PC

το καλύτερο μηχανικό πληκτρολόγιο της αγοράς

Η Razer θέλει να προσελκύσει παίκτες που αγαπούν τις επιδόσεις με το νέο της μηχανικό πληκτρολόγιο, το Huntsman V3 Pro. Αυτό το περιφερειακό δεν εστιάζει μόνο στους αναλογικούς οπτικούς διακόπτες του, αλλά και στην προσαρμογή και την άνεσή του. Επιτυχημένο στοίχημα για την επωνυμία φιδιών;

Razer Huntsman V3 Pro

Στον τομέα των περιφερειακών gaming, το Razer είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Η μάρκα θέλει να το αποδείξει ξανά με το νέο της μηχανικό πληκτρολόγιο: το Razer Huntsman V3 Pro.

Η επιλογή ενός πληκτρολογίου είναι πάντα πονοκέφαλος. Πολλές εξειδικευμένες μάρκες (Corsair, Logitech, Steelseries, Roccat) κάνουν εξαιρετική δουλειά και προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα. Επομένως, η Razer πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή. Το Huntsman V3 Pro έχει κάτι να σαγηνεύσει: αναλογικοί οπτικοί διακόπτες, εξαιρετικά λεπτομερής προσαρμογή και πάνω από όλα μέγιστη άνεση που μας υπόσχονται.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Σε χαρτί, άρα έχουμε κάτι πειστικό, αλλά τι γίνεται με τη χρήση; Δοκιμάσαμε το Huntsman για λίγο περισσότερο από ένα μήνα και μπορούμε να σας δώσουμε μια οριστική γνώμη. Είναι αυτό το απόλυτο πληκτρολόγιο gaming ή ένα υγρό squib;

Τιμή και διαθεσιμότητα

Το Razer Huntsman V3 Pro είναι ήδη διαθέσιμο στον ιστότοπο του κατασκευαστή και σε συνεργαζόμενους μεταπωλητές. Αυτό είναι ένα πληκτρολόγιο υψηλής ποιότητας, Επομένως, η τιμή που εμφανίζεται είναι λογικά υψηλή. Ακολουθούν οι διαφορετικές εκδόσεις σε προσφορά:

  • Razer Huntsman V3 Pro: 289 ευρώ
  • Razer Huntsman V3 Pro TKL: 249 ευρώ
  • Razer Huntsman V3 Pro Mini: 209 ευρώ

Ένα πληκτρολόγιο, τρεις παραλλαγές: ένα πλήρες μοντέλο, ένα χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο και ένα τελικό με εξαιρετικά μικρές διαστάσεις. Να διευκρινίσουμε ότι εδώ δοκιμάζουμε την κλασική έκδοση (αυτή των 289 ευρώ), αλλά ότι γραφτεί θα ισχύει και για τα υπόλοιπα μοντέλα. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Ένα σχέδιο που εστιάζει στην εργονομία

Οπτικά, αυτό το Huntsman V3 Pro παραμένει σύμφωνο με αυτό που κάνει η Razer. Έχουμε ένα σασί που αναμειγνύει βουρτσισμένο αλουμίνιο και πλαστικό για αποτέλεσμα που αποπνέει premium. Αλλά είναι στα τελειώματα που η εταιρεία φιδιών αφήνει το στίγμα της. Για παράδειγμα, παρατηρούμε ότι το κάτω μέρος του πληκτρολογίου (σε πλαστικό) είναι χαραγμένο με το μικρό «by gamers, for gamers», το μακροχρόνιο σλόγκαν του. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Ένα άλλο παράδειγμα, μας αρέσει πολύ η προσοχή που λαμβάνεται με τον τροχό έντασης. Περιβάλλεται από LED, έχει μια ευχάριστη επίστρωση με εγκοπές. Πολύ ωραία είναι και τα αλουμινένια κουμπιά πλοήγησης. Και τι γίνεται με τα ίδια τα κλειδιά; Η ελαφρώς κοκκώδης υφή τους προσφέρει πραγματική άνεση κάτω από τα παχουλά μας δαχτυλάκια. Θα επανέλθουμε στην πληκτρολόγηση στο επόμενο μέρος. Λάβετε υπόψη ότι όλα αφαιρούνται εύκολα, καθιστώντας τα εύκολα στον καθαρισμό τους.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Το Huntsman V3 Pro έχει ένα κάπως ιδιαίτερο στήριγμα καρπού. Αποσπώμενο και μαγνητικό, μπορεί να αφαιρεθεί εντελώς εάν το επιθυμεί ο χρήστης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των αντιβραχίων κατά την πληκτρολόγηση, με λίγα λόγια, είναι πλήρως αρθρωτό. Η υφή του από ψεύτικο δέρμα ενισχύει την premium αίσθηση, μας αρέσει! Η λεπτομέρεια που σκοτώνει ; Το λογότυπο της Razer είναι χαραγμένο ακριβώς στη μέση.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Πάνω από τους κατευθυντικούς σταυρούς, παρατηρούμε ένα μικρό διαφανές πλαστικό παράθυρο, φιλοξενεί τις κλασικές φωτεινές ενδείξεις (Caps Lock, αριθμητικό πληκτρολόγιο κ.λπ.), αλλά μας ενημερώνει και για το προφίλ που χρησιμοποιείται (με δυνατότητα ρύθμισης στο λογισμικό Synapse, θα επανέλθουμε σε αυτό). Το Huntsman σας επιτρέπει να τα αλλάζετε εν κινήσει. Χρήσιμο κατά τη μετάβαση από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Στο κάτω μέρος, σημειώνουμε την παρουσία έξι ελαστικών μαξιλαριών που εγγυώνται καλή σταθερότητα στο γραφείο σας. Σε αυτό προστέθηκαν δύο αρθρωτά πλαστικά πόδια. Αφήνουν την επιλογή μεταξύ τριών θέσεων: πληκτρολόγιο επίπεδο, με κλίση 6 μοίρες και 9 μοίρες (την προτιμώμενη στάση μας). Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι είναι παχιά και καλά στερεωμένα, επομένως ανθεκτικά.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Παρατηρούμε μια μικρή θέση, σας επιτρέπει να συνδέσετε το Huntsman στον υπολογιστή σας. Ναι, είναι μια ενσύρματη συσκευή. Καλή ιδέα της Razer, δεν έχει ενσωματώσει το καλώδιο απευθείας στο σχεδιασμό του, αλλά για να παρέχει ένα ξεχωριστό πλεγμένο καλώδιο δύο μέτρων (USB Type-C σε USB Type-A). Εάν δεν λειτουργεί πλέον λόγω κακής επαφής, είναι απολύτως δυνατό να το αλλάξετε ενώ διατηρείτε το πληκτρολόγιό σας. Επιπλέον, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα ακόμη μεγαλύτερο καλώδιο εάν παραστεί ανάγκη.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Τέλος, ας μιλήσουμε για τα RGB LED. Ποιος λέει πληκτρολόγιο Razer, λέει λαμπερά γυαλιά! Πάλι εδώ, Διαθέτουμε πλήκτρα με οπίσθιο φωτισμό και πλήρως προσαρμόσιμα μέσω του λογισμικού Synapse. Ως συνήθως μπορούμε να επιλέξουμε χρώμα ή ακόμα και εφέ. Από την πλευρά μας, μας αρέσει το στατικό μωβ που γίνεται λευκό όταν πατάτε ένα πλήκτρο. Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε το animation που σας αρέσει: πολύχρωμο, wave, cycle… Μπορείτε ακόμη και να τα συνδυάσετε. Η μόνη λύπη είναι ότι ορισμένα σύμβολα που τυπώνονται στα πλήκτρα δεν είναι όλα με οπίσθιο φωτισμό (όπως οι αριθμοί), κάτι που μπορεί να ενοχλήσει μερικούς ανθρώπους. Από την πλευρά μας, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Όσον αφορά τη σχεδίαση, η Razer εντυπωσιάζει με αυτό το Huntsman V3 Pro. Είναι ένα πληκτρολόγιο που δεν αποπνέει μόνο premium, αλλά που προσφέρει πολύ αξιόλογη άνεση, ειδικά με το αρθρωτό και πολύ έξυπνο στήριγμα καρπού του. Ένα όμορφο πληκτρολόγιο είναι ωραίο, αλλά δεν ωφελεί αν η πληκτρολόγηση δεν είναι ευχάριστη. Αυτό θα δούμε αμέσως.

Βέλτιστη άνεση πληκτρολόγησης και εξαιρετικά βαθιά προσαρμογή

Θα μπορούσα να το πω αμέσως, Το Razer Huntsman V3 Pro είναι το πιο άνετο μηχανικό πληκτρολόγιο της αγοράς. Οι αισθήσεις είναι απλά τέλειες. Αυτό οφείλεται στη δουλειά της μάρκας στα κλειδιά της, αναλογικούς οπτικούς διακόπτες. Αρκετοί παράγοντες εξηγούν αυτή την ποιότητα. Η δύναμη ενεργοποίησης, πρώτα απ ‘όλα, 40 γραμμάρια. Ούτε πολύ ευαίσθητο ούτε πολύ δύσκολο για να πατήσετε γρήγορα τα πλήκτρα. Ο αγώνας από την πλευρά του, κυμαίνεται από 0,1 mm έως 4 mm ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Η ιδιαιτερότητα των οπτικών διακοπτών του Huntsman είναι η αναλογική ενεργοποίησή τους. Αυτό σημαίνει ότι με το πάτημα ενός κουμπιού, η λειτουργία ενεργοποιείται στο τέλος της επιλεγμένης διαδρομής (ας πούμε 2 mm). Η πραγματική προστιθέμενη αξία, είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να περάσετε αυτά τα «σύνορα» για να ακυρώσετε μια ενέργεια, αφού το κάνει το πληκτρολόγιο μόλις ο παίκτης απελευθερώσει λίγο την πίεση. Συγκεκριμένα, αυτό σας επιτρέπει να είστε πιο διεισδυτικοί σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπως FPS, Moba ή RTS.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Δεν είμαστε μόνο στο πεδίο της θεωρίας, αφού το πράγμα επαληθεύεται πλήρως. Χρησιμοποιήσαμε το Huntsman για ένα μήνα σε διάφορους τύπους παιχνιδιών και τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα: είναι το καλύτερο μηχανικό πληκτρολόγιο που έχουμε δοκιμάσει. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα προκαθορισμένα προφίλ, ιδανικά για κάθε τύπο παιχνιδιού.Για παράδειγμα, η λειτουργία High Sensitivity είναι ιδανική για MMO όπου η απόκριση είναι απαραίτητη στις επιδρομές. Η λειτουργία ZQSD, η οποία εστιάζει στην αναλογία των πλήκτρων κίνησης, είναι ιδανική για FPS ή παιχνίδια περιπέτειας τρίτου προσώπου όπως το Alan Wake 2. Μπορούμε επίσης να μιλήσουμε για το προφίλ Rapid Trigger, κατάλληλο για εξαιρετικά ανταγωνιστικούς τίτλους όπως το Valorant ή το Overwatch 2 Τι γίνεται με την προεπιλεγμένη λειτουργία (ενεργοποίηση 2 mm); Είναι υπέροχο για απλή πληκτρολόγηση. Η γραφή είναι πραγματική απόλαυση.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Εάν δεν είστε ακόμα ικανοποιημένοι, είναι απολύτως δυνατό να δημιουργήσετε τα δικά σας προφίλ, έως 6. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές διαδρομές ενεργοποίησης ανάλογα με τα πλήκτρα. Στο χέρι σας είναι να πειραματιστείτε για να βρείτε την τέλεια ρύθμιση. Θυμηθείτε, το Huntsman σας επιτρέπει επίσης να αλλάζετε προφίλ εν κινήσει.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Η Razer υπόσχεται διάρκεια ζωής εκατό εκατομμυρίων πλήκτρων ανά κλειδί ή αρκετά χρόνια χωρίς καμία ανησυχία (θεωρητικά). Το μηχανικό πληκτρολόγιο απαιτεί, το Huntsman είναι μια θορυβώδης συσκευή, έως 80 ντεσιμπέλ ανά πάτημα πλήκτρων. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που ζουν μαζί σας δεν θα μπορούν πλέον να τον επιβλέπουν. Είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τη Razer για αυτό, καθώς πηγάζει από τη μηχανική μορφή, αλλά είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν το αγοράσετε.

Το Synapse, το αδύναμο σημείο της Razer

Τώρα ας μιλήσουμε για τα ενοχλητικά πράγματα: Razer Synapse. Το λογισμικό (το οποίο πρέπει να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο) σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε πλήρως το Huntsman σας. Μιλήσαμε για τον οπίσθιο φωτισμό, τα προφίλ, αλλά και το stroke ενεργοποίησης. Η εφαρμογή είναι απλά απαραίτητη και εκτιμούμε την ευκολία διαμόρφωσης ορισμένων πτυχών, όπως η εκτέλεση ή η γρήγορη απελευθέρωση. Η διεπαφή του είναι το μόνο επιτυχημένο πράγμα, γιατί για τα υπόλοιπα, Το Synapse είναι σκληρό.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Η εφαρμογή φαίνεται να είναι ελάχιστα μελετημένη ακόμα και για απλά πράγματα. Για παράδειγμα, πρέπει να περάσετε από μια εξωτερική μονάδα για να προσαρμόσετε τα εφέ RGB και όχι από την ενότητα που είναι αφιερωμένη στα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας. Εκτός, το λογισμικό δεν αναγνωρίζει απαραίτητα πότε μια συσκευή είναι συνδεδεμένη, αναγκάζοντάς μας να το αποσυνδέσουμε και μετά να το συνδέσουμε ξανά μέχρι να δουλέψει.

Διαβάστε επίσης – Κριτική του Razer Deathstalker V2 Pro: ένα υπέροχο πληκτρολόγιο που του λείπει η τελειότητα

Κεράσι στην τούρτα, Το Synapse είναι ένα πραγματικό καρότσι. Μερικές φορές δεν εκκινείται καθόλου όταν ξεκινάτε τον υπολογιστή σας ή εκτελείται σε αδράνεια μόλις ενεργοποιηθεί. Εκκίνηση χειροκίνητα μετά; Είμαστε πολύ τυχεροί που η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ή που ψάχνει για μια ενημέρωση που καθυστερεί να εγκατασταθεί (έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχει μια κάθε μέρα). Με λίγα λόγια, δεν είμαστε οπαδοί. Ευτυχώς, η μάρκα μας υποσχέθηκε μια νέα έκδοση σύντομα. Το περιμένουμε με ανυπομονησία, καθώς η τρέχουσα κατάσταση του λογισμικού είναι περίπλοκη.

Λοιπόν, πρέπει να αγοράσουμε;

θα το είχες καταλάβει, Απολαύσαμε απόλυτα την εμπειρία μας με το Huntsman V3 Pro. Είναι πολύ απλά το καλύτερο μηχανικό πληκτρολόγιο της αγοράς, τόσο που συγχωρούμε ακόμη και αυτό το καταραμένο Synapse. Λοιπόν, πρέπει να αγοράσουμε; Το Huntsman είναι ένα high-end πληκτρολόγιο, επομένως η τιμή είναι εξίσου high-end. Η δική μας έκδοση, η πιο ολοκληρωμένη, κοστίζει 289 ευρώ. Για αυτή την τιμή, καλύτερα να είναι καλό. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αυτό παραμένει μια περιουσία για ένα περιφερειακό, έστω και ποιοτικό.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Γεγονός είναι ότι το Το Huntsman δεν είναι για όλους. Ψάχνετε για μηχανικό πληκτρολόγιο για να παίξετε στη γωνιά σας ή για να γράψετε; Δεν είναι απαραίτητα απαραίτητο να επιλέξετε αυτό το μοντέλο. Για παράδειγμα, η Razer προσφέρει το BlackWidows V4X, ένα μηχανικό πληκτρολόγιο με 150 ευρώ το οποίο παραμένει πολύ καλό. Ακόμη και ανάμεσα στον ανταγωνισμό, βρίσκουμε ποιοτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Τότε, όμως, για ποιον απευθύνεται το Huntsman V3 Pro; Για όσους θέλουν να παίξουν ανταγωνιστικά παιχνίδια, έχουν τα καλύτερα από τα καλύτερα για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Ή σε αυτούς που δεν έχουν όριο προϋπολογισμού και που αναζητούν το πιο ευχάριστο πληκτρολόγιο της αγοράς, είτε για gaming είτε για γράψιμο. Ναι, το Huntsman είναι ένα υψηλής ποιότητας, ευχάριστο, άνετο, εργονομικό και ευχάριστο στη χρήση περιφερειακό, αλλά δεν είναι για όλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *