τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας, gameplay, ιστορία, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρώτο αποκλειστικό PS5 του 2024

Το Rise of the Ronin είναι το πρώτο μεγάλο cartridge για το PS5 το 2024. Λαμβάνοντας χώρα στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα, αυτό το action-RPG που αναπτύχθηκε από την Team Ninja είναι αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε μια «πραγματική» αποκλειστικότητα για το μηχάνημα της Sony. Σας προσκαλούμε να κάνετε έναν απολογισμό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Rise of the Ronin, δύο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του.

Η άνοδος του Ronin

Το Rise of the Ronin είναι αποκλειστικό PS5 προορίζεται ως τέτοιο από τη Sony. Αυτό συνέβαινε ήδη στην εποχή τους με τα δύο επεισόδια του Nioh, άλλη μια άδεια από τον προγραμματιστή Team Ninja (Dead or Alive σειρά, Ninja Gaiden κ.λπ.), του οποίου ο νέος αυτός τίτλος φαίνεται να είναι ο πνευματικός κληρονόμος. Είναι στην πραγματικότητα ένα νέο παιχνίδι ρόλων προσανατολισμένο στη δράση που εξερευνά την πλούσια ιαπωνική ιστορία με την οποία θα έχουμε να κάνουμε, και του οποίου τα διάφορα τρέιλερ υποδηλώνουν ότι ένα συγκεκριμένο Ghost of Tsushima έχει δημιουργήσει προηγούμενο…

Σε αυτό το αρχείο, θα συνοψίσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Rise of the Ronin καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του. Ακολούθα τον αρχηγό !

Πότε είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Rise of the Ronin;

Το Rise of the Ronin έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2024. μια ημερομηνία γεμάτη κυκλοφορίες αφού θα έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από το Princess Peach Showtime! (αποκλειστικό Nintendo Switch) αλλά και πάνω απ’ όλα το Dragon’s Dogma 2, άλλο ένα open world action-RPG που αναπτύχθηκε από μια διάσημη ιαπωνική ομάδα.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Σε ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το Rise of the Ronin;

Το Rise of the Ronin είναι αποκλειστικό για το PlayStation 5. Το παιχνίδι δημοσιεύεται από τη Sony Interactive Entertainment, κάτι που υποδηλώνει ότι θα παραμείνει αποκλειστικό για το μηχάνημα της Sony τουλάχιστον όσον αφορά την αγορά των κονσολών. Δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κυκλοφορία σε υπολογιστή στο μέλλον, αλλά ούτε η Sony ούτε η Team Ninja (δημιουργός παιχνιδιών) έχουν επικοινωνήσει σχετικά με την πιθανή προσωρινότητα αυτής της αποκλειστικότητας. Ωστόσο, εάν ο εκδότης λειτουργήσει όπως έκανε με τους προηγούμενους τίτλους του στούντιο, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο για να το δούμε να κυκλοφορεί σε PC.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Πόσο θα κοστίσει το Rise of the Ronin;

Πιστός στο πρόγραμμα τιμολόγησης της Sony για παιχνίδια PS5, Το Rise of the Ronin θα πωλείται στα 79,99 €. Αυτή η τιμή αφορά τόσο την έκδοση σε κουτί όσο και την έκδοση που είναι διαθέσιμη στο PlayStation Store.

Καμία ειδική ή συλλεκτική έκδοση δεν σχεδιάζεται εμπορικά, ωστόσο μια ειδική ψηφιακή έκδοση είναι επίσης διαθέσιμη στο PlayStation Store. Περιέχει το παιχνίδι καθώς και ψηφιακές εκδόσεις του artbook και του soundtrack, καθώς και διάφορα καλλυντικά: το προσωπικό Iga ninja, τα διπλά σπαθιά Toyokuni, το πακέτο πανοπλιών Bando και την ιαπωνική τελετουργική ενδυμασία. Αυτή προσφέρεται στα 89,99€.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Ποιος είναι ο δημιουργός του Rise of the Ronin;

Rise of the Ronin είναι το νέο μωρό ενός πολύ έμπειρου στούντιο: Team Ninja, θυγατρική του εκδότη Koei Tecmo (Dynasty Warriors, Project Zero κ.λπ.). Πρόκειται για μια ομάδα ανάπτυξης που ιδρύθηκε το 1995, η οποία έγινε γνωστή κυρίως με το Dead or Alive και το Ninja Gaiden, δύο άδειες που έχουν φιλοξενήσει αμέτρητα επεισόδια κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Η Team Ninja έχει επίσης συνεργαστεί με την Square Enix μέσω spin-offs του Final Fantasy universe, καθώς και με τη Nintendo. Το στούντιο έχει πράγματι αναπτύξει μερικές αξιόλογες αποκλειστικότητες για λογαριασμό του Ιάπωνα κατασκευαστή, όπως το Metroid: Other M το 2010, το Hyrule Warriors το 2014, καθώς και το Fire Emblem Warriors το 2017. Πιο πρόσφατα, η Team Ninja κυκλοφόρησε την αποκλειστική κονσόλα PS4 Nioh το 2017, ένα action-RPG με απαιτητικό gameplay που διαδραματίζεται στην ημιιστορική Ιαπωνία, που λέγεται ότι έχει εμπνευστεί από το Dark Souls αλλά και το manga Berserk. Το σίκουελ κυκλοφόρησε το 2020. Το 2023 κυκλοφόρησε το στούντιο Wo Long: Fallen Dynasty. Και εδώ, είναι ένα action-RPG γνωστό για τη δυσκολία του και βρίσκεται σε ένα φανταστικό σύμπαν εμπνευσμένο από την κινεζική μυθολογία.

Διαβάστε επίσης – Marvel’s Spider-Man 2 test στο PS5: ένα παιχνίδι που σας κάνει να θέλετε να υφαίνετε

Τι λέει η ιστορία του Rise of the Ronin;

Το Rise of the Ronin είναι ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται σε ένα αυθεντικό ιστορικό πλαίσιο, αυτό του τέλους της φεουδαρχικής εποχής που ολοκληρώθηκε από τον ιαπωνικό εμφύλιο πόλεμο (γνωστός ως πόλεμος Boshin, 1868-1869). Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1863 και ο παίκτης παίζει ένα ronin, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τους σαμουράι που δεν έχουν κύριο. Η χώρα υπέφερε από την τυραννική κυριαρχία του σογκουνάτου Τοκουγκάουα και αντιμετώπισε την επέμβαση των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων καθώς και επιδημίες.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Είναι σε αυτό ιδιαίτερα χαοτικό πλαίσιο στο οποίο λαμβάνει χώρα το σενάριο Rise of the Ronin, όπου το avatar που δημιουργεί ο παίκτης πρέπει να συμμετάσχει σε ένα σωρό αγώνες και να κάνει βασικές επιλογές, όπως δολοφονία ή μη σημαντικών χαρακτήρων, που θα έχουν μεγάλη επιρροή στη μοίρα του, αλλά και στη μοίρα της χώρας του.

Τι gameplay μπορείτε να περιμένετε στο Rise of the Ronin;

Παρουσιάζεται το Rise of the Ronin σαν ένα open-world action-RPG του οποίου το gameplay επικεντρώνεται κυρίως στη μάχη και τη διείσδυση. Είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τα δύο τελευταία franchise που δημιούργησε το στούντιο του (Nioh και Wo Long) ως προς τη δυσκολία, και επιθυμεί να είναι όσο πιο απαιτητικό γίνεται. Ωστόσο, ο νέος τίτλος Team Ninja φαίνεται ότι θα προσφέρει μια πιο προσιτή εμπειρία, αν και επικεντρωμένη στη μάχη, με όπλα επαφής και πυροβόλων όπλων.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Αν σας άρεσαν παιχνίδια όπως το Ghost of Tsushima ή τα τελευταία επεισόδια της σειράς Assassin’s Creed, είναι ασφαλές στοίχημα ότι το Rise of the Ronin θα κρατήσει την προσοχή σας, καθώς θα έπρεπε να είναι παρόμοιο στη δομή του. Ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού σάς επιτρέπει να ταξιδέψετε σε ιστορικές πόλεις όπως το Έντο, το Κιότο και η Γιοκοχάμααλλά και την ιαπωνική ύπαιθρο, και προσφέρει τη διευκόλυνση του ταξιδιού με άλογο, γάντζο αγκίστρωσης και ακόμη και ανεμόπτερο.

Το Rise of the Ronin διαθέτει επίσης μια διαδικτυακή λειτουργία συνεργασίας για πολλούς παίκτες, όπου τρεις παίκτες μπορούν να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν μαζί τις κύριες αποστολές ιστορίας του παιχνιδιού και έτσι να διαφοροποιήσουν τις στρατηγικές επίθεσης και διείσδυσης. Καμία αποστολή δεν είναι a priori αποκλειστική στη λειτουργία συνεργασίας: Το Rise of the Ronin μπορεί επομένως να εξερευνηθεί (και να απολαύσει) εντελώς μόνο του, αφήνοντας στους παίκτες την επιλογή να το βιώσουν όπως θέλουν. Σημειώστε ότι προσφέρει και τρεις τρόπους δυσκολίας, προκειμένου να είναι προσβάσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι για την Ιαπωνική ιστορία για να εκτιμήσετε το Rise of the Ronin;

Τα περισσότερα παιχνίδια της Team Ninja επιδιώκουν να αντλήσουν έμπνευση από την ιστορική Ιαπωνία (ή ακόμα και την Κίνα στην περίπτωση της προηγούμενης παραγωγής τους), οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι το στούντιο σέβεται την ιστορία της χώρας του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τακτικά παρεκκλίνουμε κάπως από αυτό. Για αυτούς τους λόγους, είναι ασφαλές στοίχημα ότι ένας παίκτης με ελάχιστο ενδιαφέρον για την πλούσια ιστορία του αρχιπελάγους, και ιδιαίτερα τη συναρπαστική φεουδαρχική του εποχή που εκτείνεται σε σχεδόν επτά αιώνες, θα μπορεί να εκτιμήσει λίγο περισσότερο την προσοχή στην ιστορική λεπτομέρεια και τις πολυάριθμες αναφορές που προσφέρει το Rise of the Ronin.

Η άνοδος του RoninΗ άνοδος του Ronin

Ένας τίτλος όπως το Ghost of Tsushima, μια άλλη αποκλειστική κονσόλα PlayStation που λαμβάνει χώρα αυτή τη φορά στη μεσαιωνική Ιαπωνία, μπόρεσε να είναι λίγο διδακτικός στον τρόπο παρουσίασης του ιστορικού του πλαισίου. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι το Team Ninja κάνει το ίδιο στο Rise of the Ronin, ώστε να μπορεί να εκτιμηθεί χωρίς απαραίτητα να έχει προηγούμενη γνώση του θέματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε να βρείτε έναν λεπτομερή οδηγό για την εκμάθηση της Ιαπωνικής ιστορίας, όπως για παράδειγμα έχουν κάνει πολλά μέρη της σειράς Assassin’s Creed, συμπεριλαμβανομένου ενός επεισοδίου που διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία, το οποίο ακόμη περιμένουν πολλοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *