τιμές, κατάλογος και συσκευές συμβατές με την υπηρεσία SVoD

Το Amazon Prime Video επεκτείνει συνεχώς την προσφορά ταινιών και σειρών, η οποία περιλαμβάνει αρκετές πρωτότυπες ή αποκλειστικές παραγωγές. Συνδρομή, τιμή, κατάλογος, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ανταγωνιστή του Netflix και της Disney+.

Amazon Prime Video

Το Amazon Prime Video λειτουργεί στη σκιά του Netflix εδώ και αρκετά χρόνια. Εάν θεωρητικά οι δύο πλατφόρμες είναι κοντά σε αριθμό συνδρομητών, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός χρηστών Prime Video από όλους τους συνδρομητές Prime.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Amazon τον Ιανουάριο του 2021, η υπηρεσία Prime έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές. Το Netflix, από την πλευρά του, έχει 247 εκατομμύρια συνδρομητές στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023. Αν θέλετε επίσης να ξεκινήσετε την περιπέτεια του Prime Video, σας λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπηρεσία sVoD της Amazon.

Τελευταία νέα Amazon και Prime Video

Τιμή Amazon Prime Video: πόσο κοστίζει;

Amazon Prime Video στην τηλεόρασηAmazon Prime Video στην τηλεόραση
Συντελεστές: Unsplash

Η τιμή του Prime Video περιλαμβάνεται στη συνδρομή Amazon Prime. Αποτελεί κορυφαίο προϊόν της συνολικής προσφοράς που τιμολογείται 6,99 € το μήνα ή 69,90 € το χρόνο. Η Amazon εφάρμοσε αυτήν την τιμή στις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Παρά την αύξηση αυτή, αυτό την καθιστά την πιο προσιτή πλατφόρμα ροής. Για σύγκριση, το Netflix κοστίζει μεταξύ 5,99 και 19,99 ευρώ το μήνα και η Disney+ χρεώνεται έως και 119,90 ευρώ το χρόνο. Το φθηνότερο από τα τρία, η συνδρομή Amazon Prime περιλαμβάνει πολλά άλλα οφέλη που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές του. Βρίσκουμε για παράδειγμα:

 • Δωρεάν παράδοση μίας εργάσιμης ημέρας στο Amazon
 • Πρόσβαση σε πολλές αποκλειστικές εκπτώσεις του Amazon, ειδικά κατά τη διάρκεια της Prime Day
 • Πρόσβαση στην υπηρεσία ροής Amazon Music Prime (100 εκατομμύρια κομμάτια)
 • Prime Gaming που σας επιτρέπει να συλλέγετε δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα
 • Prime Reading που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε έναν ποικίλο κατάλογο ηλεκτρονικών βιβλίων μέσω τουΕφαρμογή Kindle
 • Πρόσβαση στο Twitch Prime που περιλαμβάνει πολλά οφέλη για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών
 • Δωρεάν, απεριόριστος χώρος αποθήκευσης των φωτογραφιών σας στο Amazon Photos και 5 GB χώρου στο Amazon Drive.
διαφήμιση βίντεο amazon primeδιαφήμιση βίντεο amazon prime
Συντελεστές: Unsplash

Για τους φοιτητές, η συνδρομή είναι ακόμη πιο προσιτή. Η Amazon προσφέρει μια προσφορά Prime Student που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από την τιμή 34,95 € ετησίως ή 3,49 ευρώ το μήνα. Η δωρεάν δοκιμαστική περίοδος των 30 ημερών επεκτείνεται επίσης σε 90 ημέρες. Λάβετε υπόψη ότι η Amazon απαιτεί δικαιολογητικά για την επικύρωση της φοιτητικής συνδρομής. Είναι λοιπόν αδύνατο να ξεγελαστεί το σύστημα.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η Amazon ανακοίνωσε τα άσχημα νέα: οι διαφημίσεις θα προσγειωθούν τελικά στο Prime Video. Οι χρήστες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποια διαφήμιση κατά τη διάρκεια των ταινιών και των σειρών τους από 9 Απριλίου 2024. Σε ένα επίσημο email που εστάλη στους χρήστες, η Amazon France επιβεβαιώνει επίσης την κυκλοφορία του α νέα επί πληρωμή επιλογή για να απαλλαγείτε από διαφημίσεις. Χρεώθηκε σε 1,99 € ανά επιπλέον μήνααυτή η προσφορά είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στον ιστότοπο της Amazon.

διαφήμιση βίντεο amazon primeδιαφήμιση βίντεο amazon prime

Amazon Prime Video: πώς να εγγραφείτε;

Amazon Prime Video Πώς να εγγραφείτεAmazon Prime Video Πώς να εγγραφείτε
Συντελεστές: Unsplash

Για να εγγραφείτε στο Amazon Prime, είναι απλό. Εάν δεν έχετε ακόμη λογαριασμό Amazon, δημιουργήστε έναν μεταβαίνοντας στο Amazon.fr. Στο smartphone, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Δημιουργία λογαριασμού ακριβώς κάτω από το κουμπί ταυτιστείτε στην αρχική σελίδα. Στον υπολογιστή, ο σύνδεσμος εγγραφής βρίσκεται στο αναπτυσσόμενο μενού Λογαριασμοί και λίστα εντελώς στο επάνω μέρος της σελίδας, δίπλα στη γραμμή αναζήτησης.

Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός, έχετε δύο επιλογές για να εγγραφείτε στο Amazon Prime / Prime Video. Συνδεθείτε και κάντε κλικ στην ενότητα πρωταρχική στο κύριο μενού του Amazon. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο Δοκιμάστε το Amazon Prime Ή Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. Στο νέο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί συνέχεια αφού επιλέξετε έναν τρόπο πληρωμής.

Η δεύτερη μέθοδος είναι να περάσετε απευθείας από τον ιστότοπο primevideo.com. Εάν δεν είστε ακόμη μέλος του Prime, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών στην αρχική σελίδα.

Κατάλογος Amazon Prime Video: ποιες ταινίες και σειρές μπορούμε να βρούμε εκεί;

Κατάλογος βίντεο Amazon PrimeΚατάλογος βίντεο Amazon Prime

Εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες και σειρές

Κάθε μήνα, νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ προστίθενται στον κατάλογο Amazon Prime Video. Στο παρελθόν, το Netflix ξεχώριζε για τον πλούτο της προσφοράς σειρών του, αλλά η Amazon πρωτοστάτησε όσον αφορά τις ταινίες. Αυτό δεν είναι καθόλου τόσο αληθινό όσο ήταν παλιά. Οι πρωτότυπες σειρές της Amazon είναι από τις πιο δημοφιλείς αυτή τη στιγμή.

Για παράδειγμα, το The Boys ήταν η δεύτερη πιο πειρατική σειρά το 2020 πίσω από το The Mandalorian. Μπορούμε να αναφέρουμε πολλές άλλες εξαιρετικές σειρές, όπως το The Last of Us του HBO, The Master of the High Castle, Αποστολές από αλλού, Κύριε Ρομπότ, American Horror Story, Burn Notice, Fleabag, Η υπέροχη κυρία Maisel, Jack Ryan του Tom Clancy, Σειρά καρναβαλιού, Αναίσχυντος, Αμερικανοί Θεοί, Μεταφόρτωση, Ο υπόγειος σιδηρόδρομος, Ο Τροχός του Χρόνου ή Η έκταση. Αρκετές πρωτότυπες σειρές έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο Amazon, όπως η σειρά The Lord of the Rings: The Rings of Power, το πρώτο επεισόδιο της οποίας μεταδόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022.

περάστε κανάλια προειδοποίησηςπεράστε τα κανάλια προειδοποίησης
Συντελεστές: Warner Bros.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αφού ο κατάλογος Prime Video επεκτάθηκε σημαντικά στα τέλη του 2022. Στην πραγματικότητα, η Amazon υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με τη Warner Bros. Discovery και Sony Pictures. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, η πλατφόρμα απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης για επερχόμενες σειρές στη Γαλλία από την Warner Bros. Discovery αλλά και οι τελευταίες ταινίες της Sony που κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους όπως Spider-Man No Way Home, Uncharted Ή GhostBuster: Afterlife. Τελικά, αυτή η συμφωνία γέννησε το Warner Pass τον Μάρτιο του 2023. Αυτό το πρόγραμμα επί πληρωμή (12,99 €/μήνα επιπλέον της συνδρομής Prime) προσφέρει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του HBO, αλλά και σε αυτό 12 καναλιών όπως η Warner TV, το Eurosport ή Discovery Channel και Cartoon Network.

Τέλος, έχουμε τον Οκτώβριο του 2023 ότι το Amazon Prime Video επρόκειτο να προσφέρει τον μεγαλύτερο κατάλογο ιαπωνικών anime. Πράγματι, ο αμερικανικός κολοσσός έχει υπογράψει συνεργασία με την Crunchyroll, την πλατφόρμα ροής αναφοράς σε αυτόν τον τομέα.

crunchyroll amazon prime βίντεοcrunchyroll amazon prime βίντεο
Συντελεστές: Crunchyroll

Αλλά και ποδόσφαιρο στο Prime Video

Από τις 24 Ιουλίου 2021, το Amazon Prime Video έχει γίνει η κύρια εκπομπή της γαλλικής ποδοσφαιρικής Ligue 1 και Ligue 2, προς μεγάλη απογοήτευση του Canal+. Για 3 χρόνια, αυτά είναι 8 αγώνες την ημέρα τα οποία θα είναι διαθέσιμα στον κατάλογο. Όσον αφορά την τιμή, η Amazon επέλεξε ένα επιπλέον πρόγραμμα συνδρομής με χρέωση 14,99 € το μήνα, το οποίο προφανώς θα προστεθεί στην τιμή της συνδρομής σας στο Amazon Prime.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να είστε συνδρομητής στο Amazon Prime για να μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα. Μια άλλη διευκρίνιση, η εγγραφή στη φόρμουλα της Ligue 1 είναι χωρίς υποχρέωση. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν σας εμποδίζει να εγγραφείτε σε αυτό για μια περίοδο πριν τερματίσετε τη συνδρομή σας. Συνολικά, αυτό αντιπροσωπεύει μια επένδυση 249,78 € ετησίως, αν συνδυάσουμε τη συνδρομή Amazon Prime και το ποδοσφαιρικό πακέτο.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, η Amazon κατέχει επίσης ορισμένα δικαιώματα μετάδοσης στο τουρνουά τένις Roland-Garros (τους αγώνες στο Court Simonne-Mathieu καθώς και στο Night Session) μεταξύ 2021 και 2024.

Τα ποδοσφαιρικά δικαιώματα για τη σεζόν 2024-2029 είναι προς πώληση από τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά η Amazon δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται.

Συμβατές τηλεοράσεις και συσκευές

Amazon Fire TV StickAmazon Fire TV Stick

Είστε πλέον μέλος του Amazon Prime. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κατάλογο Prime Video, χρησιμοποιήστε την επίσημη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη σε πολλές πλατφόρμες ή αποκτήστε πρόσβαση σε ταινίες και σειρές απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης στον ιστότοπο primevideo.com. Εδώ είναι συσκευές συμβατές με την εφαρμογή Amazon Prime Video :

 • Fire TV / Fire TV Stick
 • Συσκευές Echo με οθόνη: Echo Show, Echo Spot
 • Ταμπλέτες πυρκαγιάς
 • Smartphone και tablet Android, iPhone, iPad, iPod Touch
 • Smart TV Samsung, LG (WebOS) ή οποιαδήποτε τηλεόραση εξοπλισμένη με Android TV (Sharp, Hisense, Sony, TLC, Philips κ.λπ.)
 • Κουτιά πολυμέσων: Android TV (Shield TV, Shield TV Pro, κ.λπ.), Apple TV, Chromecast (κοινή χρήση οθόνης) και Chromecast με Google TV
 • Κονσόλες παιχνιδιών: PS5, PS4 και PS4 Pro, PS3, Xbox Series X/S, Xbox One
 • LG, Panasonic, Samsung, Sony Blu-Ray players
 • Ορισμένοι αποκωδικοποιητές τηλεόρασης από τη Free, SFR, Bouygues Telecom και Orange

Amazon Prime Video σε αποκωδικοποιητές Orange, Free, SFR και Bouygues Telecom TV

πορτοκαλί livebox 6 επιστρέφει πρώταπορτοκαλί livebox 6 επιστρέφει πρώτα
Συντελεστές: Πορτοκαλί

Οι πάροχοι βασίζονται πλέον σε υπηρεσίες ροής για να επεκτείνουν τις προσφορές ψυχαγωγίας τους. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Amazon Prime Video σε πολλά συμβατά TV box. Η συνδρομή μερικές φορές περιλαμβάνεται στο πακέτο χωρίς επιπλέον κόστος. Προς το παρόν, αυτό ισχύει μόνο για τους συνδρομητές Freebox Delta που έχουν πρόσβαση στο Amazon Prime Video «δωρεάν».

Η εφαρμογή είναι επίσης προσβάσιμη από το Freebox Pop, το Freebox Mini 4K, αλλά και το Freebox Revolution. Και στις τρεις περιπτώσεις η υπηρεσία διατίθεται προαιρετικά στην κανονική τιμή των 6,99€ το μήνα. Χρεώνεστε απευθείας από την Amazon και όχι από τη Δωρεάν σε αντίθεση με τους συνδρομητές της Delta.

Το ίδιο και για τους άλλους χειριστές. Η εφαρμογή Amazon Prime Video είναι διαθέσιμη προαιρετικά από την SFR, Bouygues Telecom. Ακολουθεί η περίληψη των χειριστών TV box που είναι συμβατά με το Amazon Prime Video.

 • Δωρεάν: Freebox Delta, Freebox Pop, Mini 4K και Revolution.
 • SFR: Decoder Plus, SFR Box 8 TV, Box THD 4K, Connect TV (V1 και V2).
 • Bouygues Telecom: Bbox Miami και Bbox 4K.
 • Πορτοκαλί: Livebox Play, TV 4 και αποκωδικοποιητής τηλεόρασης UHD.

Στο Orange, μπορείτε να εγγραφείτε στο Amazon Prime και να απολαύσετε περιεχόμενο Prime Video απευθείας από τον συμβατό αποκωδικοποιητή Orange TV (αποκωδικοποιητής TV Play, αποκωδικοποιητής 4 ή τηλεόραση UHD). Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο κανάλι 67 και, στη συνέχεια, στην ενότητα Video Pass και Prime Video. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *