Τα iPhone αποκτούν μια νέα επιλογή ασφαλείας, δείτε πώς λειτουργεί

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.3, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για iPhone. Αυτή η ενημέρωση συνοδεύεται από ορισμένες βελτιώσεις, αλλά η πιο αξιοσημείωτη είναι μια νέα δυνατότητα ασφαλείας που στοχεύει στην προστασία του iPhone σας από κλοπή και πειρατεία.

ios 17 κορυφαία χαρακτηριστικά
Credits: Apple

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε τη νέα της ενημέρωση iOS 17.3 και μαζί της, μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Προστασία κλεμμένης συσκευής. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο iPhone σας όταν εκτελείτε ορισμένες ενέργειες που αφορούν τον λογαριασμό σας iCloud ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασής σας, ζητήστε μια κάρτα Apple ή αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID ή τον κωδικό πρόσβασης iPhone, τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Η Apple βελτιώνει την ασφάλεια των iPhone της με το iOS 17.3

Η λειτουργία προσθέτει επίσης μια περίοδο αναμονής μίας ώρας προτού μπορέσετε να εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες και, στη συνέχεια, σας ζητά να σαρώσετε ξανά το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι είστε εσείς που προσπαθείτε να εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες και όχι κάποιος που έκλεψε το τηλέφωνο και το PIN σας.

Η νέα επιλογή λειτουργεί μόνο όταν βρίσκεστε μακριά από μέρη που το iPhone σας αναγνωρίζει ως οικεία, όπως το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την περίοδο αναμονής όταν βρίσκεστε σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προστασία κλεμμένης συσκευής μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, Face ID & Passcode και ενεργοποιώντας τη λειτουργία.

Τώρα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία:

  • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας λειτουργεί με το iOS έκδοση 17.3.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Face ID & Passcode.
  • Επαληθεύστε τον εαυτό σας εισάγοντας τον κωδικό σας
  • Στην επόμενη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την επιλογήπροστασία κλεμμένων συσκευών “.

Τι άλλο νέο υπάρχει στο iOS 17.3;

Σημειώστε ότι η έκδοση iOS 17.3 φέρνει επίσης νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Apple Music, όπως π.χ συνεργατικές λίστες αναπαραγωγής. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει σε εσάς και τους φίλους σας να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε λίστες αναπαραγωγής μαζί και να μοιράζεστε τις μουσικές σας προτιμήσεις και ανακαλύψεις. Μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας να συμμετάσχουν στις λίστες αναπαραγωγής σας στέλνοντάς τους έναν σύνδεσμο και μπορούν να προσθέσουν, να αφαιρέσουν ή να αναδιατάξουν τα τραγούδια όπως θέλουν. Αυτή η επιλογή λειτουργεί τόσο στο iOS 17.3 όσο και στο macOS 14.3 Sonoma, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για Mac.

Μια άλλη νέα δυνατότητα στο iOS 17.3 είναι η δυνατότητα ροής περιεχομένου σε τηλεοράσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές και ταινίες στη μεγάλη οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε καλώδιο ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή. Απλώς σαρώστε έναν κωδικό QR στην τηλεόραση και, στη συνέχεια, επιλέξτε τι θέλετε να παρακολουθήσετε από το iPhone σας. Αυτή η δυνατότητα είναι συμβατή με όλο το περιεχόμενο που υποστηρίζει το AirPlay, όπως Apple TV+, Netflix, YouTube κ.λπ.

Η Apple έχει επίσης βελτιστοποιήσει τη δυνατότητα ανίχνευσης σύγκρουσης που είναι διαθέσιμη στα μοντέλα iPhone 14 και iPhone 15 για να αποτρέψει την ενεργοποίησή της κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που προκαλούν κινήσεις παρόμοιες με αυτές ενός τροχαίου ατυχήματος. Τέλος, βρίσκουμε επίσης μια λειτουργία αντίδρασης emoji που επιτρέπει στους ακροατές να προσθέσουν ένα emoji σε οποιοδήποτε τραγούδι που παίζει. Υπάρχουν τυπικές επιλογές emoji γρήγορης πρόσβασης, όπως καρδιά και αντίχειρες, αλλά το κουμπί «+» σάς επιτρέπει να προσθέσετε οποιοδήποτε emoji.

Εκτός από το iOS 17.3, κυκλοφόρησε και η Apple ενημερώσεις για παλαιότερες εκδόσεις του iOS, όπως το iOS 9, 15 και 16. Αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων, επομένως συνιστάται να ενημερώσετε το iPhone σας το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, Γενικά και Ενημέρωση λογισμικού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *