Το Facebook και το Instagram βρήκαν έναν νέο τρόπο για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων

Ψεύτικες πληροφορίες κυκλοφορούν γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα σε αυτά του Meta. Ως εκ τούτου, η εταιρεία βρήκε έναν νέο τρόπο για τους χρήστες να γνωρίζουν εάν ορισμένες εικόνες είναι ψεύτικες ή όχι.

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επισημάνετε εικόνες που δημιουργούνται ή χειρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) στις πλατφόρμες της. Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Meta να προωθήσει τη διαδικτυακή διαφάνεια και να αποτρέψει τη διάδοση παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών του 2024.

Η Meta χρησιμοποιεί ήδη ένα ορατό υδατογράφημα για να επισημαίνει εικόνες που δημιουργούνται από τη δική της μηχανή Imagine AI, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές φωτογραφίες ανθρώπων, τοποθεσιών και πραγμάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να επεκτείνει αυτήν την πρακτική σε εικόνες από πηγές τρίτων, όπως το OpenAI, το Google και το Midjourney. Οι ετικέτες θα υποδεικνύουν ότι οι εικόνες έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη και παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πηγή και τη διαδικασία. Ο ακριβής σχεδιασμός των ετικετών είναι ακόμη οριστικοποιημένος, αλλά Ο Meta μοιράστηκε μια μακέτα για το πώς μπορεί να μοιάζουν, με τις λέξεις “AI Info” δίπλα στις εικόνες.

Διαβάστε επίσης – Στο TikTok, οι ψεύτικες ειδήσεις και οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώνονται όλο και περισσότερο λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Η Meta θέλει να μαρκάρει ψεύτικες εικόνες στα κοινωνικά της δίκτυα

Εκτός από τις ορατές ετικέτες, η Meta αναπτύσσει επίσης εργαλεία για τον εντοπισμό αόρατων δεικτών σε εικόνες από γεννήτριες τρίτων κατασκευαστών. Αυτοί οι δείκτες είναι ενσωματωμένοι στα μεταδεδομένα της εικόνας και χρησιμεύουν ως μοναδικά αναγνωριστικά που δεν μπορούν να αλλάξουν με λογισμικό επεξεργασίας. Ο Meta είπε ότι και άλλες πλατφόρμες σχεδιάζουν να το κάνουνχρησιμοποιεί τέτοιους δείκτες και επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σύστημα για την αναγνώρισή τους.

Τι γίνεται όμως με τον ήχο και το βίντεο που δημιουργείται από AI; Η Meta παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή την τεχνολογία για να προσδιορίσει αυτό το είδος περιεχομένου στο ίδιο επίπεδο με τις εικόνες. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο κλάδος εργάζεται για την οικοδόμηση αυτής της ικανότητας και ότι θα επικαιροποιήσει τις πολιτικές του αναλόγως.

Στο μεταξύ, η Meta θα ζητήσει από τους χρήστες να υποδείξουν εάν το περιεχόμενο ήχου ή βίντεο που ανεβάζουν έχει παραχθεί ή επεξεργαστεί από AI. Εάν δεν το κάνουν, θα τους επιβληθούν κυρώσεις. Επιπλέον, εάν το περιεχόμενο είναι τόσο ρεαλιστικό που θα μπορούσε να παραπλανήσει το κοινό, η Meta θα τοποθετήσει μια πιο εμφανή ετικέτα με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Ο Meta ετοιμάζεται να γυρίσει τη βίδα στα fake news

Η Meta ενισχύει επίσης τα δικά της εργαλεία AI, όπως το Imagine AI engine και τα Large Language Models (LLM). Το Ερευνητικό Εργαστήριο FAIR AI της εταιρείας εργάζεται σε μια νέα τεχνική υδατογράφησης που ονομάζεται Stable Signature, η οποία θα κάνει τους δείκτες πιο ανθεκτικούς στη διαγραφή. Η Meta εκπαιδεύει επίσης τα LLM της στα κοινοτικά της πρότυπα, ώστε να μπορούν να αναφέρουν περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές της.

Καθώς η γραμμή μεταξύ ανθρώπινου και συνθετικού περιεχομένου γίνεται όλο και πιο θολή, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν πού βρίσκεται η γραμμή είπε ο πρόεδρος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ. ” Οι άνθρωποι συχνά ανακαλύπτουν περιεχόμενο που δημιουργείται από AI για πρώτη φορά και οι χρήστες μας έχουν πει ότι εκτιμούν τη διαφάνεια γύρω από αυτήν τη νέα τεχνολογία. Επομένως, είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν εάν το φωτορεαλιστικό περιεχόμενο που βλέπουν δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης “.

Η Meta είπε ότι θα κυκλοφορήσει τις ετικέτες για εικόνες που δημιουργούνται από AI τους επόμενους μήνες, καθώς προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2024 σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτές οι ετικέτες θα βοηθήσουν τους χρήστες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να αποτρέψουν τη διάδοση παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες της.

Παρόλα αυτά, το Εποπτικό Συμβούλιο της Meta που χρηματοδοτείται από ανεξάρτητο αλλά διοικείται ανεξάρτητα ζήτησε πρόσφατα από την εταιρεία να επανεξετάσει την «ασυνεπή» παραποιημένη πολιτική της για τα μέσα ενημέρωσης. αφού επικύρωσε μια απόφαση που επιτρέπει σε ένα επεξεργασμένο βίντεο του προέδρου Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στο Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *