Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε υπολογιστή ή Mac

Είναι πολύ βολικό να απαντάτε σε μηνύματα WhatsApp από τον υπολογιστή ή το Mac σας, ειδικάαν περνάτε ένα μεγάλο μέρος των ημερών σας σε έναν υπολογιστή. Αυτό βοηθά στη μείωση της εναλλαγής μεταξύ δύο οθονών. Είτε χρησιμοποιείτε Windows, macOS ή ακόμα και Linux, σας λέμε πώς να διαμορφώσετε την εφαρμογή ώστε να τη χρησιμοποιείτε με την άνεση του μεγάλου πληκτρολογίου σας.

WhatsApp στον υπολογιστή

WhatsApp είναι πάνω από όλα α εφαρμογή για κινητό, αλλά όπως τα κλασικά κοινωνικά δίκτυα, έχει μια έκδοση για υπολογιστές. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε Windows και macOS ή να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη ιστού που σας επιτρέπει να συνδεθείτε από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp σε υπολογιστή Windows, Mac ή Linux

Η λειτουργικότητα έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Το WhatsApp έγινε εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών το 2022. Ενώ αρχικά έπρεπε να διατηρήσετε το smartphone σας συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο για να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας σε υπολογιστή ή Mac, αυτή η προϋπόθεση δεν είναι πλέον υποχρεωτική.

Το WhatsApp Web και η εφαρμογή Desktop έχουν αποκτήσει την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο, παραμένει απαραίτητο να δημιουργήσετε μια σύνδεση μεταξύ του smartphone και του υπολογιστή σας κατά την πρώτη σύνδεση. Μόνο μια φορά και τέλος. Στη συνέχεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το smartphone σας εάν θέλετε. Θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η αποστολή και λήψη μηνυμάτων από τον υπολογιστή.

whatsapp σε υπολογιστή, Mac και πρόγραμμα περιήγησηςwhatsapp σε υπολογιστή, Mac και πρόγραμμα περιήγησης

Για να το κάνετε αυτό, έχετε την επιλογή μεταξύ της διαδικτυακής έκδοσης του WhatsApp που είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: web.whatsapp.com και την εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε σε Windows και macOS κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο.

  • Πηγαίνετε λοιπόν στο web.whatsapp.com ή εκκινήστε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας αφού την εγκαταστήσετε.
  • Κατά την πρώτη εκκίνηση, θα χρειαστεί να σαρώσετε έναν κωδικό QR με το smartphone σας για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο με τον λογαριασμό σας.
  • Ανοίξτε λοιπόν το WhatsApp στο smartphone Android ή iPhone σας.
  • Στο Android, πατήστε τις τρεις τελείες στην κορυφή, δεξιά και μετά πατήστε Συνδεδεμένες συσκευές. Στη συνέχεια πατήστε Συνδέστε μια Συσκευή.
  • Στο iPhone, πατήστε Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος, προς τα δεξιά και μετά Συνδεδεμένες συσκευές > Σύνδεση συσκευής.
  • Προσαρμόστε το φακό της κάμερας για να σαρώσει το QR που εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας.
  • Περιμένετε να συγχρονιστούν τα μηνύματά σας.

Και ορίστε! Τώρα μπορείτε να γράφετε απευθείας μηνύματα από τον λογαριασμό σας στο WhatsApp, να δημοσιεύετε καταστάσεις και να βλέπετε αυτές των φίλων επικοινωνίας σας κ.λπ. Λάβετε υπόψη ότι είναι δυνατή η ταυτόχρονη σύνδεση έως και 4 συσκευών. Επαναλάβετε λοιπόν τη διαδικασία σε άλλους υπολογιστές και θα λειτουργήσει.

Διαβάστε επίσης: WhatsApp – πώς να μάθετε εάν έχετε αποκλειστεί από μια επαφή

Ποιες δυνατότητες περιλαμβάνονται στις εκδόσεις Windows, Mac και web του WhatsApp;

Οι εφαρμογές Windows, Mac και web του WhatsApp προσφέρουν λίγο πολύ τις ίδιες υπηρεσίες με την εφαρμογή για Android και iOS. Προφανώς, η ευαισθησία δεν είναι η ίδια. Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε φυσικά συνθέτουν μηνύματα σε υπάρχοντα νήματα (όλα τα παλιά σας μηνύματα είναι προσβάσιμα) ή δημιουργήστε νέες συζητήσεις επιλέγοντας το προφίλ μιας επαφής ή ακόμα και δημιουργήστε ομάδες συζήτησης.

Για να δημιουργήσετε μια ομάδα, μπορείτε να κάνετε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες στο επάνω, αριστερό τμήμα της διεπαφής. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Νέα ομάδα. Είτε χρησιμοποιείτε το εγγενές πρόγραμμα-πελάτη Ιστού των Windows, macOS ή WhatsApp, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ειδοποιήσεις για να σας ειδοποιήσουμε για τυχόν νέα μηνύματα. Αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται όπως τις έχετε συνηθίσει: επάνω δεξιά για χρήστες Mac και κάτω δεξιά για κατόχους υπολογιστών.

Μπορείτε φυσικά να έχετε πρόσβαση στο καταστάσεις whatsapp των φίλων σας ή να τα δημοσιεύσετε. Ωστόσο, από την εφαρμογή web-πελάτη και επιφάνεια εργασίας WhatsApp λείπει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό: η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων βίντεο ή ήχου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *