Τι είναι το Plunderstorm, το νέο εξαιρετικά εθιστικό Battle Royale από το World of Warcraft;

Το World of Warcraft καλωσορίζει μια νέα λειτουργία Battle Royale που ονομάζεται Plunderstorm. Ανεξάρτητο από το βασικό παιχνίδι, εξαιρετικά εθιστικό και πάνω από όλα ανοιχτό σε όλους, είναι διαθέσιμο τώρα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τα μυστήρια του MMORPG για να διασκεδάσετε, και αυτό είναι που το κάνει υπέροχο. Μια λειτουργία χαρακτηριστική της αλλαγής που βιώνει αυτή τη στιγμή το παιχνίδι της Blizzard.

Καταιγίδα λεηλασίας

Μέχρι τώρα, το World of Warcraft είχε αντισταθεί στις σειρήνες του Battle Royale. Ωστόσο, η συμπερίληψη μιας τέτοιας λειτουργίας φαινόταν προφανής σε ένα παιχνίδι που έχει ακόμα εκατομμύρια θαυμαστές. Είναι τώρα έγινε με το Plunderstorm. Αυτή η ενημέρωση αναπτύχθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου και φέρνει μια ανάσα φρέσκου αέρα στον τίτλο της Blizzard.

Το World of Warcraft βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση ρευστότητας, καθώς γιορτάζει φέτος την εικοστή επέτειό του. Οι κώδικές του ανατρέπονται με έναν νέο τρόπο σκέψης για μελλοντικές επεκτάσεις (το επόμενο είναι το The War Within), μια κυκλοφορία ενός παιχνιδιού για κινητά (Warcraft Rumble) και μια πιθανή θύρα σε κονσόλες… Η άφιξη του Plunderstorm είναι μόνο η τη συνέχεια αυτής της ήπιας επανάστασης. Αυτή είναι μια λειτουργία εντελώς ανεξάρτητη από το βασικό παιχνίδι και ανοιχτή σε όλους. Σας εξηγούμε πώς λειτουργεί και γιατί έχει επιτυχία.

Μια λειτουργία παιχνιδιού ανοιχτή σε όλους

Η αρχή του Plunderstorm είναι απλή: 60 παίκτες πέφτουν σε μια μεγάλη περιοχή (τα Arathi Highlands). Μόλις εκεί, πρέπει να συλλέξουν χρυσά νομίσματα, δεξιότητες, αλλά και να ανέβουν επίπεδο για να γίνουν πιο δυνατοί. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, ο χώρος παιχνιδιού σφίγγει και στο τέλος, μόνο ένας παίκτης επιζεί. Ένα μάθημα που στα χαρτιά δεν διαφέρει από τα μεγάλα ονόματα του είδους (Fortnite, Apex, PUBG, Warzone). Ωστόσο, η τεχνογνωσία της Blizzard, ακόμα ζωντανή παρά τα πάντα, εργάζεται για να κάνει την ιδέα εξαιρετικά εθιστική.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Η συνταγή παραμένει η ίδια: απελευθερωνόμαστε σε μεγάλη έκταση και μόνο ένας παίκτης μπορεί να μείνει.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το Plunderstorm, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε χαρακτήρα στο World of Warcraft για να επωφεληθείτε από αυτό, ούτε καν να έχετε αγοράσει τις πιο πρόσφατες επεκτάσεις. Μια ενεργή συνδρομή αρκεί. Αυτή η ανεξαρτησία αντικατοπτρίζεται από την οθόνη τίτλου, καθώς το Plunderstorm είναι μια εντελώς ξεχωριστή λειτουργία με τη δική του διεπαφή. Αυτό το Battle Royale έχει ως θέμα του τους πειρατές και δεν περιλαμβάνεται καν στη συνέχεια της ιστορίας.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Το Plunderstorm είναι εντελώς ανεξάρτητο από το υπόλοιπο παιχνίδι

Μόλις δημιουργηθεί ο χαρακτήρας σας, ξεκινάτε στη μάχη μόνοι ή με έναν φίλο. Το πρώτο πράγμα που σε χτυπάει, Αυτή είναι η εξαιρετική απλοποίηση του παιχνιδιού. Χωρίς ταξικά ή φυλετικά μπόνους. Αντίο σε δεκάδες ξόρκια και δεξιότητες, αφού μόνο επίθεση και θεραπεία είναι δυνατή. Μόλις απελευθερωθούμε στις πεδιάδες που χρησιμεύουν ως πεδίο παιχνιδιού, πρέπει να βρούμε ικανότητες για να μας βγάλουν από αυτό το χάος: δύο επιθετικά, δύο αμυντικά και ένα μπόνους. Αυτό είναι όλο !

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Χωρίς μαθήματα ή δεξιότητες αφθονία, όλα απλοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο

Διαβάστε επίσης – Μια τεχνητή νοημοσύνη δημοσιεύει ψεύτικες ειδήσεις για το World of Warcraft μετά από τρολάρισμα από χρήστες του Διαδικτύου

Τόσο νευρικό όσο και εθιστικό

Αν το World of Warcraft τείνει όλο και περισσότερο προς τη δράση, τέτοιο βήμα προς τα εμπρός δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Το Plunderstorm είναι μια νευρική λειτουργία, ένα μεταμορφωμένο WoW που δεν αφήνει περιθώρια για ανάπαυλα. Περνάμε τον χρόνο μας τρέχοντας, ψαχουλεύοντας μέσα σε κτίρια αναζητώντας σεντούκια, χτυπώντας μανιωδώς τα τέρατα που καραδοκούν ή τους παίκτες που συναντάμε, αποφεύγοντας την καταιγίδα που μειώνει τον αγωνιστικό χώρο. Το πιο σημαντικό… περνάμε μια έκρηξη.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Οι συγκρούσεις μεταξύ των παικτών είναι πολύ νευρικές

Προσφορές καταιγίδας μια ευπρόσδεκτη τακτική διάσταση. Η πολύ γρήγορη άνοδος των επιπέδων απαιτεί να προσεγγίζουμε διαφορετικά τη μάχη (δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε παίκτη επιπέδου 7 όταν είμαστε στο επίπεδο 4, για παράδειγμα). Η επιλογή των δεξιοτήτων μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, λιγότερο σε άλλες. Η συμπερίληψη κοινών στόχων, όπως τα αφεντικά, αναγκάζει τους αντιπάλους να συνεργαστούν για μια στιγμή πριν επανέλθουν σε τροχιά. Ποικιλία καταστάσεων που μας κάνουν να μην βλέπουμε την ώρα να περνάει.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Ξεκινάμε χωρίς δεξιότητες, πρέπει να τις κερδίσετε σκοτώνοντας τέρατα

Όλα αυτά γίνονται πολύ γρήγορα. Τα παιχνίδια με πλιάτσικο δεν διαρκούν για πάντα. διαρκούν μόνο περίπου είκοσι λεπτά το πολύ. Πολύ περισσότερο, ακόμη και οι ηττημένοι ανταμείβονται. Δεν μετράει τόσο η τελική σας θέση στην κατάταξη, αλλά ο χρυσός που συλλέγετε από τέρατα ή άλλους συμμετέχοντες. Νομίσματα που ξεκλειδώνουν νέα καλλυντικά για τον ήρωά σας, ακόμη και βάσεις και ρούχα για τον βασικό σας χαρακτήρα του World of Warcraft. Το όλο θέμα λειτουργεί μέσω ενός συστήματος φήμης: ξεκλειδώνετε ένα επίπεδο περίπου κάθε πέντε παιχνίδια και υπάρχουν σαράντα συνολικά.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Τα αφεντικά εμφανίζονται στον χάρτη. Οι παίκτες πρέπει στη συνέχεια να συνεργαστούν (ή όχι) για να τους σκοτώσουν

Το Plunderstorm είναι ένα «εξαιρετικό» γεγονός, σύμφωνα με τη Blizzard. Ωστόσο, η θερμή υποδοχή από την κοινότητα δείχνει ότι η ανάληψη κινδύνων έχει αποδώσει καρπούς. Ωστόσο, δεν κερδήθηκε, καθώς το Battle Royale δεν ήταν πλέον πολύ δημοφιλές, αλλά ως εκ θαύματος η μαγιονέζα δέσει.

Το World of Warcraft PlunderstormΤο World of Warcraft Plunderstorm
Όσο περισσότερο χρυσό έχετε, τόσο μεγαλύτερο είναι το μεταφερόμενο στήθος σας… και ορατό στους άλλους παίκτες

Μπορούμε να ελπίζουμε σε άλλους τρόπους λειτουργίας αυτού του τύπου στο μέλλον, ή ακόμα και σε μια επέκταση αυτού, αλλά να επεκταθεί με νέους τομείς ή δεξιότητες. Εν πάση περιπτώσει, στο γραφείο σύνταξης έχουμε κολλήσει. καταιγίδα λεηλασίας, είναι η ιδανική ευκαιρία να (ξανα)βουτήξετε στο WoW χωρίς απαραίτητα να το (ξανα)μπείτε στα σοβαρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *