τι είναι αυτό το παιχνίδι δράσης που έγινε επιτυχία στο Steam;

Το Helldivers 2, η νέα παραγωγή της Sony και του στούντιο Arrowhead, είναι η νέα απροσδόκητη επιτυχία στις αρχές του 2024 σε PC και PlayStation. Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις σε μόλις τρεις ημέρες, ο τίτλος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, τόσο από τους παίκτες όσο και από τον Ιάπωνα κατασκευαστή. Τι είναι όμως ακριβώς το Helldivers 2;

helldiverse 2
Συντελεστές: Sony

Τον Μάρτιο του 2015, το ανεξάρτητο στούντιο Arrowhead Game Studios κυκλοφόρησε το Helldivers. Πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται ένα συνεργατικό παιχνίδι δράσης από μια «κορυφαία» άποψη που αντλεί την έμπνευσή του από ορισμένες καλτ ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τη δεκαετία του ’90, Πρωταγωνιστούν οι Starship Troopers και ο Terminator. Αν και η επιτυχία δεν ήταν άμεση, το παιχνίδι έχει χτίσει μια πιστή κοινότητα με την πάροδο του χρόνου, κυρίως χάρη στο Η καλολαδωμένη συνεταιριστική μηχανική του, η σκληρή δυσκολία και οι επικές φάσεις δράσης του.

Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Arrowhead αποφάσισε να επιστρέψει στο προσκήνιο με μια σωστή συνέχεια, με νηφαλιότητα Helldiverse 2. Για αυτό το δεύτερο επεισόδιο, το στούντιο έδωσε στον εαυτό του τα μέσα για να πετύχει τις φιλοδοξίες του χάρη στην υποστήριξη της Sony. Στο πρόγραμμα, μια ολοκαίνουργια μηχανή γραφικών και πάνω από όλα μια απροσδόκητη μετάβαση στο TPSδηλαδή προβολή 3ου προσώπου.

helldiverse 2helldiverse 2

Κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου 2024 σε PC και PlayStation 5, αυτό το δεύτερο έργο βρίσκεται ήδη σε συνάντηση ένα εκπληκτικό χτύπημα. Ως απόδειξη, το Helldivers 2 συγκέντρωσε σχεδόν 156.000 παίκτες στο Steam σύμφωνα με το SteamDB κατά το πρώτο του Σαββατοκύριακο, καθιστώντας το την καλύτερη αρχή για ένα παιχνίδι που εκδόθηκε από το PlayStation σε PC (το λιμάνι του God of War κρατούσε τον τίτλο μέχρι τότε). Πώς όμως μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την τρέλα;

Διαβάστε επίσης: Enshrouded – τι είναι αυτό το παιχνίδι επιβίωσης που είναι επιτυχία;

Helldivers 2: μια απλή φόρμουλα, αλλά διαβολικά αποτελεσματική

Με την πρώτη ματιά, το Helldivers 2 μοιάζει με οποιοδήποτε παιχνίδι δράσης συνεργασίας τρίτου ατόμου. Στη δομή του, αυτό είναι πράγματι έτσι. Σε επίπεδα που δημιουργούνται τυχαία, έως και 4 παίκτες θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τα ανελέητα κύματα των εχθρών και να ολοκληρώσουν διάφορους στόχους πριν προχωρήσουν στην εξόρυξη.

helldiverse 2helldiverse 2

Είναι φυσικά η φόρμα και οι μηχανισμοί του παιχνιδιού που το Helldivers 2 ξεχωρίζει από το πλήθος. Ας το πούμε, Η μετάβαση σε τρίτο πρόσωπο είναι η καλύτερη ιδέα που θα μπορούσαν να είχαν οι προγραμματιστές. Ήδη έντονες στο πρώτο έργο, οι συγκρούσεις δεν ήταν ποτέ τόσο θεαματικές και επικές. Νιώθουμε μια ένοχη απόλαυση της κοπής εντόμων (που μοιάζουν με δύο σταγόνες νερό στα αραχνοειδή του στρατιώτες του Σύμπαντος) με βαριές βολές από τουφέκι εφόδου και βαρύ πολυβόλο.

helldiverse 2helldiverse 2

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί η ιδιαιτερότητα της άδειας: τα στρατηγήματα. Συνοψίζοντας, κάθε Helldivers μπορεί να ζητήσει υποστήριξη από το πλοίο του που βρίσκεται σε τροχιά. Αφού ολοκληρώσετε μια σειρά συνδυασμών πλήκτρων (που προσθέτει λίγο επιπλέον άγχος όταν είστε καταβεβλημένοι), Οι παίκτες θα μπορούν να λάβουν μια μικρή ώθηση από το διάστημα.

helldiverse 2helldiverse 2

Ο κατάλογος των διαθέσιμων στρατηγικών είναι όσο ένας βραχίονας. Πηγαίνει από τον κλασικό ανεφοδιασμό στην ανάνηψη ενός πεσμένου φίλου, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης ενός βαρέως πολυβόλου ή ενός τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με εκρηκτικές σφαίρες. Μπορούμε επίσης να απελευθερώσουμε την κόλαση σε αυτά τα άσχημα πλάσματα με τροχιακά χτυπήματα ή αεροπορικές επιδρομές, που μετατρέπει το πεδίο της μάχης σε ένα χαρούμενο χάος. Προσέξτε όμως τους συμπαίκτες σας όταν πρόκειται να καταστρέψετε τον μισό χάρτη! Και ναι, Η φιλική φωτιά είναι αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του Helldivers 2. Μετά τα ρομπότ και τους αραχνοειδείς, οι συμπαίκτες σας θα είναι οι χειρότεροι εχθροί σας! Στη ζέστη της στιγμής, δεν θα είναι ασυνήθιστο να εκραγείτε κατά λάθος τον σύντροφό σας, αρκετά για να προκαλέσει μεγάλα γέλια κατά τη διάρκεια των συνεδριών σας.

helldiverse 2helldiverse 2
Μια καλά τοποθετημένη αεροπορική επιδρομή!

Σημειώστε ότι οι αισθήσεις του χειριστηρίου στο χέρι είναι εξαιρετικές στο PS5, χάρη στην πλήρη υποστήριξη των προσαρμοστικών ενεργειών και της απτικής ανάδρασης του DualSense. Τα όπλα έχουν ψάρεμα, ανάκρουση και έχουν τη δική τους ταυτότητα (ρυθμός πυρκαγιάς, ισχύς, ήχος κ.λπ.). Τα χειριστήρια, αν και κλασικά, προσφέρουν ένα αρκετά μεγάλο εύρος κινήσεων. Όταν κάνετε σπριντ, για παράδειγμα, μπορείτε να βουτήξετε στο έδαφος για να μειώσετε την ανάκρουση του εκτοξευτήρα σας ή να αποφύγετε ένα δυσάρεστο χτύπημα στα πόδια σας.

helldiverse 2helldiverse 2
Μπορείτε να στοχεύσετε σε 1ο άτομο αν θέλετε.

Μια εμπειρία που μπορεί ακόμα να βελτιωθεί

Το Helldivers 2 είναι απίστευτα διασκεδαστικό με άλλους. Σας συνιστούμε επίσης να το παίξετε σε αυτές τις συνθήκες με δύο ή τρεις φίλους. Από την άλλη, αν είσαι ένας σόλο παίκτης αλλεργικοί στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις (μπορείτε πάντα να ενωθείτε με αγνώστους μέσω του συστήματος matchmaking), Δεν προτείνουμε τον τίτλο Arrowhead.

helldiverse 2helldiverse 2
Μεγάλο σφάλμα εν όψει

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το παιχνίδι χάνει όλη του την εύνοια και τη σόλο ατμόσφαιρά του, επιπλέον του ότι περιορίζει σοβαρά την πρόοδό σας. Επειδή, Μην περιμένετε να προχωρήσετε περισσότερο από τις Εύκολες ή Μεσαίες δυσκολίες (και πάλι) ως μοναχικός λύκος. Ο υπηρέτης σου προσπάθησε για σένα και επιβεβαιώνει: βαριόμαστε πραγματικά μόνοι, εκτός από το ότι παλεύει όσο ποτέ άλλοτε αντιμετωπίζοντας εχθρούς πολύ πολλούς για έναν μόνο στρατιώτη. Θα εκτιμούσαμε την πιθανότητα να φύγουμε με συμπαίκτες που ελέγχονται από την AI, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.

helldiverse 2helldiverse 2
Ένα πυρηνικό πυρήνα σημαίνει πάντα ένα μεγάλο σόου

Όσον αφορά άλλα αξιοσημείωτα ελαττώματα, θα χρειαστεί να συνθέσετε κατά τη διάρκεια αυτή την περίοδο εκκίνησης με πολλά σφάλματα σύγκρουσης και εμφάνισης. Το matchmaking απέχει επίσης πολύ από το να είναι άψογο, μεταξύ άκαιρων αποσυνδέσεων και αδυναμίας συμμετοχής σε γρήγορα παιχνίδια. Το παιχνίδι με το cross-play ενεργοποιημένο (οι παίκτες PS5 και PC μπορούν να παίξουν μαζί) μοιάζει λίγο με τη ρωσική ρουλέτα. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας στο PS5, ένας φίλος στον υπολογιστή αποσυνδέθηκε 6 φορές… κατά την ίδια αποστολή. Ευτυχώς, οι προγραμματιστές εργάζονται για να διορθώσουν αυτά τα προβλήματα οδοντοφυΐας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *