Το κλείσιμο πειρατικών ιστότοπων στρέφεται εναντίον αυτού του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στον Εκουαδόρ, οι αρχές μόλις έλαβαν έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση των ιστοσελίδων που μεταδίδουν παράνομα ποδοσφαιρικούς αγώνες LigaPro. Μια σημαντική νίκη για τον ηγέτη της, αλλά δυστυχώς αμαυρώθηκε από μια σοβαρή ανατροπή.

ποδόσφαιρο hacking Εκουαδόρ
Πιστώσεις: 123RF

Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις παρουσίασε τις συστάσεις της για την καταπολέμηση της παράνομης λήψης, είναι η σειρά του Ισημερινού να λάμψει σε αυτόν τον τομέα. Πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα έλαβε δραστικά μέτρα, κυρίως για να έβαλε τέλος στην παράνομη μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων από το εθνικό πρωτάθλημα: LigaPro.

Συνοψίζοντας και κατόπιν ρητής αίτησης της λίγκας, οι δικαστικές αρχές μπορούν διατάξει τον επικείμενο αποκλεισμό των χρησιμοποιούμενων ιστότοπων να προσφέρει παράνομα αγώνες από τη διοργάνωση. Η απόφαση αυτή ακολούθησε καταγγελία που κατέθεσαν οι διοργανωτές της LigaPro πριν από αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης: Ροή ποδοσφαίρου – οι πειρατικοί ιστότοποι θα αποκλειστούν αυτόματα στη Γαλλία

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Ισημερινού σημειώνει νίκη κατά της πειρατείας

Σε μια δημοσίευση στο X, το αφεντικό της λίγκας Miguel Angel Loor καλωσόρισε αυτή την ιστορική νίκη:Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισημερινού, η LigaPro λαμβάνει εντολή έκτακτης ανάγκης με την οποία διατάσσεται ο επικείμενος αποκλεισμός ιστοσελίδων που χρησιμοποιούνται για τη μη εξουσιοδοτημένη μετάδοση αγώνων της LigaProEcuaBet. γράφει στο κοινωνικό δίκτυο.

Προσθέτει ότι οι δικηγόροι του πρωταθλήματος και το τμήμα κυβερνοασφάλειας της Fextor International (σημείωση συντάκτη: ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στην ασφάλεια υπολογιστών) έχουν κατάφερε να εντοπίσει και να αναφέρει τους κύριους ιστότοπους που διανέμουν παράνομα περιεχόμενο που προστατεύεται από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της LigaPro.

Αυτή η παραγγελία στοχεύει ιδιαίτερα 22 τομείς που ειδικεύονται στην παράνομη ροή αθλητικές εκπομπές, όπως sinfulboltv.com, librefutboltv.com, futbollibre.com ή ακόμα και intergoles.co και jokerlivestream.co. Αν και το μπλοκάρισμα πειρατικών ιστότοπων δεν είναι από μόνο του νέο, αυτή είναι η πρώτη φορά που το εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κέρδισε τη νομική του υπόθεση. “Αυτός ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και θα ενεργήσουμε με όλο το βάρος του νόμου για να προστατεύσουμε το πιο δημοφιλές άθλημα στον Εκουαδόρ, το οποίο υποστηρίζει χιλιάδες οικογένειες». Ο Λουρ υποσχέθηκε. Θυμηθείτε στη Γαλλία, η Professional Football League έλαβε παρόμοια μέτρα τον Μάρτιο του 2022.

MagisTV, ο στόχος προς κατάρριψη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της LigaPro, Οι προσπάθειές τους θα επικεντρωθούν κυρίως στο MagisTV, μια πειρατική υπηρεσία IPTV που χρησιμοποιείται κυρίως για παράνομη πρόσβαση σε αγώνες εθνικών αγώνων. “Το MagisTV έχει γίνει όχι μόνο διανομέας πλαστού περιεχομένου, αλλά και επωνυμία: οι μεταπωλητές μπορούν να αγοράσουν πιστώσεις στο magistv.net για τις υπηρεσίες IPTV του MagisTV, τις οποίες στη συνέχεια μεταπωλούν ως μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές. περιέγραψε το Motion Picture Association τον Οκτώβριο του 2023.

Πιθανώς γαλβανισμένη από αυτή τη δικαστική απόφαση, η ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona SC είχε την «καλή» ιδέα να ποζάρει μπροστά στους φωτογράφους πριν από μια συνάντηση με ένα πανό. Θα μπορούσαμε κυρίως να διαβάσουμε το “Όχι στο MagisTV”. Αν ο κύριος στόχος ήταν προφανώς η καταγγελία αυτού του τύπου υπηρεσίας, το πανό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το πανό πάρα πολλά

Στην πραγματικότητα, η ομάδα προώθησε ακούσια το MagisTV. Όπως φαίνεται στο X και στα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί θεατές έχουν ανακαλύψει την ίδια την ύπαρξη της φθηνής πειρατικής πλατφόρμας. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί από αυτούς δημοσίευσαν στιγμιότυπα οθόνης στο X της ολοκαίνουργιας συνδρομής τους στο MagisTV…»Ευχαριστούμε για τη σύσταση χρήσης του MagisTV, εξαιρετική εξυπηρέτηση». έγραψε ένας χρήστης.

Αυτό δείχνει ότι η καταγγελία της ύπαρξης μιας υπηρεσίας πειρατών με τη ρητή αναφορά της δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη στρατηγική. Μπορεί μερικές φορές να στραφεί εναντίον σας όπως μπορούμε να δούμε. Παρά τα πάντα, ο Loor είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα:Η καταπολέμηση της πειρατείας με επικεφαλής τις αρχές εναντίον εκείνων που διανέμουν ή αγοράζουν παράνομο περιεχόμενο θα είναι ριζική. Βήμα προς βήμα, θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα κανάλια MagisTV και άλλα IPTV που παρέχουν το περιεχόμενό μας παράνομα», διαβεβαιώνει το αφεντικό της LigaPro.

Πηγή: Torrent Freak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *