στους χρήστες δεν αρέσει η νέα διεπαφή, δείτε πώς να επιστρέψετε στην παλιά

Το Google Chrome, το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον κόσμο, γιόρτασε τα 15 τουμι επέτειο εισάγοντας μια σημαντική αναθεώρηση της διεπαφής του, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι στο γούστο όλων των χρηστών.

Google Chrome
Πίστωση: 123RF

Το Google Chrome μόλις έλαβε τη σημαντικότερη αλλαγή σχεδιασμού του από το 2018 με την υιοθέτησή του Material You, η γλώσσα σχεδιασμού που υπάρχει ήδη στη διεπαφή των smartphone Android της εταιρείας.

Το τελευταίο υποτίθεται ότι κάνει το πρόγραμμα περιήγησης πιο μοντέρνο, πιο πολύχρωμο και πιο φιλικό προς τον χρήστη. Ωστόσοπολλοί χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτές τις αλλαγές και ήδη θέλετε να επιστρέψετε στην παλιά σχεδίαση του Google Chrome.

Διαβάστε επίσης – Το Google Chrome επιφυλάσσει αυτήν την πολύ πρακτική δυνατότητα για χρήστες iPhone

Το Google Chrome υιοθετεί το Material You, όπως στο Android

Ο νέος σχεδιασμός του Google Chrome διαθέτει νέα εικονίδια, χρώματα και σχήματα που υποτίθεται ότι βελτιώνουν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης. Σύμφωνα με την Parisa Tabriz, αντιπρόεδρο του Google Chrome, τα νέα θέματα και χρώματα μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να διακρίνουν διαφορετικά προφίλ, όπως λογαριασμοί εργασίας και προσωπικούς. Το πρόγραμμα περιήγησης προσαρμόζεται επίσης στις ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, όπως οι σκοτεινές και φωτεινές λειτουργίες.

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης ένα ολοκληρωμένο μενού που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις επεκτάσεις του Chrome, στο Google Translate και στο Google Password Manager. Οι γωνίες του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης είναι πλέον στρογγυλεμένεςόπως ο σχεδιασμός των Windows 11.

Σημειώστε επίσης ότι το κύριο πλαίσιο, στο οποίο οι χρήστες εισάγουν διευθύνσεις URL ή πραγματοποιούν αναζητήσεις, δεν έχει πλέον εικονίδιο κλειδώματος στα αριστερά. Αντικαθίσταται από ένα νέο εικονίδιο που εμφανίζει διάφορα στοιχεία ελέγχου τοποθεσίας όταν κάνετε κλικ.

Πίστωση: @Explorer078 /

Η Google ενημέρωσε επίσης τη διεπαφή του Chrome Web Store με τη σχεδίαση Material You. Η νέα διεπαφή υποτίθεται ότι είναι πιο απλή και βολική, καθώς εμφανίζει όλα όσα χρειάζονται οι χρήστες στη σελίδα Discover. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μετακινηθούν εύκολα στη σελίδα επεκτάσεων ή θεμάτων κάνοντας κλικ στην επιθυμητή επιλογή.

Η Google έχει επίσης βελτιώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης επεκτείνοντας τον έλεγχο ασφαλείας στις επεκτάσεις. Αυτή η δυνατότητα βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν επεκτάσεις που έχουν παραβιάσει τις πολιτικές της Google. Επί πλέον, Η Google βελτίωσε την εμπειρία αναζήτησης στο Chrome προσθέτοντας ένα πλαϊνό πλαίσιο της Αναζήτησης Google που εμφανίζει σχετικές αναζητήσεις, πηγές σελίδας και άλλα εργαλεία αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να καρφιτσώσουν το πλαϊνό πλαίσιο στη γραμμή εργαλείων για εύκολη πρόσβαση.

Η νέα διεπαφή δεν αποδέχεται καλά τους περισσότερους χρήστες

Ωστόσο, παρά αυτές τις αλλαγές, πολλοί χρήστες δεν εντυπωσιάζονται με τη νέα σχεδίαση του Google Chrome. Το βρίσκουν άσχημο, μπερδεμένο και άχρηστο. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων παραπόνων που μπορούν να βρεθούν στα κοινωνικά δίκτυα, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα νέα χρώματα είναι πολύ φωτεινά και αποσπούν την προσοχή ή ότι το μενού των ανοιχτών καρτελών έχει μετακινηθεί ανεξήγητα από τη δεξιά πλευρά του παραθύρου στην αριστερή πλευρά, δίπλα στην πιο αριστερή πλευρά εικονίδιο καρτέλας.

Πολλοί χρήστες φαίνεται να προτιμούν το παλιό σχέδιο του Google Chrome, πιθανώς επειδή ήταν ήδη συνηθισμένοι στη διάταξη των στοιχείων. Ευτυχώς για αυτούς, αντί να αναγκαστούν να αποδεχτούν τις αλλαγές, είναι δυνατή η επαναφορά στην παλιά σχεδίαση του Google Chrome ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Πρόσβαση στις σημαίες πληκτρολογώντας chrome://flags/#chrome-refresh-2023 στη γραμμή διευθύνσεων
  • Θα δείτε την επιλογή Ανανέωση Chrome 2023το οποίο είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά και επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση για επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

Μετά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να δείτε ξανά την παλιά σχεδίαση του προγράμματος περιήγησης. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο καιρό θα επιτρέπει η Google στους χρήστες να επιστρέψουν, αλλά προς το παρόν, οι πιο νοσταλγοί ανάμεσά σας θα μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την παλιά διεπαφή χάρη σε αυτήν τη λύση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *