών απατών αντιπροσωπεύει μια πραγματική μάστιγα στην ψηφιακή μας κοινωνία, με σημαντικές οικονομικές και συναισθηματικές συνέπειες για τα θύματα. Το 2023, οι καταναλωτές ανέφεραν απώλειες άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω απάτης, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μεταξύ των διαφορετικών τύπων απάτης, οι απάτες κλοπής ταυτότητας ήταν οι πιο δαπανηρές, με αναφερόμενες ζημίες σχεδόν 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Και για όσους πιστεύουν ότι είναι κυρίως ηλικιωμένοι που υφίστανται απάτη: μια μελέτη της FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) έδειξε το 2023 ότι είναι οι νέοι ενήλικες (20-29 ετών) που έχουν πέσει πιο συχνά θύματα απάτης. αυτές οι απάτες. Επομένως, όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μάθουν πώς να προστατεύονται από αυτούς τους σύγχρονους χάκερ.

Στρατηγικές και προφυλάξεις για ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο

Και για να προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις πιο κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι απατεώνες. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα, για παράδειγμα, περιλαμβάνει την πλαστοπροσωπία νόμιμων οντοτήτων για την κλοπή προσωπικών και τραπεζικών πληροφοριών. Οι απατεώνες στέλνουν συχνά email ή μηνύματα κειμένου που φαίνεται να προέρχονται από αξιόπιστους οργανισμούς, με συνδέσμους σε ψεύτικους ιστότοπους για τη συλλογή των δεδομένων σας.

Bitdefender ScamioBitdefender Scamio

Οι απάτες μέσω email και SMS εκμεταλλεύονται επίσης ψεύτικες ειδοποιήσεις ασφαλείας ή πολύ καλές για να είναι αληθινές προσφορές για να δελεάσουν τα θύματά τους. Αυτά τα μηνύματα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν μια αίσθηση επείγοντος, παρακινώντας τους παραλήπτες να ενεργήσουν γρήγορα χωρίς επαλήθευση.

Επιπλέον, οι δόλιες τοποθεσίες και οι ψεύτικες διαδικτυακές επιχειρήσεις αποτελούν σημαντική απειλή. Οι απατεώνες δημιουργούν ιστότοπους που φαίνονται νόμιμοι για την πώληση ανύπαρκτων ή πλαστών προϊόντων. Οι καταναλωτές προσελκύονται από ελκυστικές προσφορές, αλλά τα παραγγελθέντα προϊόντα δεν παραδίδονται ποτέ.

Οι μέθοδοι πληρωμής που προτιμούν οι απατεώνες περιλαμβάνουν τραπεζικές μεταφορές και κρυπτονομίσματα. Αυτές οι μέθοδοι πληρωμής είναι συχνά μη αναστρέψιμες και ανώνυμες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανάκτηση χαμένων κεφαλαίων. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιδεικνύετε αυξημένη επαγρύπνηση κατά τη χρήση αυτών των μεθόδων πληρωμής, ελέγχοντας πάντα την αυθεντικότητα των τοποθεσιών και των προσφορών πριν προχωρήσετε σε μια συναλλαγή. Συμβουλές που μερικές φορές είναι πιο εύκολο να ειπωθούν παρά να γίνουν για πολλούς.

Bitdefender Scamio: η δωρεάν ασπίδα σας ενάντια στις διαδικτυακές απάτες

Bitdefender ScamioBitdefender Scamio

Έχοντας αυτό κατά νου, η Bitdefender κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ολοκαίνουργιο δωρεάν εργαλείο: το Bitdefender Scamio, μια καινοτόμα διαδικτυακή υπηρεσία εντοπισμού απάτης, που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη.

Το Bitdefender Scamio παρουσιάζεται ως ένα δωρεάν chatbot, σχεδιασμένο για να βοηθά τους χρήστες να επαληθεύουν την αυθεντικότητα των φαινομενικά νόμιμων μηνυμάτων και προσφορών, είτε λαμβάνονται μέσω email, συνδέσμων εντός εφαρμογής, SMS ή μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτή η υπηρεσία αξιοποιεί τις προηγμένες τεχνολογίες πρόληψης και ανίχνευσης απειλών του Bitdefender, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανές απόπειρες απάτης αναλύοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου, εικόνες, μεμονωμένους συνδέσμους και ακόμη και κωδικούς QR.

Bitdefender ScamioBitdefender Scamio

Η χρήση του Bitdefender Scamio είναι απλή και διαισθητική. Το εργαλείο είναι διαθέσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή ή λειτουργικό σύστημα μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή του Facebook Messenger, μετά από μια γρήγορη ρύθμιση του λογαριασμού Bitdefender. Το Scamio ενσωματώνει προηγμένη επεξεργασία φυσικής γλώσσας για την ακριβή κατανόηση και ερμηνεία των συνομιλιών των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών αποχρώσεων και λεπτοτήτων που χρησιμοποιούνται συχνά σε απάτες. Δεν απαιτείται λήψη ή προηγούμενη πρόσβαση σε οποιοδήποτε προϊόν Bitdefender για τη χρήση του Scamio.

Το Bitdefender περιγράφει την ταχεία υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου ως μια πραγματική αλλαγή παιχνιδιών, καθιστώντας τις διαδικτυακές απάτες, που κάποτε ήταν εύκολο να εντοπιστούν και δύσκολο να εντοπιστούν με γυμνό μάτι. Το Scamio στοχεύει να εξισορροπήσει ξανά τον αγωνιστικό χώρο παρέχοντας μια αξιόπιστη πιθανότητα κακόβουλης δραστηριότητας με βάση το περιεχόμενο και το πλαίσιο του μηνύματος. Είναι σαν να έχετε έναν προσωπικό βοηθό στον οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε για να προστατεύσετε την ψηφιακή σας ζωή.

Αυτό το άρθρο είναι μια χορηγούμενη ανάρτηση που σας δόθηκε από το Bitdefender.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *