την τελευταία συνεδρία του Nintendo Switch

Είναι το Princess Peach Showtime το τελευταίο ακυκλοφόρητο αποκλειστικό Nintendo Switch; Αυτός ο τίτλος που αναπτύχθηκε από το στούντιο Good-Feel (Yoshi’s Crafted World) μοιάζει με αυτόν. Είναι ένα κύκνειο άσμα τόσο κομψό και θεαματικό όσο και απροσδόκητο ή είναι μόνο ένας πάρα πολλοί τίτλοι από μια μηχανή που τελείωσε;

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η πριγκίπισσα Peach έχασε επιτέλους την ταμπέλα της ως η αιώνια κοπέλα σε στενοχώρια. Στο Super Mario Odyssey, η ρητή επιθυμία της να χειραφετηθεί από αυτόν τον ρόλο που δεν θέλει πλέον, σε συνδυασμό με την επιθυμία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο διαφοροποιώντας τελικά την γκαρνταρόμπα της, ήταν πολύ ωραίο να δεις. Ωστόσο, ποτέ δεν θα φανταζόμασταν ότι αυτό ανήγγειλε σιωπηρά μια μελλοντική περιπέτεια της πιο διάσημης πριγκίπισσας «μη Disney», βασισμένη στην τάση της να αλλάξει την εμφάνισή της και τις ικανότητες που την συνοδεύουν. Ωστόσο, αυτό ήταν που φαινόταν να υπόσχεται η Nintendo με αυτό το πρώτο παιχνίδι που βασίζεται εξ ολοκλήρου στον κυβερνήτη του Mushroom Kingdom από το 2005: Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί

Καθόλου τσιγκούνη με τις εκπλήξεις στο τέλος της ζωής του Switch, η Nintendo ξεχώρισε το περασμένο φθινόπωρο με ένα ιδιαίτερα εξαιρετικό Super Mario Bros. Wonder. Τότε αρχίσαμε να ονειρευόμαστε μια τελευταία πολύχρωμη γιορτή στο τιμόνι μιας Peach πιο απελευθερωμένης από ποτέ, η οποία έχει γίνει σχεδόν ένα νέο σύμβολο από τον ρόλο της ως αποφασιστικής και θαρραλέας ηρωίδας στην ταινία Super Mario Bros. (2023). Το Princess Peach Showtime φαινόταν να έχει κάτι από το Paper Mario and the Millennium Door στα πολύ θεατρικά του περιβάλλοντα, αλλά και το Luigi’s Mansion 3 στην τρισδιάστατη προοπτική του με οριζόντια κύλιση και σταθερή κάμερα. Πώς παίζει όμως, χειριστήριο στο χέρι;

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Στον απόηχο των τελευταίων περιπετειών της, η πριγκίπισσα επιθυμεί να ξεκουραστεί λίγο μακριά από την επικράτειά της και φεύγει με μερικούς Φρύνους προς την κατεύθυνση του Théâtre de l’Étincelle, που φημίζεται για την ποιότητα των παραστάσεων του. Δυστυχώς, τίποτα δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί, αφού το μέρος είναι υπό την επιρροή ενός κακού πλάσματος, που ονομάζεται Lady Syrah. Στη συνέχεια, όλες οι προγραμματισμένες συνεδρίες διακόπτονται, οι έξτρα τους τρομοκρατούνται και οι ήρωές τους (που ονομάζονται «Βεγγαλικά») γίνονται αιχμάλωτοι του ξόρκι της τρομακτικής νέας ερωμένης του τόπου. Μια μικρή σταρ που λέγεται Στέλλα, που θυμίζει το Luma από το Super Mario Galaxy, στη συνέχεια επεμβαίνει και συστήνεται στον Peach ως φύλακας του χώρου. Είναι αυτή που θα τη στηρίξει σε μια περιπέτεια της οποίας η αρχή είναι να διώξει τη Syrah και τους κολλητούς της από το θέατρο και να σώσει όλους τους ηθοποιούς. Στη συνέχεια, η πρόοδος γίνεται εξερευνώντας δωμάτια που μοιάζουν με γιγάντια έργα.με πολύ πετυχημένη διακόσμηση από χαρτόνι.

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Κάθε ένα από αυτά τα δωμάτια σκηνοθετεί ένα διαφορετικό σύμπαν, όπου η Peach έρχεται για πρώτη φορά να βοηθήσει τους πρόσθετους χάρη στη δύναμη της σπίθας που της έδωσε ο αστρικός βοηθός της, και όπου ενσαρκώνει το ρόλο του κάθε Sparkler (των αγνοουμένων της σκηνής). αποκαταστήσει την τάξη των πραγμάτων. Εναλλακτικά γοργόνα, ντετέκτιβ, σκέιτερ ή ειλικρινής δάσκαλος του κουνγκ φου, έχει μια σειρά από ενέργειες όλων των ειδών ειδικά για κάθε ενσάρκωση, οι οποίες προσφέρουν μια ωραία ποικιλία καταστάσεων και επιδεικνύουν μεγάλη εφευρετικότητα από την πλευρά του Good-Feel, ο οποίος είναι σίγουρα πολύ δημιουργικός. Αυτό που είναι πολύ αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από το στέκι κατεύθυνσης, το παιχνίδι παίζεται μόνο με δύο κουμπιά (άλμα και συγκεκριμένη δράση ανάλογα με το κοστούμι), καθιστώντας το πολύ διαισθητικό και εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Έτσι, το Peach ninja ευνοεί τις κρυφές επιθέσεις, το Peach kung-fu close combat, το Peach cowgirl επιτίθεται από απόσταση με λάσο, το Peach thief aerobatics με ένα grappling hook κ.λπ. Τέλος, αντιμετωπίζει ένα αφεντικό (αρκετά πρωτότυπο και καλοσχεδιασμένο) όταν όλες οι σκηνές σε έναν όροφο του θεάτρου έχουν επιστρέψει στην κανονική τους κατάσταση, με μακροπρόθεσμο στόχο να απελευθερώσει όλους τους Sparklers και να επαναφέρει το θέατρο στην παλιά του δόξα. χτες. Μια κλασική δομή, λίγο επαναλαμβανόμενη, αλλά αποτελεσματική και χωρίς περιττό μήκος.

Διαβάστε επίσης – Δοκιμή Dragon’s Dogma 2: ένα ξεπερασμένο παιχνίδι αλλά με τρελή γοητεία

Γυναίκα με μια γροθιά

Φοβηθήκαμε ότι το gameplay του τίτλου θα χωριζόταν σε φάσεις δράσης, όπως αυτό που τόνισε η σκηνή του ξιφομάχου Peach, και σε περισσότερες φάσεις «πάρτι-παιχνιδιού». Τελικά, είναι ένα πραγματικό παιχνίδι πλατφόρμας/περιπέτειας, όπου δεν κολλάμε ποτέ πραγματικά, φταίει η σχεδόν πλήρης απουσία οποιασδήποτε μορφής πρόκλησης. Η Peach είναι εξουθενωμένη, εξαλείφοντας σχεδόν όλους τους τραμπούκους που στέκονται εμπόδιο στην πορεία της – γνωρίζοντας ότι όσον αφορά την ακρίβεια και την ανεκτικότητα, το Princess Peach Showtime είναι ΠΟΛΥ γενναιόδωρο. Το κάνει πολύ καλά, προτείνοντας ένα σύστημα μετρητών που είναι πολύ πιο κομψό όσον αφορά τη σκηνοθεσία παρά δύσκολο να πετύχει, καθώς το παράθυρο εκτέλεσης είναι τόσο τεράστιο. Κοστούμια των οποίων το gameplay βασίζεται στον προβληματισμό (Peach ντετέκτιβ) ή στον ρυθμό (Peach mermaid) αφήνουν πολλά περιθώρια στην αποτυχία, για να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς ποτέ να απογοητευτούμε.

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Σε καμία στιγμή, το παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Good-Feel δεν σκοπεύει να προσφέρει καμία δυσκολία, και φαίνεται να το χειρίζεται πολύ καλά. Μπορούμε στην πραγματικότητα να αποδοκιμάζουμε μόνο μια αδύναμη διάρκεια ζωής (7-8 ώρες για να την τελειώσουμε, μόλις διπλασιαστεί για 100%), τεχνητά φουσκωμένη με αρκετά αργό ρυθμό και την τακτική αδυναμία επιστροφής για ανάκτηση συλλεκτός έχασε, αναγκάζοντάς μας να επαναλάβουμε τα επίπεδα μερικές πάρα πολλές φορές. Ανεξάρτητα από αυτό, συμφωνούμε εύκολα να αφήσουμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούμε από μια μαγευτική περιπέτεια και να εκτιμήσουμε την ποικιλία των πολύ εμπνευσμένων σεναρίων. Το Princess Peach Showtime είναι μια απόλαυση από την άποψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, που μεταφέρεται από ένα ποικίλο και εμπνευσμένο soundtrack: είναι ένα υπέροχο βιντεοπαιχνίδι, που έχει τα πάντα για να ευχαριστήσει μικρούς (ειδικά) και μεγάλους, και πάνω απ ‘όλα, καθιερώνει ένα πραγματικό στυλ. Με αυτό το νέο παιχνίδι, η ηρωίδα χειραφετείται πολύ περισσότερο από τον Mario απ’ ό,τι στο Super Princess Peach (2005), που βρίσκεται σε ένα σύμπαν πολύ “Super Mario” και όπου ήταν απαραίτητο να σωθεί ο υδραυλικός σε μια διασκεδαστική ανατροπή κλισέ, αλλά που απέδωσε , τελικά, σε μια χιονοστιβάδα από κλισέ που συνορεύουν με τον σεξισμό.

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Είναι το Princess Peach Showtime ένα φεμινιστικό παιχνίδι; Δεν είμαστε εκεί, και αυτό δεν είναι πραγματικά το νόημα του παιχνιδιού: οπότε μην περιμένετε την έκδοση βιντεοπαιχνιδιών της Barbie της Margot Robbie. Ωστόσο, έχει μια δική του πραγματική ταυτότητα, η οποία του επιτρέπει να ξεχωρίζει πλήρως από τα «παιχνίδια Mario» εκτός των αυστηρά χάρτινων παιχνιδιών ρόλων (Paper Mario, δηλαδή). Χωρίς να προσπαθεί να παίξει υπερβολική «κοριτσίστικη δύναμη» ενώ εκμεταλλεύεται μερικά κλισέ που υποτίθεται ότι απευθύνονται σε ένα αρκετά νεαρό γυναικείο κοινό, ο τίτλος της Nintendo ξεχωρίζει για την ικανότητά του να δημιουργεί ένα νέο σύμπαν, γεμάτο γοητεία, συνεκτικό και που λειτουργεί πολύ καλά σε όλη τη διαδρομή. . Κρίμα αν ανακαλεί (pell-mell) τις άδειες Luigi’s Mansion, Paper Mario, Yoshi και Kirby. Αυτές είναι πολύ καλές αναφορές, τελικά!

Ροδάκινο φράουλα;

Αν το Princess Peach Showtime μοιάζει με déjà vu όσον αφορά την παραγωγή, αυτό συμβαίνει επειδή έχει σχεδιαστεί από τον Good-Feel, συγγραφέα του τελευταίου παιχνιδιού Yoshi στο Switch, και δεν αισθάνεται απόλυτα άνετα με τη βελτιστοποίηση στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. Έτσι, από την τεχνική πλευρά, το Princess Peach Showtime φαίνεται να εμφανίζει μια ιδιαίτερα κακή ανάλυση, και ειδικά σε νομαδική λειτουργία όπου το παιχνίδι είναι αρκετά θολό. Ακόμα χειρότερο: ο ρυθμός καρέ του ανά δευτερόλεπτο, που είναι ήδη αφιλόδοξος (30 fps), απογοητεύει λίγο τα πράγματα σε περικοπές ή σεκάνς χωρίς μεγάλα εφέ στην οθόνη, όπου είναι απόλυτα σταθερό κατά τη διάρκεια περασμάτων με πολλή δράση και/ή χαρακτήρες ενεργούς στην οθόνη ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Ακόμα χειρότερο: πέφτει κυριολεκτικά σε λιγότερο από 10 fps (!) κατά τη διάρκεια ατελείωτων φορτώσεων σε επίπεδο (μερικές φορές έως και 20 δευτερόλεπτα). Ακατανόητος.

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Αυτός ο ρυθμός καρέ δεν διατηρείται πάντα τέλεια και μπορούμε μόνο να μορφάζουμε. Το Princess Peach Showtime σε κανένα σημείο δεν φαίνεται να δικαιολογεί τέτοιους τεχνικούς περιορισμούς, γιατί δεν υπάρχουν πουθενά πραγματικές παραχωρήσεις. Το παιχνίδι του Good-Feel δεν φαίνεται ποτέ άπληστο από άποψη πόρων και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα: είναι μία από τις λιγότερο καλά βελτιστοποιημένες αποκλειστικότητες του Nintendo Switch στην κονσόλα, από ένα στούντιο που δεν ήταν ήδη υποδειγματικό σε αυτό το επίπεδο στην προηγούμενη δημιουργία του. . Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτό πιθανότατα δεν θα χαλάσει την εμπειρία για το κοινό-στόχο ή ακόμα και οι πιο έμπειροι παίκτες συνήθιζαν να τα παρατάνε όταν πρόκειται για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, αλλά παρόλα αυτά.

Διαβάστε επίσης – Rise of the Ronin test: ένας μαγευτικός ανοιχτός κόσμος που λάμπει με το gameplay του

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σπίθα…

Αντιμέτωποι με αυτήν την πολύ πραγματική ανισορροπία μεταξύ της απόλαυσης του παιχνιδιού και της αμφισβητήσιμης βελτιστοποίησης, δεν είναι εύκολο να αποφασίσετε: Πρέπει να δούμε το Princess Peach Showtime ως παιχνίδι για παιδιά και (πολύ) περιστασιακούς παίκτες ή να το αξιολογήσουμε με βάση ένα ευρύτερο φάσμα; Στην πρώτη περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία: είναι εξαιρετική ψυχαγωγία, όχι πολύ από το να είναι απαραίτητη για ένα οικογενειακό κοινό, γιατί είναι εύκολο να το μάθεις και που δίνει λάμψη στη ζωή. Μπορούμε μόνο να λυπούμαστε για την απουσία μιας λειτουργίας δύο παικτών: χωρίς απαραίτητα να επιδιώκουμε να προσφέρουμε μια εμπειρία συνεργασίας τόσο πλούσια και προηγμένη όσο στο Luigi’s Mansion 3, υπήρχε ένας τρόπος να αντλήσουμε έμπνευση από άλλα παιχνίδια της Nintendo, όπου το multiplayer είναι τόσο ανέκδοτο όσο και αυτό. είναι αποτελεσματικό για τη συμμετοχή ενός νεότερου παίκτη μαζί σας. Το Good-Feel θα μπορούσε να είχε επιτρέψει σε έναν δεύτερο παίκτη να ελέγξει τη Stella για να βοηθήσει τον Peach, όπως ο Cappy στο Super Mario Odyssey.

Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!Πριγκίπισσα Ροδάκινο Showtime!

Οι πιο σκληροί παίκτες, από την πλευρά τους, θα βρει άλλους λόγους να πει ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο. Το συνολικό επίπεδο βελτιστοποίησης, ασταθές όταν δεν είναι εντελώς ντροπιαστικό, δεν είναι πάντα δικαιολογημένο με το πρόσχημα ότι βρισκόμαστε σε μια κονσόλα στο τέλος της ζωής της και με αρχαϊκό υλικό. Το Good-Feel προφανώς έχει πρόβλημα με τις τρεις διαστάσεις ή/και με το Unreal Engine 4, με το οποίο το Switch σίγουρα δεν τα πάει πολύ καλά. Τέλος, θα εκτιμούσαμε λίγο περισσότερη δυνατότητα αναπαραγωγής: μόλις ολοκληρωθεί το παιχνίδι, το περιεχόμενο μετά το παιχνίδι είναι πολύ λιγότερο πλούσιο σε σχέση με άλλα παιχνίδια της Nintendo. Η διάρκεια ζωής του είναι λίγο αδύναμη και παρατείνεται πολύ τακτικά τεχνητά, και το λυπούμαστε ακόμη περισσότερο, καθώς η εμπειρία που προσφέρει το Princess Peach Showtime είναι τόσο ευχάριστη που θα θέλαμε πραγματικά να την επεκτείνουμε. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι ο Peach θα δικαιούται μια άλλη περιπέτεια του ίδιου τύπου στο μέλλον, ακόμη πιο ολοκληρωμένη, και κυρίως καλύτερα τεχνικά κατακτημένη, γιατί η υπόσχεση είναι ήδη πολύ καλή.

Princess Peach: Showtime! (ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ)

 • E.Leclerc

  44,16 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Rakuten

  44,16 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Σταυροδρόμι

  44,49 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Cέκπτωση

  44,99 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Αρτοποιός

  44,99 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Αμαζόνα

  44,99 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Πολιτισμός

  49,99 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Fnac

  59,13 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Μικρομανία-Ζινγκ

  59,99€

  Ανακαλύψτε την προσφορά

 • Pixmania EN

  72,16 €

  Ανακαλύψτε την προσφορά