PC

Το Copilot AI θα λειτουργεί σύντομα χωρίς Διαδίκτυο στον υπολογιστή σας υπό αυτήν την προϋπόθεση

Καλά νέα για τους χρήστες των Windows 11: Οι υπολογιστές επόμενης γενιάς θα μπορούν σύντομα να εκτελούν το Copilot AI τοπικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον το Διαδίκτυο για να σας απαντήσει.

Ο βοηθός Copilot AI της Microsoft βασίζεται επί του παρόντος στην επεξεργασία cloud, αλλά η εταιρεία συνεργάζεται με την Intel για να ενεργοποιήσει περισσότερες από τις δυνατότητές της AI στο μέλλον. τρέχει απευθείας σε τοπικό υλικό υπολογιστή.

Τα νέα έρχονται εν μέσω ανακοίνωσης της Intel για ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης PC AI, το οποίο στοχεύει να δώσει κίνητρα στους κατασκευαστές λογισμικού να αξιοποιήσουν τα ολοκληρωμένα τσιπ επιτάχυνσης AI (NPU).βελτίωση της απόδοσης και της προστασίας του απορρήτου.

Το Copilot θα πρέπει να λειτουργεί τοπικά στους υπολογιστές σας

Αν και είναι βολικό, το τρέχον μοντέλο της Copilot που βασίζεται σε σύννεφο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα κάποια καθυστέρηση, όπως Τα αιτήματα αποστέλλονται στους διακομιστές της Microsoft για επεξεργασία πριν επιστραφούν οι απαντήσεις. Η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της φυσικής γλώσσας του Copilot τοπικά θα μπορούσε να το καταστήσει δυνατόεπιτυγχάνουν πολύ πιο αποκριτική απόδοση όταν χρησιμοποιείται για βασικά ερωτήματα ή απλές εργασίες.

Η Tom’s Hardware αναφέρει ότι “τεχνικοί υπολογιστές AI” από τη Microsoft και τους συνεργάτες της θα μπορούν να διαχειρίζονται “περισσότερα στοιχεία του Copilot” στη συσκευή αξιοποιώντας αποκλειστικές μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU). Αυτά τα εξειδικευμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εκτελέσουν τις πολύπλοκες μαθηματικές πράξεις που απαιτούνται για μεγάλα μοντέλα γλώσσας και άλλους φόρτους εργασίας τεχνητής νοημοσύνης πολύ πιο αποτελεσματικά από έναν τυπικό επεξεργαστή.

Η τοπική εκτέλεση γενετικής τεχνητής νοημοσύνης έχει επίσης πιθανά οφέλη απορρήτου, επειδή το επιτρέπει στους χρήστες επωφεληθείτε από τη δύναμη εργαλείων όπως το Copilot χωρίς να χρειάζεται να μεταδίδετε αυτόματα προσωπικά δεδομένα στο cloud για περαιτέρω εκπαίδευση μοντέλων AI.

Ποιες θα είναι οι απαιτήσεις υλικού της Intel και της Microsoft;

Η Microsoft έχει ήδη δηλώσει ότι θα το κάνει χρειάζεται NPU που φτάνουν τουλάχιστον τα 40 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS) για το όραμά της για υπολογιστές AI επόμενης γενιάς. Τα τσιπ Meteor Lake Core Ultra της Intel για φορητούς υπολογιστές επιτυγχάνουν περίπου 10 TOPS, ενώ η σειρά Ryzen 7040 της AMD προσφέρει έως και 16 TOPS. Ωστόσο, η Qualcomm θα μπορούσε να τους κερδίσει και τους δύο με τα υποσχόμενα 45 TOPS για τα τσιπ Snapdragon X Elite που φημολογείται ότι θα τροφοδοτούν τις μελλοντικές καταναλωτικές συσκευές Surface.

Φυσικά, το TOPS είναι απλώς μια απλοποιημένη μέτρηση απόδοσης που δεν λέει ολόκληρη την ιστορία για το πώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές NPU θα χειριστούν διάφορες εργασίες AI. Αλλά δίνει έναν στόχο υψηλού επιπέδου για το είδος της μυϊκής τεχνητής νοημοσύνης που θέλει η Microsoft να ενσωματώσουν οι μελλοντικοί υπολογιστές.

Στο μεταξύ, η Intel προσφέρει ένα κιτ ανάπτυξης με επίκεντρο έναν μίνι υπολογιστή Asus NUC Pro 14 εξοπλισμένο με τσιπ Meteor Lake. Αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές λογισμικού να αρχίσουν να δημιουργούν και να βελτιστοποιούν εφαρμογές και υπηρεσίες με επιτάχυνση AI που μπορούν να επωφεληθούν από αποκλειστικές NPU σε επερχόμενους υπολογιστές AI.

Παρόλο που βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια, ο στόχος να φέρει περισσότερη επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης στο τοπικό υλικό παρουσιάζεται πολλά πιθανά οφέλη όσον αφορά τη γρήγορη απόδοση και το απόρρητο δεδομένων. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες καινοτόμες εφαρμογές και εμπειρίες θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτοί οι «τεχνικοί υπολογιστές AI» γίνονται ο κανόνας στην αγορά.

Ορισμένοι πελάτες έχουν ήδη τσιμπηθεί αγοράζοντας νέο υλικό που στη συνέχεια η Microsoft κατέστησε γρήγορα απαρχαιωμένο χάρη στις απαιτήσεις υλικού των Windows 11. Επομένως, ελπίζουμε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν θα κρατήσει αυτές τις δυνατότητες για μηχανήματα που θα κυκλοφορήσουν αργότερα το 2024 ή το 2025. αλλά σε αυτούς που είναι ήδη παρόντες σε πολλούς μεταπωλητές. Μπορούμε να αναφέρουμε συγκεκριμένα το Zenbook 14 OLED UX3405 ή το Galaxy Book4 Pro 360, το οποίο μπορέσαμε να δοκιμάσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *