Πώς να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια οδήγησης σε μορφή τραπεζικής κάρτας

Η άδεια οδήγησης 3πλάσιου ροζ φυλλαδίου πρέπει να αντικατασταθεί από τη νέα γενιά, σε μορφή τραπεζικής κάρτας, έως τις 19 Ιανουαρίου 2033. Εξηγούμε πώς να υποβάλετε το αίτημα.

κάρτα άδειας οδήγησης

Μια νέα άδεια οδήγησης κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια. Αντί για το παλιό καλό ροζ σημειωματάριο, που δημιουργήθηκε το 1922, στους νέους κατόχους άδειας προσφέρεται ένα έγγραφο στο μέγεθος μιας τραπεζικής κάρτας. Είναι πιο συμπαγές, επομένως πιο εύκολο να το αποθηκεύσετε στο πορτοφόλι σας και μπορεί να σαρωθεί στο smartphone σας.

Επίσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει τους Γάλλους σε αυτή την άδεια οδήγησης νέας γενιάς. Προς το παρόν, δεν υπάρχει υποχρέωση αλλαγής, αλλά μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να παραιτηθούμε στο να αποχαιρετήσουμε το μικρό ροζ χαρτί. Η προθεσμία είναι 19 Ιανουαρίου 2033.

Για το ίδιο θέμα — Άδεια οδήγησης: οι παραβάσεις μικρής ταχύτητας δεν θα οδηγούν πλέον σε αφαίρεση βαθμών από το 2024

Γιατί να αλλάξετε τη νέα άδεια οδήγησης

Δεδομένης αυτής της μάλλον μακρινής ημερομηνίας, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια οδήγησης. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι δυνατή η αποθήκευση μιας ψηφιακής έκδοσης στο smartphone σας. Δεν είναι δυνατόν άλλο να ξεχνάμε.

Για το ίδιο θέμα — Άδεια οδήγησης: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει όχι στην ιατρική εξέταση

Τέλος, σημειώστε ότι οι καθυστερημένοι θα εκτεθούν σε πρόστιμο εάν δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για τη νέα τους άδεια οδήγησης μετά τον Ιανουάριο του 2033. Το ποσό αυτού θα ανέρχεται σε 11 ευρώ και μπορεί να ανέβει μέχρι 38 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. Επίσης, η νέα άδεια οδήγησης πάσχει από ένα μόνο πραγματικό ελάττωμα σε σχέση με την αντίστοιχη: την περίοδο ισχύος της. Όπως και το δελτίο ταυτότητας, θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 15 χρόνια, όπου το ροζ χαρτί ίσχυε ισόβια.

δίπλωμα οδήγησηςδίπλωμα οδήγησης

Πώς να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια οδήγησης

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για την απόκτηση της νέας άδειας οδήγησης: κάνοντας το τεστ ή με αίτηση στη νομαρχία. Εάν έχετε ήδη την άδεια οδήγησης, θα πρέπει επομένως να στραφείτε στη δεύτερη επιλογή. Μέχρι πρόσφατα, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένας καλός λόγος να υποβάλετε αίτηση για άδεια οδήγησης Κατανοήστε το εξής: εάν το δίπλωμά σας ήταν κατεστραμμένο, ακόμη και χαμένο ή κλεμμένο. Δικαιούνται επίσης άτομα που έχουν αλλάξει την οικογενειακή τους κατάσταση. Αλλά τώρα, το αίτημα αλλαγής είναι δωρεάν ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα για να αποκτήσετε τη νέα άδεια οδήγησης σε μορφή τραπεζικής κάρτας. Πρώτα απ ‘όλα, θα χρειαστεί να έχετε πολλά διοικητικά έγγραφα σε ψηφιακή μορφή, και συγκεκριμένα:

 • Η ροζ άδεια για αντικατάσταση.
 • Μια φωτογραφία υπογραφή.
 • Απόδειξη ταυτότητας.
 • Απόδειξη διεύθυνσης ηλικίας μικρότερης των 6 μηνών.
 • Εάν είναι απαραίτητο, έντυπο ιατρικής γνωμάτευσης Cerfa όταν το απαιτεί η άδεια οδήγησης.
 • Άδεια παραμονής εάν δεν έχετε γαλλική υπηκοότητα.

Αφού έχετε όλα αυτά τα έγγραφα, ακολουθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να υποβάλετε αίτηση για τη νέα σας άδεια οδήγησης:

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο ANTS
 2. Κάντε κλικ στο Ξεκινήστε τη διαδικασία σας online προς το κάτω μέρος της σελίδας
 3. Ταυτιστείτε με France Connect
 4. Στην πρώτη οθόνη Λόγος του αιτήματοςεπιλέξτε Ζητώ την προσκόμιση τίτλου άδειας οδήγησης.
 5. Επικύρωση με Να συνεχίσει.
 6. Δίπλα στο Κάνεις το αίτημαέλεγχος για ενήλικα ή χειραφετημένο ανήλικο.
 7. Για Είναι περίπουβάζω ανανέωση τίτλου.
 8. Το ερώτημα Ποιος είναι ο λόγος της ανανέωσης εμφανίζεται. Ελεγχος Αντικατάσταση κατεστραμμένης άδειας ή 3 φορές αναδιπλούμενη άδεια.
 9. Υποδείξτε εάν είναι απαραίτητη ή όχι μια ιατρική επίσκεψη, κάνοντας κλικ στο ερωτηματικό δίπλα στην ερώτηση εάν είναι απαραίτητο για πληροφορίες.
 10. Επικύρωση με το κουμπί Επόμενο βήμα.
 11. Ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Θα χρειαστεί να προσκομίσετε σαρωμένα δικαιολογητικά.

Εάν η έκδοση της νέας άδειας οδήγησης ακολουθήσει κλοπή, απώλεια ή ζημιά, θα σας κοστίσει 25 ευρώ. Διαφορετικά, θα είναι δωρεάν. Σημειώστε ότιδεν είναι απαραίτητη η επιστροφή της ροζ άδειας ακόμα κι αν δεν θα ισχύει πλέον. Προς το παρόν, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει πλήρως το ροζ χαρτί πριν από το 2033.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *