Το OpenAI λανσάρει το Sora, ένα AI που μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά ρεαλιστικά βίντεο

Το OpenAI, ο δημιουργός του ChatGPT, μόλις αποκάλυψε ένα αξιοσημείωτο νέο μοντέλο παραγωγής βίντεο, που ονομάζεται Sora, το οποίο μπορεί να λάβει μια σύντομη περιγραφή κειμένου και να το μετατρέψει σε ένα λεπτομερές βίντεο κλιπ. Εδώ είναι τι γνωρίζουμε για αυτόν.

OpenAI Sora

Ενώ η Google μόλις ανακοίνωσε το νέο Gemini 1.5 AI, το OpenAI αντεπιτέθηκε αμέσως με το Sora, το πρώτο της εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει κείμενο σε βίντεομέγιστη διάρκεια ενός λεπτού. Το Sora δεν είναι απλώς μια άλλη εφαρμογή στην ψηφιακή εργαλειοθήκη, αλλά φαίνεται να είναι ένα σύμβολο του τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους δημιουργούς και το κοινό.

Πράγματι, εδώ απέχουμε πολύ από τα αποτελέσματα που προσφέρει η Runway AI, μια άλλη τεχνολογία που ήταν ικανή να δημιουργήσει βίντεο διάρκειας μερικών δευτερολέπτων που ήταν αρκετά θολά, ασταθή, παραμορφωμένα και μερικές φορές ειλικρινά ενοχλητικά.

Τι είναι το Sora, το επαναστατικό νέο AI του OpenAI;

Η OpenAI ονόμασε το νέο της σύστημα Sora, από την ιαπωνική λέξη που σημαίνει « ουρανός “. Η ομάδα πίσω από την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών Tim Brooks και Bill Peebles, επέλεξε το όνομα επειδή « προκαλεί την ιδέα του απεριόριστου δημιουργικού δυναμικού “.

Το OpenAI μοιράστηκε μερικά βίντεο κλιπ που δημιουργήθηκαν από τη νέα του τεχνητή νοημοσύνη και τα αποτελέσματα είναι, τουλάχιστον, θεαματικά. Σε ένα από αυτά, μπορούμε να διαβάσουμε το ακόλουθο αίτημα: Η πανέμορφη χιονισμένη πόλη του Τόκιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κάμερα κινείται στον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, ακολουθώντας αρκετούς ανθρώπους που απολαμβάνουν τον όμορφο χιονισμένο καιρό και ψωνίζουν σε κοντινούς πάγκους. Όμορφα πέταλα sakura πετούν στον άνεμο μαζί με νιφάδες χιονιού “. Όπως ζητήθηκε, το βίντεο που δημιουργήθηκε λαμβάνει χώρα σε έναν δρόμο στο Τόκιο και το δείχνει ξεκάθαρα Η Sora έμαθε πώς τα αντικείμενα ταιριάζουν μεταξύ τους σε 3D. Στη συνέχεια, η κάμερα βουτάει στη σκηνή για να ακολουθήσει ένα ζευγάρι που περνάει δίπλα από μια σειρά από καταστήματα.

Τα βίντεο του εργαλείου OpenAI είναι πολύ πιο πειστικά από αυτά που προσφέρουν άλλα υπάρχοντα εργαλεία, ακόμα κι αν μερικές φορές παρατηρούμε κάποιες μικρές ατέλειες. Σε ένα από αυτά, όπου βλέπουμε μια γυναίκα να περπατά στο δρόμο, παρατηρούμε για παράδειγμα σε λίγες εικόνες που τα πόδια του δεν ακολουθούν σωστά την κίνηση.

Διαβάστε επίσης – Το OpenAI θέλει πραγματικά να σκοτώσει την Google με αυτή τη νέα μηχανή αναζήτησης υπό ανάπτυξη

Η Sora δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους

Προς το παρόν, το Sora βρίσκεται ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης και ως εκ τούτου δεν είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Το OpenAI, ωστόσο, έχει ήδη μοιραστεί το εργαλείο με ορισμένους ακαδημαϊκούς και άλλους ερευνητές που θα το υποβάλουν σε μια «κόκκινη ομάδα». Αυτή είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για ερευνήστε όλους τους τρόπους κακής χρήσης του, με στόχο να κατανοήσετε τους κινδύνους που ενέχει αυτή η τεχνολογία.

Το σίγουρο είναι ότι το OpenAI θα πρέπει βρείτε έναν τρόπο να διασφαλίσετε ότι τα βίντεό τους δεν χρησιμοποιούνται για παραπληροφόρηση, γιατί φανταζόμαστε ότι κάποιοι θα μπορούσαν να διασκεδάσουν δημιουργώντας ψεύτικα βίντεο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαμάχες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το OpenAI ανακοίνωσε την προσθήκη υδατογραφημάτων στο εργαλείο μετατροπής κειμένου σε εικόνα DALL-E 3, αλλά είπε ότι μπορούν «να αφαιρεθούν εύκολα». Ελπίζουμε λοιπόν ότι η εταιρεία εργάζεται σε έναν νέο τρόπο για να διασφαλίσει ότι τα ψεύτικα βίντεό της είναι εύκολα αναγνωρίσιμα.

Το OpenAI παρέχει επίσης πρόσβαση σε επιλεγμένους εικαστικούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές και κινηματογραφιστές για σχόλια. Σημειώνει ότι το υπάρχον μοντέλο μπορεί να μην προσομοιώνει με ακρίβεια τη φυσική μιας περίπλοκης σκηνής και μπορεί να μην ερμηνεύει σωστά ορισμένες περιπτώσεις αιτίας και αποτελέσματος, γι’ αυτό η τεχνολογία πρέπει ακόμα να ωριμάσει πριν γίνει ευρύτερα διαθέσιμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *